Danusiny miszmasz

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Skalniaków u Ciebie dostatek :shock: aż dziw ,że jeszcze kręgosłup Ci nie wysiada ,tyle kamieni nosić :? no chyba ,że męża angażujesz do pomocy :wink:
Już wiem dlaczego Ty tak pieczołowicie budujesz te skalniaki ,żebyś mogła tarasami rośliny sadzić :lol:
Bluszcze widziałam ,bardzo ładne są ,zresztą mnie się wszystkie rośliny podobają ,choroba taka :oops:
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Danusiu, możesz mi coś podpowiedzieć? Dostałam właśnie gratisek w postaci irysa ensata, nie bardzo wiem jak go hodować, ponieważ będzie pionierem tego gatunku w moim ogrodzie :wink: Poguglałam sobie i zgłupiałam: jedni mówią, że do oczka i nogi w wodzie, inni, że nie potrzebuje i zimą zgnije... itp. Jak Ty uprawiasz te irysy (widzę,że masz ich sporo :lol: )
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Aniu irysy ensata są cudne . Dużo piękniejsze w rzeczywistości niż na zdjęciach . Latem muszą mieć bardzo mokro - bagno , a zimą sucho . U mnie rosną tak jak wszystkie kwiaty , ale codziennie każdy dostaje wiadro wody . Koleżanka natomiast posadziła je do dużych doniczek i latem wsadza przy brzegu do oczka wodnego . Na zime wkopała z doniczką do ziemi .
Ja nie mogę tak zrobić , bo nie mam oczka .
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

em , piterek nie potrafię powiedziec co trzeba robić aby Adiantum dobrze rosło . Rośnie u mnie w dwóch miejscach - jedno na skalniaku , a drugie na płaskim terenie i oba mają się dobrze , a nawet powiedziałabym ,że to drugie lepiej :lol: bardziej się rozrasta.

Bożenko - bona miło mi Cię goscić :D

hal1959 witam Cię , na pewno umieszczę zdjęcia z pełni kwitnienia , będzie na czym oko zawiesić . :D Jeszcze jest zimno i nie wszystko już wyszło z ziemi :? .

AGNESS ze skalniakami to jest tak ,że miał być tylko jeden , a teraz mam ponad 2 ary w kamieniach :D Uważaj , bo w przypadku roślin alpejskich apetyt rośnie w miarę jedzenia :lol: :lol: . Lewizji jest sporo różnych , nevadensis - niewymagająca , pygmaea - niezawodna , columbiana - o ślicznych drobniutkich kwiatach , tweedy - na kwaśne stanowisko .

Babopielko - Bożenko wszystkie prace na działce wykonuję sama :twisted: Kamyki tez sama targałam . Jestem sobie sama : sterem , żeglarzem , okrętem . Tam mam ciszę , spokój , robię co chcę :twisted: :roll: , a jeszcze kwiaty kwitną i kotki mruczą .
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Danusiu, dziękuję bardzo za odpowiedź. Nie mam oczka, więc irysek będzie pojony wiadrami :lol: Czyli mniej wiecej warunki jak syberyjskie?...
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:D :D prawie tak , ale ensata więcej wody latem . :lol:
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Daniusia czy pamiętasz może gdzie kupiłaś Ceterach bo od dawna na niego poluję ale nigdzie nie mogę spotkać.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza , niestety , nie pamiętam , bo było to dość dawno ( 4-5 lat temu ).Marnie u mnie się rozrasta , podzieliłam dwa lata temi i posadziłam w trzech miejscach . Cały czas są pojedyncze sadzonki .

Nareszcie i wiosna i nowe kwitnące kwiaty

Helleborus orientalis , pełny
Obrazek

Jeszcze kwitną skalniaczki ,ale fotosik się zawiesił :lol: :lol:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Danusiu, cudny ten ciemiernik pełny !!!
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Szkoda że nie pamiętasz ale ciemiernik jest bardzo ładny.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko , Izo - dziękuję za odwiedziny .

teraz przedstawię maleństwa :lol:

Saxifraga Walter Irving
Obrazek

Draba hispanica Obrazek

Obrazek

Scilla bifolia 'Rosea " Obrazek
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danusiu..mało zawału nie dostałem...przepiękny masz ogród..też taki chcę. ;:164 ;:164 Sama go projektowałaś??????A jakie lilie........też uwielbiam je ale takiego giganta nie uhodowałem...piwonia biała też superaśna.. ;:180 ;:180 ;:180
Naprawdę chylę czoła....
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

O już kwitną głodki i skalnice u Ciebie :?: :) Widzę po karteczkach w ziemi, że masz całe mnóstwo gatunków i odmian więc będzie co oglądać i czym się zachwycać. Kolejna piękna odsłona - tym razem paprocie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Danusiu w tym oku kupowałaś tego ciemiernika pełnego czy masz go już dłużej?
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miro dziękuję za odwiedziny . Ogród tak mi sam wyszedł :?, nic nie projektowałam . Dobudowywałam kolejne skalniaki , gdy kurczyło się miejsce na roślinki . Tym sposobem wyeliminowałam z działki wszelakie warzywa . :? :wink: Mam 5 arów w kwiatach , drzewach owocowych , malinach , altance i miejscu na wypicie piwka :lol:

Jacku , niektóre skalniaczki kwitną , bo były przykryte włókniną . W tym roku dokupię włókniny i przykryję więcej roślin . Lepiej rosną wiosną .

Geniu ciemiernik jest tegoroczny . Miła koleżanka była tak dobra :D , że podzieliła swój i dała mi kawałek z pączkami . :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”