Dzień dobry Wam wszystkim, jak to miło, że zaglądacie do mnie

Obecnie FO to jedyne pocieszenie dla oka, bo za oknami szaru-buro i ponuro. Na szczęście kolory widać na zdjęciach a uchwycone chwile działają ku pokrzepieniu serc naszych. Więc ja, tak jak i Wy, buszuję po forum
Na działce byłam na chwilkę. Moje różane panienki wydają ostatnie tchnienia. W weekend planuję troszkę popracować na rabatach, by zrobić kopczyki, bo w pogodzie słyszę o "arktycznym powietrzu". Oby tylko pogoda pozwoliła
Olu Z liśćmi pracy jest co niemiara, ale trzeba ją wykonać, nie wyobrażam sobie, aby liście przeleżały aż do wiosny.
cyma2704 Witam Cię cieplutko, dziękuję za miłe słowa. Działka to moja odskocznia a róże - marzenie, które zaczęłam spełniać. W tym roku kwitnienie było słabe, po części z powodu pogody, bo słonko nie oszczędzało naszych ogrodów a po części dlatego, że to dopiero początek. Mam nadzieję, że kolejny czerwiec będzie zjawiskowy - nie mogę się doczekać
Wandziu, mnie to komunijne szaleństwo przeraża. Jestem zwolenniczką skromności i lekkości, ale widać, że takie podejście jest już passe. Oczko wodne będzie w trawowej otulinie (zakochałam sie w trawach

) w miejscu winogron (widać na ostatnim zdjęciu zaznaczone patykami) a hortensje chcę posadzić przy tujach, zachwyca mnie połączenie zielonej ściany, jaką stanowią tuje i bieli hortensji. Nie wiem tylko, czy dam radę wszystko to zrobić w jednym sezonie.