Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

No i pięknie... Już się wątpliwości mnożą w mej głowie :wink: Ale taką sobie opracowałam koncepcję, że w nóżki mojej RU powędruje Pashmina i Biedermeier - obie kolorystycznie na miejscu i dosyć kompaktowe w pokroju. A z moją miłością do Herzogin Chirtiany musze się udać w inny kącik ogrodu :wink: Nie daje mi spokoju, chyba muszę ją mieć! Ale pod RU jest za duża. Marzy mi się jeszcze Spirit of Freedom i Geoff Hamilton, oj marzy... Tylko to są spore sztuki, więc musiałabym im specjalnie przygotować miejsce... A nie wiem, czy są aż tak cudowne jak mi się roi w głowie i czy na pewno warto. Bo o Emmie Hamilton, Lady of Shallot, Kurfurstin Sophie, Rosenfaszination, Eglantyne i Capri już nie wspomnę -trzeba byc choć odrobinę realistą ;:222 Choć oczyma wyobraźni widze je wszystkie u siebie, oj widzę ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale nie odpowiedziałaś mi, czy sadzisz je do jednego dołka, po prostu obok siebie, czy rozrzucasz po ogrodzie.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit

Małgosiu wybacz, przeoczyłam. Takie same róże sadzę koło siebie, by tworzyły jedną spójną plamę. Nie sadzę do jednego dołka. Choć musze przyznać, że zamierzam wiosną posadzić po dwa krzaczki tej samej róży do jednej donicy, by już w pierwszym sezonie mieć efekt. Mam nadzieję, że taki fortel się uda. ;:224

Obrazek

Aniu Ann_85nie dziwię Ci się, że masz wątpliwości. A ja, tak jak pisałam, nie jestem różaną ekspertką. :oops: Słuchaj tego co powiedziały dziewczyny. Mam nadzieję, że wybór którego dokonasz będzie tym najlepszym z możliwych. Tego Ci życzę. ;:168
Na pewno coś wykombinujesz... też tak miałam na początku. Najpierw zamówiłam 17 sztuk i myślałam, że oszalałam. Potem im miejsce szykowałam. I byłam pewna, że już nic a nic nie wcisnę. Tymczasem zamówiłam kolejne "naście" i kolejne i już planuję, które panny koniecznie muszę zamówić wiosną. ;:215
Mam też nadzieję, że Twoje donicowe róże wytrzymają zimę na zewnątrz.

Obrazek

Małgoś i mnie zdarza się oszaleć na widok pięknego powojnika wielkokwiatowego. I to nawet do tego stopnia, że wrzucam go do koszyka. Potem siedzi sobie ten śliczniak kilka dni w tym koszyku i czeka... czeka aż mi przejdzie. Aż zdrowy rozsądek weźmie górę nad pochopnymi miłostkami... i wtedy wywalam go grzecznie przepraszając z tego koszyka a biorę pewniaki. Obrazek

Obrazek

Aniu -tara dziękuję, że zabrałaś głos w dyskusji, Ty która masz już takie doświadczenie w uprawie róż. ;:196 O to chodzi!
Myślałam, ze Baronesse będzie malutką różą. Takie wszak ma opisy. I nie słyszałam, by ktokolwiek ktoś to negował. Jeśli moja urośnie większa to fajnie.
Dziękuję za pocieszenie w sprawie Laguny. Moja teraz będzie miała trzeci sezon właśnie. I o ile nie martwi mnie jej przyrost, który idzie jej u mnie całkiem zgrabnie i szybko, to smutam się na myśl o jej ADR, który posiada a jakoś u mnie tego nie widać... :oops:

Obrazek

Moni dziękuję za wypowiedź w temacie.

Obrazek

Soniu ach... gdyby życie było tak piękne i wystarczyłoby uszczknąć pięć centymetrów po całości, by szpaler róż posadzić... ach... aż się rozmarzyłam. ;:224

Obrazek

Zbyszku powiem Ci tylko tyle, że sama co wiosnę i jesień czaję się na Nahemę, bo i mnie wydaje się z tego co obejrzałam i wyczytałam, ze to świetna róża. Niestety jakoś bardzo słabo popularna na tym forum i tak jakoś schodzi jej zakup zawsze na następny raz... Może Ty się skusisz a ja będę podziwiać w przyszłym sezonie i potem sama zdecyduję się na jej zakup..? ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiejszy post okrasiłam zdjęciami mojej róży Jubilee Celebration. Posadziłam ją tej wiosny i jakież było moje zdziwienie gdy rozwinęła pierwszy kwiat. ;:oj Przecież to nie Jubilee! ;:202 Nie mniej kwiat, jego pokrój, układ i wygląd płatków i zapach były takie same tylko ten kolor! Następne kwiaty były już normalne. Właściwe dla Jubilee. Czyli krzaczek ten kwitnie tymi kwiatami tylko na jednej gałązce. Pewnie z podkładki, którą obstawiam jest Golden Celebration. Różane Panie mam rację?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aneczko, bardzo mi się podoba ta mieszana róża :lol:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, to masz dwa w jednym. Pewnie takie rzeczy nie powinny się zdarzać, ale kwaty ładne :D
Podziwiam, że tyle róż hodujesz. To nie najłatwiejsze rośliny. Opryski i te kłopoty z chorobami mnie trochę powstrzymują przed zakupem dużej ilości krzaczków. Nie mam odwagi więc zacznę od niewielu, może dwóch lub czterech pnących :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu ja widzę na wszystkich zdjęciach jeden kwiat koło kanapy. ;:173
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Ann_85 pisze:No i tu w końcu moje pytanie - jak zimujesz swoje balkonowce? Jak duże mają donice? chcoiaż wiem, że balkon to też trochę co innego, bardziej zacisznie, pewnie tez odrobine cieplej między ogrzewanymi mieszkaniami...

Aniu, proszę jeszcze o szczegóły dotyczące Twoich donicowych :) Zastanawiam się jak moje potraktować, aby im się zima podobała :wink:

(Tylko ja nie widzę zdjęć? ;:204 )
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

cyma2704 pisze:Aniu ja widzę na wszystkich zdjęciach jeden kwiat koło kanapy. ;:173
Haha też go widzę, ale to nie kwiat a kwatuszek maleńki na kocu wiszący ;:190
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dziewczyny o co Wam chodzi? Zuz i Soniu?

Aniu ja pierwszy raz będę zimować róże w donicach. Plan mam taki, że wstawię je do widnego i nieogrzewanego pomieszczenia, gdzie temperatura oscyluje w granicy do 15 stopni. Co z tego wyjdzie przekonam się wiosną.

Iza je nie pryskam róż wcale. No raz mi się zdażyło na mszycę, gdy pijawiła się u mnie totalna inwazja nie do ogarnięcia ręcznie a i coca coli się nie dały.

Marlenko i mnie bardzo się ona podoba. Nawet rozważam możliwość zakupienia wiosną Golden Celebration ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, ja też widzę tylko kotka usiłującego wdrapać się na kanapę :D Na wszystkich zdjęciach. FotoBukiecik Ci cis przekierował ;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aneczko ;:196
śliczny ten kotek wdrapujący się na kanapę ale pewnie nie to miałyśmy oglądać. :lol:
Też mam Lagunę i na ogół do pierwszego kwitnienia wygląda pięknie. Jak już kończy to kwitnienie zaczynają się schody i łapie różne plamki. Wtedy skubię jej te porażone listki i daję dodatkową porcję nawozu, najlepiej w płynie.
Skutek widoczny jest niemal od razu. Często , w miejscu oskubanych liści pojawiają się świeże i zdrowe, ale takie odżywcze podlewanie muszę powtarzać. Podobnie reagują u mnie inne duże różane krzaki.
Miłego weekendu i ;:3
:wit
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, serwis się chyba zepsuł i chwilowo zamiast Twoich zdjęć jest śliczny kociaczek zahaczony pazurkami o narzutę. Sama zobacz :lol:

Ignis, a ten nawóz to specjalny do róż stosujesz?
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Tak, jest taki do rozpuszczania w wodzie do róż, bardzo wydajny.
Tylko teraz nie pamiętam z jakiej firmy. Ale widziałam z różnych firm, podobne.
:wit
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, Krysiu ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Normalnie świat na głowie staje, Aneczka kupuje żółte róże :;230 A ja rozmyślam nad czerwonymi ;:306 Swoją drogą to śliczna ta goldenka, może i ja się na nią skuszę ....

Ps- ja widzę śliczne różane zdjęcia bez kotka ;:172
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”