Madziu u mnie nigdy się taka sytuacja nie zdażyła, a też lawenda nie ma żadnej osłony.
Ogród zielonej
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród zielonej
Moniko tulipany na różance posadziłam w doniczce. Chyba im ciepło przy południowej ścianie domu, bo szybko się otwierają. W donicach sadzę tulipany od trzech lat i stawiam na schodach. Miły widok przy wejściu do domu.
Madziu u mnie nigdy się taka sytuacja nie zdażyła, a też lawenda nie ma żadnej osłony.
Szafirki posadziłam dopiero jesienią, może w przyszłym roku się ładnie zagęszczą.
Uwielbiam ich niespotykany kolor. Są tanie, a wcześnie kwitną i pięknie je widać z daleka.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Soniu,już tulipanowy spektakl u ciebie ,szybciutko i pięknie ,sasanek taka ilość też super wygląda ,szafirki fajne ,u mnie pełno liści ,a kwiatów mało,chyba mają ciasno w donicy ,posadziłam je tak przed myszami i to jest do kitu,pozdrawiam 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i się wydało dlaczego mi kiepsko wschodzą siewy, nie mam kaloryfera na który mogę postawić no i albo jest za sucho albo w panice leję pewnie za dużo wody
No nic, nie mogę być przecież ideałem 
"....gdybym miała czas, to dwie godziny obserwowałabym ptaki...." Ty jak moje koty
To ich ulubione zajęcie 
"....gdybym miała czas, to dwie godziny obserwowałabym ptaki...." Ty jak moje koty
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Soniu. Piękne masz tulipany
. Ten kolorek jest taki ładny
. Sasanek to u Ciebie dostatek
. Piszesz, że masz je z siewek ale mam rozumieć ,że same się rozsiały czy siałaś sobie w domu ?? Bergenia mnie też nie powala swoim ogólnym wyglądem ale mam całe dwie sztuki
. Może ona w cieniu wygląda lepiej ?? Miodunka pięknie kwitnie ,a taka niepozorna mi się zawsze wydawała. Pozdrawiam i pogody życzę
.
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Witaj Soniu, dopiero dziś zauważyłam, że masz kolejny wątek
Gratuluję wnusia, słodziak, niech się zdrowo chowa
Piękną wiosnę pokazujesz, u mnie to dopiero przedwiośnie a u Ciebie, proszę, tulipany kwitną i ptasich gości cała chmara
Do mnie przylatuje słowik,
jego śpiew, taki malutki a jaki ma głosik.
Gratuluję wnusia, słodziak, niech się zdrowo chowa
Piękną wiosnę pokazujesz, u mnie to dopiero przedwiośnie a u Ciebie, proszę, tulipany kwitną i ptasich gości cała chmara
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu, przecież u Ciebie to już taka pełnia wiosny, że za chwilę lato powitasz, podczas gdy u mnie pełnia wiosennych kwitnień dopiero się rozwinie.
Śliczne tulipany.
Śliczne tulipany.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Soniu urocze masz sasanki , nie mów że to te co z moimi porównywałyśmy kiedyś...
U mnie malusieńkie i widzę że dopiero teraz po przesadzeniu ,zabierają się za siebie i rosną...
Pozdrawiam i milutkiego dnia na jutro życzę...

U mnie malusieńkie i widzę że dopiero teraz po przesadzeniu ,zabierają się za siebie i rosną...
Pozdrawiam i milutkiego dnia na jutro życzę...
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Dzięki za nazwę tego pstrego tulipanka
Pewnie,że podobają mi sie tulipany , i dzięki za kolejne
Teraz będzie ich całe bogactwo
Pewnie,że podobają mi sie tulipany , i dzięki za kolejne
Teraz będzie ich całe bogactwo
-
Filemon24
- 1000p

- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Tulipanki kremowe są prześliczne
gdzie kupowałaś cebulki. Soniu zanim ja stworzę piękny ogród to lata świetlne miną 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Zazdroszczę wyhodowanych sasanek. Próbowałam dwukrotnie i poniosłam klęskę. Nie wiem co źle robię. Oczywiście, że kupiłam kolejną paczuszkę z nasionkami i będę dalej próbowała.
Podziwiam tulipany
Piękny kolor.
Podziwiam tulipany
- ASK_anulla

- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Ja również nie mam sukcesów w siewie sasanek. Zostawiałam nasiona, żeby się same wysiały, rozrzucałam po rabatce, siałam w doniczce kupne i zebrane w ogrodzie - skutek jednaki - zerowy.
Niesamowicie rozwinięte liście ma róża z ostatniego zdjęcia. U mnie tylko Louise Odier się spieszy.
Niesamowicie rozwinięte liście ma róża z ostatniego zdjęcia. U mnie tylko Louise Odier się spieszy.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Nasza Sonia jest zieloną czarodziejką. Po prostu. Czego nie wysieje to urośnie. Tak samo z sadzeniem.
Oczy mi z orbit wyszły gdy zobaczyłam jak u Ciebie wiosennie.
Kochana piękna wiosna! A kremowe tulipany sprawiają u mnie szybsze bicie serca.
Cudowne widoki nam zaserwowałaś.
Oczy mi z orbit wyszły gdy zobaczyłam jak u Ciebie wiosennie.
Cudowne widoki nam zaserwowałaś.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Soniu, szybciutko się Tobie tulipanki rozwinęły, moje wciąż w pąkach, a do tego teraz ciut chłodniej się zrobiło.
O sposobie cięcia po sznurku i ja słyszałam, ale znając mnie jak zacznę ciąć, sznurek się poprzesuwa albo go przetnę i nici będą z tego
Musiałby mi ją jakiś ogrodnik pociąć, a ja bym sobie później docinała, choć jak podrośnie to na górze będzie znów problem... same ale, chyba jednak sobie odpuszczę.
O sposobie cięcia po sznurku i ja słyszałam, ale znając mnie jak zacznę ciąć, sznurek się poprzesuwa albo go przetnę i nici będą z tego
Musiałby mi ją jakiś ogrodnik pociąć, a ja bym sobie później docinała, choć jak podrośnie to na górze będzie znów problem... same ale, chyba jednak sobie odpuszczę.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Soniu budyniowe tulipany kocham
Troszkę mam ich za mało,ale nadrobimy jesienią
Gdybym mieszkała u ciebie to długo wchodziłabym po tych schodkach do domu...
Gdybym mieszkała u ciebie to długo wchodziłabym po tych schodkach do domu...
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Soniu hosta Whirlwind to nie jest...
tulipanów mnóstwo u Ciebie a u mnie na palcach można je wyliczyć...
No ale co zrobić ... Nie można mieć wszystkiego mówi obiegowe powiedzenie.Trzeba się pogodzić , może inne rośliny się odwdzięczą i godnie zaprezentują..

No ale co zrobić ... Nie można mieć wszystkiego mówi obiegowe powiedzenie.Trzeba się pogodzić , może inne rośliny się odwdzięczą i godnie zaprezentują..