Twoje Rh mają śliczne kolorki ,nie dziwię ci się ,że zostawiłaś po pąku .
Mój ogródek - chatte - cz.6
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karagana śliczniutka ,moje najnowsze chciejstwo .Przeraziły mnie tylko te rozmiary .Czy można ciąć ,nie tracąc na kwitnieniu .Berberys prześliczny ,piękny duży krzaczor .Mój jeszcze bardzo maleńki .Ostróżki od ciebie mają pąki .Dwa jasne ,i dwa ciemne ,więc kolorki będą różne .Firletka smółka nie ma kwiatków ,pewnie muszę poczekać do przyszłego roku .
Bylica rośnie jak szalona .
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu, ja ja juz obserwuje tak ze 3 lata
Jolu, mam karagane tez przy plocie przed domem. Te przycinam, co nie przeszkadza jej kwitnac
(jest na 5 zdjeciu, zaraz za bzem i na 4 drugiej serii, z widoczna po lewej stronie jarzebina). Jezeli jestes cierpliwa, to moge Ci poslac siewke. jeszcze czasem znajduje ubiegloroczne, a latem będę miala znow mase nowych
Moj berberys jeszcze malutki, ze trzy razy mniejszy od tego, z ktorego bralam nasiona ;)
Ciesze sie, ze udalo mi sie trafic na rozne kolory ostrozek
A mlode firletki tez u mnie nie kwitna, ale wcale nie jest powiedziane, ze nie zakwitna jeszcze w tym roku
Zostawilam jeden paczek tylko na tym czerwonym Rh, lila nie ruszalam. Mial ich wiecej, chociaz tez po przejsciach i jeszcze nie wyglada tak, jak powinien.

Halinko, ciesze sie, ze Ci sie wszystko przyjelo i dobrze rosnie:D
A moj -Twoj skrzydlokwiat wypuscil nowe listki ;:49
Paprotka wciaz nie moge sie nacieszyc! Puszcza mlode listki i jest po prostu boska! Nawet nie wiesz, jaka mi nia sprawilas radosc!
Jolu, mam karagane tez przy plocie przed domem. Te przycinam, co nie przeszkadza jej kwitnac
(jest na 5 zdjeciu, zaraz za bzem i na 4 drugiej serii, z widoczna po lewej stronie jarzebina). Jezeli jestes cierpliwa, to moge Ci poslac siewke. jeszcze czasem znajduje ubiegloroczne, a latem będę miala znow mase nowych
Moj berberys jeszcze malutki, ze trzy razy mniejszy od tego, z ktorego bralam nasiona ;)
Ciesze sie, ze udalo mi sie trafic na rozne kolory ostrozek
Zostawilam jeden paczek tylko na tym czerwonym Rh, lila nie ruszalam. Mial ich wiecej, chociaz tez po przejsciach i jeszcze nie wyglada tak, jak powinien.

Halinko, ciesze sie, ze Ci sie wszystko przyjelo i dobrze rosnie:D
A moj -Twoj skrzydlokwiat wypuscil nowe listki ;:49
Paprotka wciaz nie moge sie nacieszyc! Puszcza mlode listki i jest po prostu boska! Nawet nie wiesz, jaka mi nia sprawilas radosc!

- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu, nie jestem pewna, ale chyba rzeczywiście to było w ubiegłym roku
Też kwitł, ale miał tyko kilka kwiatów, a teraz - jak widać
Ale to nie moja zasługa, tylko samej róży 
Lawenda szykuje się do kwitnienia, a Viktor jeszcze trochę będzie kwitł, więc pewnie zdążą się razem zaprezentować
Moniko, przyznam Ci się, że to wcale nie jest tak dobrze zaplanowane
Po prostu jak już się uzbiera dość dużo roślin, to tak się dzieje
Bardzo mnie denerwowało, ze jest wiosną taki moment, kiedy jedne kwiaty kończą kwitnienie, a inne jeszcze nie zaczynają i ogród jest bez kwiatów, więc się postarałam o rosliny, które zapełniły tę luke
Ewuniu, bardzo się cieszę, że tak myslisz!
Jesteś ze mnie dumna. prawda? Nie zmarnowałam Księcia!
Lawenda szykuje się do kwitnienia, a Viktor jeszcze trochę będzie kwitł, więc pewnie zdążą się razem zaprezentować
Moniko, przyznam Ci się, że to wcale nie jest tak dobrze zaplanowane
Ewuniu, bardzo się cieszę, że tak myslisz!