Doniczkowe Jadzi 1
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadzieńko, toż to czyste szaleństwo
Tyle roślinek za jednym zamachem
Szczerze powiem - opłacało się, bo są piękne.
Co do Twojego kaktusa, to chyba nie potrafię go oznaczyć. Mam podobnego tylko, że z jasnymi cierniami i na forum nikt mi nie pomógł, Być może to Mammillaria, albo Coryphantha, ale to tylko moje typy i pozostawiają wiele do życzenia
Szczerze powiem - opłacało się, bo są piękne.
Co do Twojego kaktusa, to chyba nie potrafię go oznaczyć. Mam podobnego tylko, że z jasnymi cierniami i na forum nikt mi nie pomógł, Być może to Mammillaria, albo Coryphantha, ale to tylko moje typy i pozostawiają wiele do życzenia
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z cierni nie można, ale z brodawek tak, ale niestety już nie na swoich korzeniach :P
Moje doniczkowce i sukulenty
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dostałam strzałeczkę , dostałam strzałeczkę
ale jestem chwalipięta
Kochani ale nie mam pojęcia jak ja pielęgnować
Już kilka razy miałam tego pięknego kwiatka , ale chyba coś nie tak robiłam bo niestety padały
Proszę o radę . Chcę Wam powiedzieć ,że chyba pierwszy raz mam tak długo Fitonię , pamiętacie taka czerwona stoi na akwarium i na keramzycie co dziennie kilka razy ją zraszam i jest doświetlana , bo tam stoją i inne roślinki . Od spodu ma ciepło bo grzeje od lampy.Tfu , tfu , aby nie zapeszyć ale jak na razie to fajnie rośnie

Zbieram pomalutku różne rzeczy w których będę Wam przesyłać kwiatki . Wiecie co teraz się dowiedziałam ,że bardzo dobrze znoszą podróż w takich rurkach papierowych na przykład po ręcznikach jednorazowych
Więc zaczęłam zbierać zobaczymy

Kochani ale nie mam pojęcia jak ja pielęgnować

Zbieram pomalutku różne rzeczy w których będę Wam przesyłać kwiatki . Wiecie co teraz się dowiedziałam ,że bardzo dobrze znoszą podróż w takich rurkach papierowych na przykład po ręcznikach jednorazowych
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tfu tfu syngonium śliczniutkie
Lubi miejsca jasne, ale nie bezpośrednio nasłonecznione. Podlewamy umiarkowanie letnią, miękką wodą, by ziemia stale była wilgotna, ale dobrze też radzi sobie z suszą. Lubi zraszanie.
Odmiany o pstrych liściach powinny stać w miejscu lepiej oświetlonym niż odmiany zielonolistne.
Roślina wymaga corocznego przesadzania do nieco większej doniczki. Młode rośliny warto przycinać, dzięki czemu ich cienkie pędy napierają tęgości.
Lubi miejsca jasne, ale nie bezpośrednio nasłonecznione. Podlewamy umiarkowanie letnią, miękką wodą, by ziemia stale była wilgotna, ale dobrze też radzi sobie z suszą. Lubi zraszanie.
Odmiany o pstrych liściach powinny stać w miejscu lepiej oświetlonym niż odmiany zielonolistne.
Roślina wymaga corocznego przesadzania do nieco większej doniczki. Młode rośliny warto przycinać, dzięki czemu ich cienkie pędy napierają tęgości.