Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

No z tymi liśćmi to prawda. Wszędzie ich pełno , a na drzewach też ich jeszcze sporo.
Co się zgrabi , zaraz naleci....Syzyfowa praca.Obrazek
Temat komunii przerabiałam ostatnio cztery lata temu. Wiem tylko tyle , ile rodziców tyle pomysłów i coraz to nowszych dziwactw komunijnych. Trudno wszystkim dogodzić...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marlenko mijamy się w wątkach, więc pora zajrzeć. :wit Przybiegłam zwabiona różanymi dyskusjami. Ogromny szacunek za wykonaną pracę w ogrodzie. Trochę trawy i betonu, a teraz różany ogród z cudną altaną. ;:oj Liczba róż imponująca i jak pięknie o nich opowiadasz. ;:63 Korzystam z doświadczeń, bo też posadziłam kilkanaście jesienią. Niech ogrodowe marzenia się spełniają, ;:196 będę podglądać.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Teraz rzeczywiście komunijne dziewczynki przypominają małe panny na wydaniu. Wielki przerost formy nad treścią.
Czytam o planach założenia oczka wodnego w otoczeniu hortensji. To będzie coś naprawdę cudownego i godnego pozazdroszczenia. Może jeszcze jakieś trawy byś tam dodała do kompletu?
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Dzień dobry Wam wszystkim, jak to miło, że zaglądacie do mnie ;:196 Obecnie FO to jedyne pocieszenie dla oka, bo za oknami szaru-buro i ponuro. Na szczęście kolory widać na zdjęciach a uchwycone chwile działają ku pokrzepieniu serc naszych. Więc ja, tak jak i Wy, buszuję po forum :lol:

Na działce byłam na chwilkę. Moje różane panienki wydają ostatnie tchnienia. W weekend planuję troszkę popracować na rabatach, by zrobić kopczyki, bo w pogodzie słyszę o "arktycznym powietrzu". Oby tylko pogoda pozwoliła

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Olu Z liśćmi pracy jest co niemiara, ale trzeba ją wykonać, nie wyobrażam sobie, aby liście przeleżały aż do wiosny.

cyma2704 Witam Cię cieplutko, dziękuję za miłe słowa. Działka to moja odskocznia a róże - marzenie, które zaczęłam spełniać. W tym roku kwitnienie było słabe, po części z powodu pogody, bo słonko nie oszczędzało naszych ogrodów a po części dlatego, że to dopiero początek. Mam nadzieję, że kolejny czerwiec będzie zjawiskowy - nie mogę się doczekać ;:65

Wandziu, mnie to komunijne szaleństwo przeraża. Jestem zwolenniczką skromności i lekkości, ale widać, że takie podejście jest już passe. Oczko wodne będzie w trawowej otulinie (zakochałam sie w trawach ;:167 ) w miejscu winogron (widać na ostatnim zdjęciu zaznaczone patykami) a hortensje chcę posadzić przy tujach, zachwyca mnie połączenie zielonej ściany, jaką stanowią tuje i bieli hortensji. Nie wiem tylko, czy dam radę wszystko to zrobić w jednym sezonie.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marlenko super masz plany a i mnóstwo terenu pod oczko , to możesz działać... :lol:
Pięknie to będzie wyglądało jak się już zrobi , bo na razie mnóstwo roboty przed tobą...
Ale , dla chcącego nic trudnego, prawda? :heja
Wiem to po sobie, jak już coś sobie wymyślę to choćby po trupach ale dam radę...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No, to ambitne plany na przyszły sezon ;:333
Widzę, że miejsca i przestrzeni na nowe przedsięwzięcia masz sporo, to możesz sobie poszaleć ;:108
Z ciekawością będę oglądała postępy ;:65
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Kochana czekam na Twoje oczko. Będę wzdychać i podziwiać, bo jakakolwiek woda w ogródku to i moje wielkie marzenie. Marzy mi się kaskada wodna. Małż nie bardzo jest chętny na takowe przedsięwzięcie. Już ja bym go namówiła (ma się w końcu te swoje sposoby ;:183 ) ino sama nie mam pomysłu na miejsce. Jedyne jakie mi przychodzi do głowy jest zbyt daleko położone od kontaktu. A przecież nie będę ciągła przedłużacza przez pół działki, by woda w kaskadzie płynęła. :oops: A tak mi się marzy... Tym bardziej czekam na Twoje oczko. ;:215
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Woda w ogrodzie to i moje marzenie. Niestety jestem bardzo mocno ograniczona w tym temacie, z uwagi na to, że nie mam prądu. W tym roku zakupiłam fontannę solarną, taką niedużą ale najważniejsze, że działa. Moja wizja wody z każdym dniem ewaluuje i nabiera wyraźnych kształtów. Podstawowe założenie to woda + kamień + trawy.
Obecnie wpadło mi w oko takie rozwiązanie i jestem na etapie rozeznania się w cenach :D

Obrazek

Gabiony dają ogromne możliwości (struktura, kształty, kolory), tylko emuś nie jest nimi zachwycony, muszę nad nim popracować :lol:
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marlenko inspiracja na oczko cudna. ;:215 Mój M nie chciał gabionów w ogrodzie. ;:174
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gabiony teraz coraz częściej w ogrodach się spotyka... Ale to też kosztowne pewnie...
Zresztą co nie jest ...
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

No niestety, gabiony są kosztowne ale mój emus to "sprytek" - gdy go tylko przekonam, to na pewno sam coś wykombinuje :D Na początku osobiście też jakoś tak nie mogłam przekonać się do tego typu aranżacji ale teraz, gdy widziałam je w rzeczywistości, chcę je u sobie w ogrodzie ;:173 :;230

Szperając w necie znalazłam takie cuda:

Obrazek
Obrazek

Jest i woda, kamień i trawy ;:224

Ps
zdjęcia pochodzą ze strony http://www.ecofence.pl/
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko u Ciebie jeszcze pojedyncze kwiaty na różach ;:oj U mnie już dawno po kwiatach...Pozostały wspomnienia i zdjęcia.
Pomysł na oczko ;:215 Już sobie wyobrażam ten widok ;:224 A z przekonaniem eMa do tej koncepcji pewnie nie będziesz miała większych problemów... Już my mamy swoje sposoby na naszych chłopaków :;230 Na początku się opierają, by potem i tak ulec.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Och, ależ dziś się spracowałam. Pół dnia spędziłam na działce. Grabiłam liście, kopczykowałam róże i [przygotowałam mój domek działkowy do sezonu zimowego ;:108 Bolą plecki ...

Dorotko, moje różane panienki, choć nieśmiało, ale jednak pączkują, mam wrażenie, że to dlatego, że "młodziutkie i głupiutkie z nich panienki" - pory roku pomyliły ;:306

Emusiowi dziś pokazałam piękno gabionów i szok ;:oj spodobała mu się moja wizja. Teraz trzeba trzymać kciuki, aby taki stan utrzymał się do wiosny :heja i co by emuś wybudował mi fontannę :lol: :lol: :lol: ależ ja ma dar przekonywania :;230 ;:224 ;:131

No, a teraz kilka fotek. Ania (aneczka) mocno mnie zdołowała swoimi przepięknymi zdjęcia (moje są takie nijakie) ;:138 więc wyciągnęłam mój ostatni mikołajowy prezent i biegałam z nim po działce. Oto efekty (znacznie leprze niż z telefonu a robione na "automacie") ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiosna (prymulki) czy jesień (wrzosny) :?:
Obrazek
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:215 różyczki
Kochana ale Ty masz rozmach - taka fontanna ;:oj No ciekawa jestem co twój M wykombinuje :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Marlenka no co Ty...Twoje foty są ostre i miłe dla oka,dzięki za róże w tej mokrej odsłonie:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”