Mój storczykowy wątek
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój storczykowy wątek
ależ kolorowo!
Bordo jest śliczny, jak mogłaś zapomnieć go pokazać ;:306Phal tetraspis x pulchra alba - zazdroszczę! Mój to jeszcze maluch, więc z niecierpliwością będę czekać na kwiaty u Ciebie
I pęd na ascocendzie!
Moją postawiłam przy szybie licząc, że się obudzi ale pogrywa ze mną
Ależ będziesz mieć kolorową zimę 
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Teraz jak dopisałaś drugą część poczynań swoich storczyków, jestem w kompletnym szoku... Czym Ty je karmisz?!? 
na zmianę chyba 5 różnych nawozów 
-- 6 lis 2013, o 17:08 --
-- 6 lis 2013, o 17:08 --
Ania ja swoje tez wszystkie z miesiąc temu położyłam przy szybie na parapet, to okno otwieram gdy chcę przewietrzyć, niczym nie cieniuję teraz okien.Dufin pisze:ależ kolorowo!Bordo jest śliczny, jak mogłaś zapomnieć go pokazać ;:306Phal tetraspis x pulchra alba - zazdroszczę! Mój to jeszcze maluch, więc z niecierpliwością będę czekać na kwiaty u Ciebie
I pęd na ascocendzie!
Moją postawiłam przy szybie licząc, że się obudzi ale pogrywa ze mną
Ależ będziesz mieć kolorową zimę
- Dufin

najlepsze, że niektóre storczyki wcale nie są z Tobą Aniu długo a tak się szybciutko zaaklimatyzowały, że będą kwitnąć
Powiedz mi, te storczyki, które Ci się pobudziły stały przy szybie, czy gdzieś w pokoju? Bo zastanawiam się czy w głębi pokoju też jest teraz wystarczająca amplituda temperatury by storczyki zakwitły czy jednak trzeba je poprzenosić
w szoku jestem, gratulacje jeszcze raz 
aaa.. już doczytałam
Pisałam w tym czasie wiadomość i nie widziałam Twojego wpisu 
aaa.. już doczytałam
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Ja tu wyczuwam czarną magię a nie nawozy
Piękna kolekcja
Piękna kolekcja
- Dufin

Aniu a tak z ręką na sercu... czekasz na jakaś paczuszkę w najbliższym czasie?
jak Ci tyle piękności kwitnie to na pewno dostałaś dużej mobilizacji by kupić coś jeszcze hmmm? 
Dziękuję :*
Tak jak napisałam, stoją na oknie wschodnio-południowym wszystkie. Te storczyki, które u mnie już kwitły, miesiąc spoczynku i już wszystkie, mają pędy nowe, np. Picccolo Red, Sugar Brown i inne, a niektóre nie zrzuciły jeszcze wszystkich kwiatów a rosną nowe. Dłużej musiałam poczekać na te, które kupiłam jako niespodzianki, teraz po dopiero 5-6 miesiącach się budzą.
-- 6 lis 2013, o 17:14 --
kiedyś przeczytałam, że lubią różne nawozy za każdym razem, także serwuję im Biopon, Pokon, Guano, Biohumus i piatego nie pamiętam na chwilę obecną, a raz na jakiś czas bez nawozu.
-- 6 lis 2013, o 17:17 --
Mam już coraz mnie miejsca naprawdę i jeżeli na coś mam się skusić to musi być coś wymarzonego a najlepiej coś z vandowatych, jeżeli reszta zechce mi kwitnąć 
Także nie czekam na żadną paczuszkę teraz
Udało mi się opanować w porę 
Tak jak napisałam, stoją na oknie wschodnio-południowym wszystkie. Te storczyki, które u mnie już kwitły, miesiąc spoczynku i już wszystkie, mają pędy nowe, np. Picccolo Red, Sugar Brown i inne, a niektóre nie zrzuciły jeszcze wszystkich kwiatów a rosną nowe. Dłużej musiałam poczekać na te, które kupiłam jako niespodzianki, teraz po dopiero 5-6 miesiącach się budzą.
-- 6 lis 2013, o 17:14 --
hah dziękuję Kochanakahim pisze:Ja tu wyczuwam czarną magię a nie nawozy![]()
Piękna kolekcja
kiedyś przeczytałam, że lubią różne nawozy za każdym razem, także serwuję im Biopon, Pokon, Guano, Biohumus i piatego nie pamiętam na chwilę obecną, a raz na jakiś czas bez nawozu.
-- 6 lis 2013, o 17:17 --
Szczerze hah nie, z czystym sumieniem stwierdzam, ze udało mi się pohamować te zapędy, ostatnio policzyłam je ... gdy doszłam do 70 przestałam liczyć i załapałam się za głowęDufin pisze:Aniu a tak z ręką na sercu... czekasz na jakaś paczuszkę w najbliższym czasie?jak Ci tyle piękności kwitnie to na pewno dostałaś dużej mobilizacji by kupić coś jeszcze hmmm?
Także nie czekam na żadną paczuszkę teraz
- Karnova
- 1000p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Piękne nabytki
cudny jest ten bordowy 
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- kamikami26
- 1000p

- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Ponad 70 i tak rzadko je pokazujesz???
A masz po głowie za to
Wspaniale Ci wszytko kwitnie
A jakby Ci Miltoniopsis się za bardzo rozmnożył to ustawiam się w kolejke po dzieciaczki
A masz po głowie za to
Wspaniale Ci wszytko kwitnie
A jakby Ci Miltoniopsis się za bardzo rozmnożył to ustawiam się w kolejke po dzieciaczki
Rany! 70 storczyków?!! To gdzie Ty je wszystkie mieścisz?!

Kami jeżeli się rozmnoży to nie ma sprawy, jest Twoja 
A co do miejsca to mam duże parapety, ale ścisk już tam jest spory. W nocy dziś mój M chciał okno otworzyć i strącił Piccolo ... na szczęście pęd cały
ale już psioczył, że nawet okna nie można otworzyć ;) dobrze, że zima się zbliża i mowa jest tylko o górnym uchyleniu, bo o normalnym otwarciu można zapomnieć 
A co do miejsca to mam duże parapety, ale ścisk już tam jest spory. W nocy dziś mój M chciał okno otworzyć i strącił Piccolo ... na szczęście pęd cały
- valdessa_kane
- 500p

- Od: 21 cze 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to nawet co do zapachu się zgadza
Ojej! Wczoraj widziałam podobnego w biedronce. Nie wiedziałam, że pachnący! Muszę go mieć! 
-- 25 lis 2013, o 09:26 --

-- 25 lis 2013, o 09:26 --
No właśnie mam pytanie, bo jeszcze nie zimowałam storczyków - czy jak będzie mróz i będę uchylać okna do wietrzenia mieszkania to mi nie powymarzają?Ciku pisze:dobrze, że zima się zbliża i mowa jest tylko o górnym uchyleniu, bo o normalnym otwarciu można zapomnieć