Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Ja też tego nie robiłam ale spróbuje na pewno

- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja robię podobne, tylko dodaję cebulkę surową i mielę razem z ziemniakami. Do tego sos pieczarkowy.

- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36

Widzę kochana,że kotleciki z ziemniaków mają powodzenie
 Ja niestety robiłam bez cebulki bo moje córcie za nią nie przepadają a szkoda
 Ja niestety robiłam bez cebulki bo moje córcie za nią nie przepadają a szkoda  
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Elu ja już dawno nie robiłam kotlecików i córa mi dziurę w brzuchu wierci za nimi , bo wszyscy w domu je bardzo lubią   

Sosik grzybowy robię bardzo prosto . Obgotowuję suszone grzybki przez chwilę, wymieniam wodę i gotuję do miękkości, dodaję podsmażoną, pokrojoną w kostkę cebulkę.Grzybki wyławiam i siekam, wrzucam ponownie do wody. Dodaję vegetę do smaku, zagęszczam mąką wymieszaną z wodą, zabielam śmietaną , doprawiam solą i pieprzem do smaku i gotowe 

Aldonko polecam, świetne wykorzystanie nadmiaru ugotowanych ziemniaków i naprawdę pyszne 

Magatko bardzo polecam, ciekawe danie i takie inne. Świetna potrawa na bezmięsny dzień 

Asiu z surową cebulką też na pewno świetnie smakują ja lubię ten posmaczek smażonej cebulki  w ziemniaczanej masie. Może wypróbuj następnym razem, może Wam i taka wersja zasmakuje
  ja lubię ten posmaczek smażonej cebulki  w ziemniaczanej masie. Może wypróbuj następnym razem, może Wam i taka wersja zasmakuje   

Z sosem pieczarkowym też super, tu praktycznie wszystkie sosy świetnie pasują, może być też i mięsny gulasz i potrawka z kurczaka 

Aniu no właśnie przypomniałaś mi o tych kotlecikach, bo dawno już nie robiłam Kilka osób pytało mnie o przepis, ja je z całą stanowczością odsyłałam do wcześniejszych części swoich wątków kuchennych, bo na 100% byłam pewna, że podawałam przepis i były pretensje że nie nie ma
 Kilka osób pytało mnie o przepis, ja je z całą stanowczością odsyłałam do wcześniejszych części swoich wątków kuchennych, bo na 100% byłam pewna, że podawałam przepis i były pretensje że nie nie ma   a to okazało się, że kilka lat temu podawałam, ale w swoich pogaduchach a nie w kuchennym, więc po prostu skopiowałam i przeniosłam
  a to okazało się, że kilka lat temu podawałam, ale w swoich pogaduchach a nie w kuchennym, więc po prostu skopiowałam i przeniosłam   Na szczęście jeszcze tamten wątek pogaduchowy nie znikł, bo one z czasem rozwiewają się w nicości
 Na szczęście jeszcze tamten wątek pogaduchowy nie znikł, bo one z czasem rozwiewają się w nicości   

Kotleciki bez cebulki na pewno też pyszne, po prostu takie łagodniejsze, ale sosik uzupełni wszystkie braki i też wspaniale smakują 

Ja muszę skorzystać z Twojego przepisu na kotleciki kalafiorowe , bo nigdy takich nie robiłam

Sosik grzybowy robię bardzo prosto . Obgotowuję suszone grzybki przez chwilę, wymieniam wodę i gotuję do miękkości, dodaję podsmażoną, pokrojoną w kostkę cebulkę.Grzybki wyławiam i siekam, wrzucam ponownie do wody. Dodaję vegetę do smaku, zagęszczam mąką wymieszaną z wodą, zabielam śmietaną , doprawiam solą i pieprzem do smaku i gotowe

Aldonko polecam, świetne wykorzystanie nadmiaru ugotowanych ziemniaków i naprawdę pyszne

Magatko bardzo polecam, ciekawe danie i takie inne. Świetna potrawa na bezmięsny dzień

Asiu z surową cebulką też na pewno świetnie smakują
 ja lubię ten posmaczek smażonej cebulki  w ziemniaczanej masie. Może wypróbuj następnym razem, może Wam i taka wersja zasmakuje
 Z sosem pieczarkowym też super, tu praktycznie wszystkie sosy świetnie pasują, może być też i mięsny gulasz i potrawka z kurczaka

Aniu no właśnie przypomniałaś mi o tych kotlecikach, bo dawno już nie robiłam
 Kilka osób pytało mnie o przepis, ja je z całą stanowczością odsyłałam do wcześniejszych części swoich wątków kuchennych, bo na 100% byłam pewna, że podawałam przepis i były pretensje że nie nie ma
 Kilka osób pytało mnie o przepis, ja je z całą stanowczością odsyłałam do wcześniejszych części swoich wątków kuchennych, bo na 100% byłam pewna, że podawałam przepis i były pretensje że nie nie ma   a to okazało się, że kilka lat temu podawałam, ale w swoich pogaduchach a nie w kuchennym, więc po prostu skopiowałam i przeniosłam
  a to okazało się, że kilka lat temu podawałam, ale w swoich pogaduchach a nie w kuchennym, więc po prostu skopiowałam i przeniosłam   Na szczęście jeszcze tamten wątek pogaduchowy nie znikł, bo one z czasem rozwiewają się w nicości
 Na szczęście jeszcze tamten wątek pogaduchowy nie znikł, bo one z czasem rozwiewają się w nicości   
 Kotleciki bez cebulki na pewno też pyszne, po prostu takie łagodniejsze, ale sosik uzupełni wszystkie braki i też wspaniale smakują

Ja muszę skorzystać z Twojego przepisu na kotleciki kalafiorowe , bo nigdy takich nie robiłam

- cyganka77
Agusiu no właśnie spróbuję następnym razem ze smażoną cebulką. Aaaaa.... zapomniałam powiedzieć, że w sobotę miałam parapetówkę i upiekłam Twoją szarlotkę czekoladową. Pychotka!

- AGNESS
Asiu bardzo się cieszę, że szarlotka smakowała   U mnie dziś serniczek na murzynku, też bardzo polecam , pycha i bardzo łatwo się robi
  U mnie dziś serniczek na murzynku, też bardzo polecam , pycha i bardzo łatwo się robi  

U mnie dziś serniczek na murzynku, też bardzo polecam , pycha i bardzo łatwo się robi
- cyganka77
Muszę zajrzeć do przepisu, bo też robię, tylko u mnie nazywa się izaura (isaura).

- AGNESS
To faktycznie coś podobnego i też pyszne  

- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Dzięki Aga za przepis na sosik- robię czasem  bardzo podobnie do kopytek.  Chociaż kopytka jak dla  mnie najlepsze podsmażane beż żadnych sosików
  Chociaż kopytka jak dla  mnie najlepsze podsmażane beż żadnych sosików 

Pozdrawiam serdecznie- Ela

- AGNESS
Elu mam tak samo   Też podaję kopytka z sosami i gulaszami, ale sama najbardziej lubię przysmażone na rumiano, bez żadnych dodatków.... tylko z kubasem mleka
 Też podaję kopytka z sosami i gulaszami, ale sama najbardziej lubię przysmażone na rumiano, bez żadnych dodatków.... tylko z kubasem mleka  

Też podaję kopytka z sosami i gulaszami, ale sama najbardziej lubię przysmażone na rumiano, bez żadnych dodatków.... tylko z kubasem mleka
- Biotit
- Od: 20 cze 2014, o 00:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dołączam do kopytkożerców. Ale do smażonych na smalcu mi najbardziej smakuje maślanka.

O..!Dobrze,że wpadłam bo na tapecie kopytka.Przyłączam się do Was,bo kopytka najlepsze odgrzewane ze skwareczkami.

Pozdrawiam,Elka

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Agnieszko, kopytka muszę i ja zrobić. 
A Ty co robisz? Nic nie pieczesz w karnawale? - nie chwalisz się ;)

A Ty co robisz? Nic nie pieczesz w karnawale? - nie chwalisz się ;)
Pozdrawiam -  Justyna

- AGNESS
Piotrku, Elu, Justynko    Czasami jest chęć na jakieś wymyślne, skomplikowane jedzonko, a czasami wszystkie smaki zaspokojone są prostym a pysznym daniem
 Czasami jest chęć na jakieś wymyślne, skomplikowane jedzonko, a czasami wszystkie smaki zaspokojone są prostym a pysznym daniem   

Justynko jakoś wenę straciłam do pisania, zmęczenie materiału A poza tym jakoś ostatnio tak wychodzi, że piekę i gotuję to, na co już przepisy podawałam. Jutro będę piekła ciasta, ale nie mam jeszcze pojęcia jakie, z tym, że pewnie też z tych, które już pokazywałam....
 A poza tym jakoś ostatnio tak wychodzi, że piekę i gotuję to, na co już przepisy podawałam. Jutro będę piekła ciasta, ale nie mam jeszcze pojęcia jakie, z tym, że pewnie też z tych, które już pokazywałam....

Czasami jest chęć na jakieś wymyślne, skomplikowane jedzonko, a czasami wszystkie smaki zaspokojone są prostym a pysznym daniem
 Justynko jakoś wenę straciłam do pisania, zmęczenie materiału
 A poza tym jakoś ostatnio tak wychodzi, że piekę i gotuję to, na co już przepisy podawałam. Jutro będę piekła ciasta, ale nie mam jeszcze pojęcia jakie, z tym, że pewnie też z tych, które już pokazywałam....
 A poza tym jakoś ostatnio tak wychodzi, że piekę i gotuję to, na co już przepisy podawałam. Jutro będę piekła ciasta, ale nie mam jeszcze pojęcia jakie, z tym, że pewnie też z tych, które już pokazywałam....Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz. 3
Ja kopytka robiłam w czwartek moja wnusia 
to najbardziej lubi z cukrem

to najbardziej lubi z cukrem