Moje okna... - Ziel-ona
- Ziel-ona
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuje Antooosiu i dziękuję anoli. Nie będzie źle, do wiosny nie wytrzymam i tak
A teraz, co by się ziel-eniej zrobiło trochę wiosny na moich oknach
Moje dwa Zamioculcasy wypuściły piękne liście!
I Strelicja się nie leni....
I szczawik pokazał kwiatki
Trzmielina, chociaż stoi w szklance z wodą i nie ma jeszcze korzonków, wypuszcza listki
Nawet fikus, którego maltretuje puszcza nowe gałązki...

A teraz, co by się ziel-eniej zrobiło trochę wiosny na moich oknach
Moje dwa Zamioculcasy wypuściły piękne liście!
I Strelicja się nie leni....
I szczawik pokazał kwiatki
Trzmielina, chociaż stoi w szklance z wodą i nie ma jeszcze korzonków, wypuszcza listki
Nawet fikus, którego maltretuje puszcza nowe gałązki...

- Ziel-ona

anoli bądź cierpliwa, i do Ciebie przyjdzie wiosna
bona moje zamki stały jak zaczarowane przez cale lato i jesień, dopiero teraz coś im się stało i ruszyły jak szalone. A na strelicję skusiłam się dzięki Wam. Tyle tu o niej pisałyście, ze nie mogłam się oprzeć
nezko nie wiem czy mi coś wyjdzie z tego fikusa, ale mu nie odpuszczę
Poczekam i zobaczę czy jest uległy 
- Ziel-ona

Witajcie:-) Odwiedziłam dzisiaj nowo znaleziony sklep ogrodniczy, malutki bardzo, ale takie cuda, że ho ho
Było tyle nasion, że nie wiedziałam co mam kupić, ale wybrałam w końcu - do doniczek i do ogrodu na dobry początek
Naogladałam sie tez waszych Hipków, że skusiłam sie na cebulę Krasnokwiatu Katarzyny. Nie mam z takimi cebulami żadnego doświadczenia. Sprzedawca mówił, że wystarczy tylko ją wsadzić do ziemi i już. Ta cebula nie ma rzadnych korzonków, więc już sama nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Proszę o jakies wskazówki!!!! Zaraz lecę sadzić nasionka, a z cebulą Krasnokwiatu się wstrzymam, może mi coś poradzicie.

Naogladałam sie tez waszych Hipków, że skusiłam sie na cebulę Krasnokwiatu Katarzyny. Nie mam z takimi cebulami żadnego doświadczenia. Sprzedawca mówił, że wystarczy tylko ją wsadzić do ziemi i już. Ta cebula nie ma rzadnych korzonków, więc już sama nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Proszę o jakies wskazówki!!!! Zaraz lecę sadzić nasionka, a z cebulą Krasnokwiatu się wstrzymam, może mi coś poradzicie.