Kaktusy i sukulenty - 1cz.(2006.07-04.2008)

Zablokowany
Awatar użytkownika
DawidS28
200p
200p
Od: 1 maja 2007, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorko, to tez Echinopsis, ale nie eryiesii (eryiesii ma inne ciernie i żebra zakończone takimi kłaczkami - watą trudno powiedzieć czym). Jutro podam jego nazwę
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 2 maja 2007, o 16:58

Post »

Mam wielką prośbę do tych ,którym udało się ukorzenić wilczomlecza ,jak to robicie :?: mi się to za każdym razem nie udaje,czy trzeba go trzymać w wodzie aż puści korzenie :?:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nieeeeeeee, :D
nie w wodzie .Wkładam bezpośrednio do małej doniczki z ziemią kaktusową i ją lekko zwilżam od góry,co jakiś czas i nic więcej .
Miejsce jasne ale nie w słońcu .
Po 2 tygodniach są już oznaki przyjęcia.
Mnie się tak udaje- na szczęście .
Ostatnio tak ukorzeniałam dla Dawida ,sadzonka była nawet z kwiatkiem. :D
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Ja też dostałam od mamy sadzonke wilczomlecza z kwiatkiem, wsadziłam do małej doniczki i bardzo szybko się przyjął.
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzięki za odpowiedz ,ja już chyba trzeci raz próbuję i nic ,raz nawet wydawało mi się że rośnie zaczął nawet kwitnąć ,ale za jakiś czas usechł co ja robię z nim nie tak :cry:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Basiu może daj jemu troszkę więcej wody niż normalnie daje się kaktusom?
Basia k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzięki Karo tak zrobie ,dostanie więcej pić ,zrobiłam tak jak pisałaś wcześniej ,wsadziłam otnogę do doniczki i troszkę podlałam ,zobaczymy czy się uda :lol:
Awatar użytkownika
DawidS28
200p
200p
Od: 1 maja 2007, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Awatar użytkownika
k-arolka
1000p
1000p
Od: 1 sie 2007, o 21:54

Post »

Witam. Znalazłam to forum i bardzo się ucieszyłam. Tutaj moge dzielić się swoją pasją. Od pewnego czasu zbieram kaktusy. Kupiłam ostatnio kilka i nie mogę ich nazwać. Może wy mi pomożecie?? Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek- tutaj to ten kwiatek oczywiście jest sztuczny.
Za odpowiedz bardzo dziękuję
Awatar użytkownika
k-arolka
1000p
1000p

Post »

A jeszcze mam taki jeden problem. Nie wiem co sie dzieje z moim wilczomleczem lśniącym. Stracił on wszystkie kwiatki:( A odkąd pamiętam to on zawsze kwitnął. Co z nim jest nie tak?
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55

Post »

k-arolka pisze:A jeszcze mam taki jeden problem. Nie wiem co sie dzieje z moim wilczomleczem lśniącym. Stracił on wszystkie kwiatki:( A odkąd pamiętam to on zawsze kwitnął. Co z nim jest nie tak?
Nawet wilczomlecz musi czasem odpocząć nie może kwitnąć cały rok poczekaj do początku marca i zacznij nawozić zacznie kwitnąć.(teraz przestań nawozić i oszczędnie podlewaj by Twój wilczomlecz mógł odpocząć przed kolejnym okresem wegetacyjnym) a co do nazw Twoich kaktusów poprosiłem specjalistę od kaktusów o rozpoznanie ich i jutro będziesz miała odpowiedź. :D :D :D
Awatar użytkownika
k-arolka
1000p
1000p

Post »

Przemo dziekuje bardzo:) Lubie wiedzieć co mam, żeby potem wiedzieć co lubią. Jakis czas temy tzn w marcu wysiałam nasiona kaktusów.... Niektóre już mają aurele małe i ciernie. Ile to jeszcze potrwa?:P na razie sa takie maleństwa:) Nie moge sie doczekać jak urosną
x-C-j
---

Post »

k-arolka pisze:Przemo dziekuje bardzo:) Lubie wiedzieć co mam, żeby potem wiedzieć co lubią. Jakis czas temy tzn w marcu wysiałam nasiona kaktusów.... Niektóre już mają aurele małe i ciernie. Ile to jeszcze potrwa?:P na razie sa takie maleństwa:) Nie moge sie doczekać jak urosną
Oj długo kaktusy z nasion bardzo wolno rosną(przez pierwszy rok), sam mam wysiane i część popikowane ale już rosną trzy miesiące a są nadal takie malutkie. :D :D :D
Awatar użytkownika
k-arolka
1000p
1000p

Post »

Obrazek
Mam mały problem z tym kaktusem:( Nie wiem co sie stało. Ale zaczyna on mi usychać:/ Nie wiem co zrobiłam nie tak. W jakim on powinien być miejsu? Słonecnzym cyz takim troszke w cieniu? Ostatnio zmieniłam mu miejsce moze to był błąd, chociaż dzis zauważyłam że puszcza nowy pęd.
x-C-j
---

Post »

k-arolka pisze:Obrazek
Mam mały problem z tym kaktusem:( Nie wiem co sie stało. Ale zaczyna on mi usychać:/ Nie wiem co zrobiłam nie tak. W jakim on powinien być miejsu? Słonecnzym cyz takim troszke w cieniu? Ostatnio zmieniłam mu miejsce moze to był błąd, chociaż dzis zauważyłam że puszcza nowy pęd.
Poczekamy na wypowiedź specjalisty jutro wkleję jego odpowiedzi na Twoje pytania jak tylko oczywiście odpowie. :D :D :D
Zablokowany

Wróć do „KAKTUSY i inne sukulenty”