Leśny ogród Moni68 cz.1
Leśny ogród Moni68
Moniko;dziękuję b.za kwiatki,prześliczne,jak wszystko u Ciebie.Jestem ciekaw ile śniegu u Ciebie,wstaw jakieś fotki,bo jak dużo, to będą piękne zdjęcia.U siebie wypisałem ważniejsze punkty odnośnie Fotosika do 1GB.czyli bezpłatnego.Na razie bezpłatnego,bo jak Sama mówisz,to i to będzie płatne,tylko trzeba trochę poczekać.Serdecznie pozdrawiam.Ryszard 

- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A co to za odmiana lawendy?Monia68 pisze:
Na zdjęciu jest lawenda. Mam dwie odmiany i najwyraźniej klimat im służy, bo rosną szybko i obficie kwitną. Łatwo się też rozmnaża.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo serdecznie dziękuję Wszystkim za odwiedziny i ślad w postaci miłych wpisów
Izuniu, ogród naprawdę ma pięć lat, więc wszystko jest możliwe
Powiedzmy uczciwie, prawie wszystko...
Czasami tak się zastanawiam nad tym moim ogrodem i dochodzę do wniosku, że chyba dobór roślin i nawożenie są podstawą sukcesu. Bo piachu i piaseczku w różnych odcieniach u mnie pod dostatkiem
, a jednak wszystko pięknie rośnie i kwitnie. Niestety, wymaga to większych nakładów, bo przygotowanie miejsca pod nasadzenia to hektolitry dobrej ziemi, substratu, kompostu...ale czego się nie robi dla własnej satysfakcji
Ino, postaram się za moment wrzucić kilka zdjęć, mam nadzieję, że jeszcze będzie to możliwe
Rysio mnie uspokoił, że opłaty od lutego...mojej wpłaty mogli jeszcze nie zaksięgować.
Rysiu, dziękuję za miłe słowa i wyjaśnienia odnośnie fotosika, czytałam w Twoim wątku
Jeśli do jutra śnieg się utrzyma, zrobię zdjęcia specjalnie dla Ciebie
Mons, dziękuję
Żarnowce to jedne z tych roślin, które u mnie się nie udają...miałam trzy w różnych kolorach, został jeden żółty i jakoś się trzyma 
Krysko, tę lawendę dostałam od męża, nie znam odmiany, bo nie było etykiety. Sądzę, że to jakaś odmiana francuskiej.
Izuniu, ogród naprawdę ma pięć lat, więc wszystko jest możliwe
Ino, postaram się za moment wrzucić kilka zdjęć, mam nadzieję, że jeszcze będzie to możliwe
Rysiu, dziękuję za miłe słowa i wyjaśnienia odnośnie fotosika, czytałam w Twoim wątku
Mons, dziękuję
Krysko, tę lawendę dostałam od męża, nie znam odmiany, bo nie było etykiety. Sądzę, że to jakaś odmiana francuskiej.
- kryska
- Przyjaciel Forum

Moniko, w jaki sposób doprowadziłaś sperkelie do kwitnienia.Widzę u Ciebie kwiat i piękne zielone liście. Czy rośnie w doniczce? W ubiegłym roku "znalazłam" wcześniej kupioną cebule sperkelii z wybijającym pędem kwiatowym. Myślałam, że to amarylis i tak właśnie zakwitła jak amarylis, bez liści. Potem po przekwitnięciu wyrosły liście i potraktowałam ja jak amarylis. Po okresie odżywiania próbowałam zasuszyć. Tylko końcówki liści przyschły. Teraz już od jakiegoś czasu po trochę podlewam ale na kwitnienie się nie zanosi.
Moniu, proszę powiedz, z jakiego kamienia jest ta ścieżka u Ciebie?
Moniu, proszę powiedz, z jakiego kamienia jest ta ścieżka u Ciebie?
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysko, miałam kilka cebul sprekelii- kilka posadziłam do gruntu, a kilka do donicy. Zanim zakwitły, wypuściły liście. Teraz przechowuję do wiosny w piasku w temperaturze ok. 5 st.
Pzrepraszam, że przeoczyłam pytanie o ścieżkę...jest wylana z betonu ze specjalnej formy. Już w niecały miesiąc od położenia wygląda bardzo naturalnie.
Pzrepraszam, że przeoczyłam pytanie o ścieżkę...jest wylana z betonu ze specjalnej formy. Już w niecały miesiąc od położenia wygląda bardzo naturalnie.
- kryska
- Przyjaciel Forum

Dziękuje Moniko, tak myślałam, że to z betonu, bo kiedyś widziałam na Allegro takie formy.
Moje sperkelie były cały czas w doniczkach z ziemią nie podlewane, tylko może trochę miały za ciepło. Zobaczę co z nich będzie. To takie piękne kwiaty.
Moje sperkelie były cały czas w doniczkach z ziemią nie podlewane, tylko może trochę miały za ciepło. Zobaczę co z nich będzie. To takie piękne kwiaty.
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Moniu! Piękne te twoje okazy! Wspaniały leśny ogród!!!
A te dalie.!!!
Nie mogę doczekać się maja i znowu kwitnących rododendronów i azalii. Mam nadzieję, że zamieścisz jeszcze więcej zdjęć.
Mam też kilka azalii, ale nie są tak piękne jak twoje. Gleba nie jest zbyt odpowiednia
Dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie!
Nie mogę doczekać się maja i znowu kwitnących rododendronów i azalii. Mam nadzieję, że zamieścisz jeszcze więcej zdjęć.
Dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie!