Candlelight cacuszko
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14
Agus, kepy? to znaczy po ile cebul taka kepa bedzie miec?
Candlelight cacuszko
jak dla mnie kwiat jest duzo ladniejszy niz Grahama T.
Candlelight cacuszko
Aguś, mimo okoliczności pogodowych za oknem, wiosna już relatywnie blisko - niedługo będziemy sadzić! U Ewy zamówiłam lilie Pink Palace, Bowmore, Revelation i Pink App - chcę je posadzić w czterech kępach po 3 cebule. Myślę że ten akcent uatrakcyjni otoczenie oczka 
Julek, kępa będzie liczyć trzy cebule. Tak to widzę oczyma wyobraźni... z kwitnących bylin mam jeszcze przy oczku przetaczniki i irysy syberyjskie; lilie będą różowym akcentem. Candlelight ma bardzo dorodny kwiat, pełen sporych płateczków... jak nie lubię żółtków, to ta róża dla mnie jest naprawdę przepiękna.
Julek, kępa będzie liczyć trzy cebule. Tak to widzę oczyma wyobraźni... z kwitnących bylin mam jeszcze przy oczku przetaczniki i irysy syberyjskie; lilie będą różowym akcentem. Candlelight ma bardzo dorodny kwiat, pełen sporych płateczków... jak nie lubię żółtków, to ta róża dla mnie jest naprawdę przepiękna.
Ja jak zwykle spóźniona...
dopiero dziś zajarzyłam, że Ty Dzień Babci obchodzisz...
To przyjmij spóźnione, ale szczere najserdeczniejsze życzenia!
To przyjmij spóźnione, ale szczere najserdeczniejsze życzenia!
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aguś 3 lilie w kępce da fajny efekt. Ja miałam po dwie i też ładnie wyglądało, niektóre się rozmnożyły i w tym roku powinno ich być więcej w kępce. Większa ilość lilii w kępce dobrze wygląda chyba tylko z tych niższych mniej okazałych bo te wielkie i z dużymi kwiatami to za wielki ścisk by miały.
Jak tam zima u Was
Jak tam zima u Was
Asiu, zapewne za jakiś czas będzie to dla mnie podwójne święto
Wnusiowe (kurczaki, ja babcią?? jeszcze nie jestem gotowa!)
Majutku, czyli sądzisz że dobrze sobie te kępy wymyśliłam? Cebulki się rozmnożą i kępy będą całkiem okazałe z czasem... do lilii mam stosunek mieszany - podobają mi się, ale pod pewnymi warunkami ;-) Zima u nas trzyma, codziennie sypie śnieg i mrozi w okolicach -10st. Od dzisiaj do niedzieli mróz ma być coraz większy... A jak jest u Ciebie?
Majutku, czyli sądzisz że dobrze sobie te kępy wymyśliłam? Cebulki się rozmnożą i kępy będą całkiem okazałe z czasem... do lilii mam stosunek mieszany - podobają mi się, ale pod pewnymi warunkami ;-) Zima u nas trzyma, codziennie sypie śnieg i mrozi w okolicach -10st. Od dzisiaj do niedzieli mróz ma być coraz większy... A jak jest u Ciebie?
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguniu - kochanie, byłaś u naszej Marzenki to już wszystko wiesz u mnie takich rabat o ile można to nazwać rabatami jest 90%(wstydu )
Obecnie chcę w mój starodrzew
wkomponować kwitnące krzewy nie wiem na ile mi się to uda ?. Dla niektórych roślin przydałoby się więcej
Mam podobny układ jak u Ciebie z pergolą, na początku była obsadzona clematisami - Biały Anioł i Bałtyk (fioletowy) z jednej strony a z drugiej Dr Ruppel
po jakimś czasie , na wiosnę nie odbiły,obok pergoli rośnie świerk kłujący-rozrósł się i wchodzi na pergole. Moja pergola robi teraz za przejście z jednego zakątka do
drugiego ,obecnie modernizowanego przeze mnie....cdn.- idę wstawić bułeczki drożdżowe z jabłuszkami
Ela
Obecnie chcę w mój starodrzew
Mam podobny układ jak u Ciebie z pergolą, na początku była obsadzona clematisami - Biały Anioł i Bałtyk (fioletowy) z jednej strony a z drugiej Dr Ruppel
po jakimś czasie , na wiosnę nie odbiły,obok pergoli rośnie świerk kłujący-rozrósł się i wchodzi na pergole. Moja pergola robi teraz za przejście z jednego zakątka do
drugiego ,obecnie modernizowanego przeze mnie....cdn.- idę wstawić bułeczki drożdżowe z jabłuszkami
pozdrawiam Ela
-
elakuznicom
- 500p

Czytam , że nie lubisz zółtego-gama żółtego jest przeogromna ja nie lubię " kanarkowego" wszystkie inne odcienie- idące w kierunku brzoskwiniowego uwielbiam
bo nawet w najbardziej pochmurny dzień lub jak leje deszcz to one wprowadzają dużo
-a to taka refleksja...
Ela
bo nawet w najbardziej pochmurny dzień lub jak leje deszcz to one wprowadzają dużo
Ela
pozdrawiam Ela
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,małomówna kobieto,jednego dnia zakładałysmy nowe watki i co?
Też mam zamiar dokupic lilii troche,bo po ostatniej zimie sporo mi zmarzło.Uwielbiam je miedzy róznym bylinami,a ten zapach nieziemski
Też mam zamiar dokupic lilii troche,bo po ostatniej zimie sporo mi zmarzło.Uwielbiam je miedzy róznym bylinami,a ten zapach nieziemski
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Witaj Agunia! Obie ręce bym sobie dała uciąć, zakładając się, że nie masz żadnej zółtej róży... No i nie mam rąk tym sposobem! Z tego co czytam, zamówiłyśmy lilie prawie te same, też po 3 sztuki, jakoś tak mi się dobrze ta liczba komponuje
Słuszna uwaga Aguś, że nie wszędzie pasują... myślałam o posadzeniu ich u siebie na tej długiej, krętej rabacie, a teraz się zastanawiam czy lepiej nie wsadzić ich w środek bylin...
Już środa! Do wiosny coraz bliżej
Już środa! Do wiosny coraz bliżej
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Agus a jakie zamowilas? wiem len jestem okropny i szukac mnie sie nie chce
Mnie sie u Taczuni Speciosum Album podoba, normalnie cos niesamowitego
Jak dla mnie ma jedna wade ale tylko dla mnie - jest za wysoka 
Mnie sie u Taczuni Speciosum Album podoba, normalnie cos niesamowitego
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie -10 i zimny wiatr. Przećwiczy nas ta zima, zanim na dobre odejdzie 
-
elakuznicom
- 500p

Aguś kochana,przepraszam - troszkę spóźnione życzenia w dniu Twojego Święta -przede wszystkim dużo , dużo, zdrowia ,miłości,ciepła rodzinnego,
spełnienia marzeń w życiu osobistym , zawodowym no i oczywiście samych udanych koncepcji w ogrodzie.
spełnienia marzeń w życiu osobistym , zawodowym no i oczywiście samych udanych koncepcji w ogrodzie.

pozdrawiam Ela
Miałam dziś nic nie pisać, bom strasznie jakaś słabowita po tej wyczerpującej dwudniowej orce, ale Ela mnie tak wzruszyła tą uroczą kartką z życzeniami, że nie mogę się nie odezwać... Elu, dziękuję Ci pięknie - sprawiłaś mi dużą przyjemność
Rozumiem, że to kwiaty z Twojego ogródka?
Ewciu, u mnie podobnie... dziś musiałam odśnieżyć auto wyjeżdżając z hotelu i zamarzłam (zupełnie się odzwyczaiłam od tej prozaicznej czynności wjeżdżając z garażu do garażu)... z chałupy wyjść nie można, tak zasypało... PanM będzie miał jutro co robić, bo ja bastuję i jestem słabą kobietką.
Julek, pewnie, że jesteś leniwa, bo teraz ja muszę przelecieć wzrokiem posty, skopiować wcześniejszy wpis i wkleić specjalnie dla Ciebie raz jeszcze ;-) Ale Ty wiesz
No to kopiuję: Pink Palace, Bowmore, Revelation i Pink App. Ładne? Spojrzę zaraz na Speciosum Album, ale w oczkowym otoczeniu raczej preferuję różowości (czemu, nie wiem). A może Album to nie to samo co Alba i lilia jest różowa? ;-))
Neluś, dobrze, że nie dałaś sobie na serio uciąć tych rączek ;-) Kto by sadził róże i lilie, hę? No więc z tymi żółtkami jest u mnie ciężko, ale kilka mam... The Pilgrim to mój beniaminek wśród cytrynek ;-)) A co do Twoch rozmyślań, to zależy czy lilie chcesz wyeksponować, czy wtopić w otoczenie... ja bym posadziła na rabacie krętej, jako solitery w kępach... zasługują na to!
CDN...
Ewciu, u mnie podobnie... dziś musiałam odśnieżyć auto wyjeżdżając z hotelu i zamarzłam (zupełnie się odzwyczaiłam od tej prozaicznej czynności wjeżdżając z garażu do garażu)... z chałupy wyjść nie można, tak zasypało... PanM będzie miał jutro co robić, bo ja bastuję i jestem słabą kobietką.
Julek, pewnie, że jesteś leniwa, bo teraz ja muszę przelecieć wzrokiem posty, skopiować wcześniejszy wpis i wkleić specjalnie dla Ciebie raz jeszcze ;-) Ale Ty wiesz
Neluś, dobrze, że nie dałaś sobie na serio uciąć tych rączek ;-) Kto by sadził róże i lilie, hę? No więc z tymi żółtkami jest u mnie ciężko, ale kilka mam... The Pilgrim to mój beniaminek wśród cytrynek ;-)) A co do Twoch rozmyślań, to zależy czy lilie chcesz wyeksponować, czy wtopić w otoczenie... ja bym posadziła na rabacie krętej, jako solitery w kępach... zasługują na to!
CDN...
-
elakuznicom
- 500p

Tak Aguniu z działki ale PRZESŁANIE ZDJĘĆ przez Fotosika trwało całe wieki - pomógł mi kolega już myślałam , ze mi się komputer zawiesił.
Ela
pozdrawiam Ela
Elu, raz jeszcze dziękuję, a kwiaty przepiękne! Cieszę się, że sobie poradziłaś!
Masz rację co do żółtego koloru w ogrodzie - potrafi pięknie rozpromienić rabaty... ale wiesz, każdy ma swoje mniej lub bardziej ulubione barwy ;-)
Jakie krzewy kwitnące planujesz posadzić?
Jak się udały bułeczki drożdżowe?
Małgosiu, pozdrawiam... lilie wspaniale się muszą wyróżniać spośród innych bylin, prawda?
Masz rację co do żółtego koloru w ogrodzie - potrafi pięknie rozpromienić rabaty... ale wiesz, każdy ma swoje mniej lub bardziej ulubione barwy ;-)
Jakie krzewy kwitnące planujesz posadzić?
Jak się udały bułeczki drożdżowe?
Małgosiu, pozdrawiam... lilie wspaniale się muszą wyróżniać spośród innych bylin, prawda?