Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Dorotko! Ja wykorzystałam stare półeczki od fotelika samochodowego! Sprawdzają się super. Znajoma podpatrzyła i uszyła sobie z dermy i kilku warstw gąbki. Jakiś czas temu pokazały sie w Lidlu, takie specjalnie dla ogrodników z pianki.
Mariolu! Marysiu! Czasem staram się i z krzesełka i wiaderka (jeśli odpowiednio wytrzymałe :;230 ), ale najlepsza metoda w moim przypadku ,,na glebę" i wtedy tylko podkładka mnie ratuje.
Kobiety radzą sobie w takich sytuacjach, mężczyźni narzekają, że się nie da ;:215

Wczoraj miałam przygotowany plan działania i ... usnęłam. Położyłam się tylko na parę minut, bo jestem podziębiona i bolała mnie głowa, a ocknęłam się przed 19.00. Byłam tak zła, ze niechcący zbiłam szybkę w dzwiczkach kuchennych - zastanawiające ile szkła z takiej małej szybki ;:202 ;:223.
H któregoś dnia nie wytrzyma i wezwie do mnie gości z białym kaftanikiem. ;:131
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Temat podkładek ( i kręgosłupa lędźwiowego niestety też) i dla mnie aktualny... :(
Bez podkładek ani rusz - kupiłam sobie już dawno takie gumowe, rewelacyjne! A ostatnio M gdzieś kupił nakolanniki, takie używane do prac budowlanych np. przy układaniu glazury - też dobre ;:108
Ale i tak zdecydowanie bardziej mi szkodzą zwykłe prace domowe, takie w "półpochyleniu" - prasowanie, zmywanie itp., co zresztą potwierdza mój masażysta; podobno są najgorsze dla kręgosłupa lędźwiowego...
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A no wezwie bo nie dość że grządki nie wypielone to jeszcze ze złości szybki tłucze, oj Reni niedobrze ! obijasz się a tak na serio to lepiej wylecz niż szwendać się chorą i ciągnąć to w nieskończoność, dwa dni wygrzewania i przejdzie - zdrówka życzę!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewuniu! Prace domowe ogólnie powinny być dla Kobiet zakazane (chyba, że któraś bardzo lubi).
Lubię gotować, prać itp., przeraża mnie tylko fakt, że z tymi pracami, gorzej niż z chwastami -Wieczorem czysto, wstajesz rano, a zlew pełny :?: ;:202

Marysiu! Nie mam czasu na leżenie - zima za pasem ;:223 ;:223 ;:223 , a i papierowej roboty sporo i nerwowa jestem ,,odrobinę". Dziś nie wejdę do sypialni, już robocze ubranka przygotowałam w łazience, wrócę z pracy i na pole! Jak zobaczę spanko będzie po temacie. :oops:
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2012, o 17:00

Post »

Renia, ja dzisiaj na samą myśl o łóżku czuję jak mi się powieki zamykają... Położyłam się ok. 5 rano a wstałam po 7 ;:219 Próbuję przed wyjazdem dogonić wszystkie pozycje z "listy spraw do załatwienia", ale jakoś nie do końca mi wychodzi. Do tego praca ;:223 Doba co najmniej dwa razy za krótka. W dodatku na grządkach mam jeszcze 3 rządki buraków do wykopania i przerobienia ;:145 O wciąż dojrzewających w domu pomidorach i paprykach nie wspomnę :? Chwaściory, których nie zdążę się pozbyć to chyba mrozów doczekają...
Pozdrawiam, Dorota
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko! Zrób listę prac i podziel na konieczne i niezbędne, a potem połowę wykreśl! Najważniejsze, żebyś dobrze się spakowała. Jak nie dasz rady przerobić wszystkiego, obdziel dobrych ludzi i tyle! Chwastom się nic nie stanie (u mnie nieraz zimowały na rabacie, bo inaczej się nie dało), a Twoja kondycja jest ważniejsza. :wit
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Usiłuję porozdawać, ale nikomu nie chce się robić. Trochę mi się udało poupychać po ludziskach, ale i tak jeszcze tyle zostało, że łoj :( Dzisiaj muszę się uporać do końca przynajmniej z paprykami (właśnie nadziewam i upycham w słoikach, jeszcze jakiś sos z reszty zrobię i będzie finisz). No i muszę wykopać te buraczyska.
Lista już okrojona do minimum...
I masz rację, chwaściory zostawiłam na szary koniec. I raczej nie zdążę się już do nich dobrać.
Spakowana już częściowo jestem, walizki leżą otwarte na sofie a ja co chwilę sobie o czymś przypominam i dorzucam... Już teraz ledwo się domykają a do wyjazdu jeszcze kilka dni ;:223
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znajdź chwilke i spokojnie jeszcze ogród ,,obstrykaj" zdjęcia się przydadzą, a i dokumentacja będzie co i gdzie! :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

renzal pisze:Witaj Ewuniu! Prace domowe ogólnie powinny być dla Kobiet zakazane (chyba, że któraś bardzo lubi).
Lubię gotować, prać itp., przeraża mnie tylko fakt, że z tymi pracami, gorzej niż z chwastami -Wieczorem czysto, wstajesz rano, a zlew pełny :?: ;:202:
Reniu koniecznie kup zmywarkę ! :;230
Dorotko buraki w chłodzie wytrzymują dość długo! nawet nie wiem czy w ziemi nie wytrzymałyby, ja jednego swojego (specjalnego) zostawiłam w ziemi na następny rok na nasiona.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Witaj Renatko. Jeżeli poważnie myślisz o grillu - zaglądnij tu :http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=700. To jest prawdziwe arcydzieło ;:333 . U mnie niestety taka budowla nie przejdzie bo: nie potrafię, nie mam kasy na tyle materiału, nie inwestuje się w takie na działce ROD ( gdy nie wiadomo, co z nami będzie ;:174 ) bo cała moja działka jest chyba mniejsza niż grillo-wędzarnia Helenki. Jutro obejrzę to wszystko ( piękne rośliny, grill, no i pogadam z Heliosem ) w realu ponieważ jadę do Heliosa w odwiedziny. Mam obiecaną Ich starą wędzarnię , którą ustawię u siebie i będę wędziła co się da ;:215
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renia, zdjęcia tego pobojowiska by mnie po nocach straszyły :lol:
Na razie boję się wyglądać oknem, bo nawet jeszcze po pomidorach i paprykach do końca nie posprzątałam.
Może dzisiaj po pracy... Jak mi Dziecko pozwoli, bo wczoraj wieczorem zaliczyliśmy pogotowie... Wyjazd się zbliża, to trzeba uatrakcyjnić przecież... ;:223 ;:223 ;:223

Marysiu, fajnie znoszą zimno, ale muszę uporządkować chociaż trochę ogród, bo w przyszłym roku warzywniak zmienia całkowicie miejsce - ląduje w zupełnie innej części ogrodu a na miejscu tegorocznych buraczków będzie ścieżka do altanki :D W każdym razie uporałam się z nimi wczoraj, tzn. wygrzebałam je z ziemi, teraz czekają na decyzję co z nimi dalej począć... To trzecia tura wykopków buraczkowych, słoików trochę zrobiłam, zastanawiam się, czy części po prostu nie zapodać do skrzynki z piaskiem i nie postawić do garażu, może się przechowają...
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Renatko ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
cantati
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniuś, gdzie Ty? :(
Buziaki i papatki, dziś w nocy wyjazd. Dam cynka jak się zainstaluję... ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

A gospodyni gdzie? Tu goście przychodzą, halo :wit
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gospodyni zdechlak! Zaliczyła w międzyczasie chorobę, a dziś wędruje do neurologa (jak tylko odnajdzie wyniki badań). Laptop padł, pralka padła, ogród nieogarnięty, rośliny niewsadzone (kilka uratował Tatuś z H) A ja powtarzam: Uda się, Dam radę.... ;:223 ;:223 ;:223 Tylko jak? Zaległej roboty papierkowej stosy (jutro termin ;:224 ) a od piątku przymrozek. I zamiast pracować, to siedzę i myślę od czego zacząć ;:174 , bo wszystko pilniejsze od drugiego.
Jak obiecałam wysyłkę roślin to ścigać mnie do bólu, bo ja już nie wiem jak się nazywam. ;:124
Szczytem było odnalezienie niewsadzonych zakupów z Biedronki ...
A może Któraś z Was umnie odczarowywać uroki? Jestem pilnie zainteresowana...
;:209

-- 24 paź 2012, o 07:58 --

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”