Ogródek An-ki
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek An-ki
Aniu, ja na Chopinie zerwałam dziś siedem takich mumii
i nici z koncertu 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ja też obrywałam mumie, a czego nie oberwałam, samo spadło 
Ale Warwick C. kwitnie Ci ładnie, Aniu
Od 3 dni znów mam sucho i gorąco. Miała być dziś burza, ale chyba poszła znów na Żywiec
Ale Warwick C. kwitnie Ci ładnie, Aniu
Od 3 dni znów mam sucho i gorąco. Miała być dziś burza, ale chyba poszła znów na Żywiec
Jadziu Casablankę stracić to naprawdę nieoceniona strata.Ja też posadziłam ją ale jakoś do tej pory jej nie widzę.
Jak znajdziesz nasionka to wysieję a jak nie to też nie kłopot bo one są do dostania.
Basiu na koncert trzeba się wybrać do ogrodu w którym on jeszcze koncertuje
Jak go nie będzie to w zastępstwie też niezłych wirtuozów mamy.W każdym razie ogrody i my na was czekamy.
W Lidlu było 5 odmian klematisów z kwiatem-14zł(Anabella,Sikorski,Błękitny Anioł ....)
Iza i znowu podlewanie-na Twoich piaskach musisz wybłagać naturę o więcej deszczu.
Pięknie zakwita mi Uetersen-ma takie kwiaty,że zastanawiamy się czy to on.W pierwszym roku nie ma co gdybać tylko poczekać
do następnego sezonu.Gdyby się okazało,że to Parade-też bym się cieszyła.

I inne

Jak znajdziesz nasionka to wysieję a jak nie to też nie kłopot bo one są do dostania.
Basiu na koncert trzeba się wybrać do ogrodu w którym on jeszcze koncertuje
W Lidlu było 5 odmian klematisów z kwiatem-14zł(Anabella,Sikorski,Błękitny Anioł ....)
Iza i znowu podlewanie-na Twoich piaskach musisz wybłagać naturę o więcej deszczu.
Pięknie zakwita mi Uetersen-ma takie kwiaty,że zastanawiamy się czy to on.W pierwszym roku nie ma co gdybać tylko poczekać
do następnego sezonu.Gdyby się okazało,że to Parade-też bym się cieszyła.

I inne

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu ależ śliczne ostatnie ujęcie....kwiatuszki takie maleńkie, z daleka nie widać ich subtelnego piękna....ale takie zbliżenie pokazuje każdy urzekający detal 
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
To prawda.
Ten "drobiazg" jest urzekający zarówno swoim wdziękiem jak i formą kwiatu.
Aneczko fotki....
Ten "drobiazg" jest urzekający zarówno swoim wdziękiem jak i formą kwiatu.
Aneczko fotki....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Anulko, RU rzeczywiście nie ma wcale koloru RU. Jeżeli w przyszłym sezonie będzie taki sam, to chyba masz inną różę. Ale ten kolot jest fajny ;) I kwiat też urodziwy 
A u mnie kolejny etap suszy. Jutro trzeba będzie troche popodlewać, a os wtorku, jak sie nic nie zmieni, podlewanie na całego ...
A u mnie kolejny etap suszy. Jutro trzeba będzie troche popodlewać, a os wtorku, jak sie nic nie zmieni, podlewanie na całego ...
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU te żółte drobniutkie kwiatuszki co to za jedne ?śliczne . Gdybyśmy zajechali to przywiozę Ci sadzonki Naparstnic . Specjalnie nic nie usuwam a mam ich dość sporo . Jak dziś trochę wieczorem popracowałam to widziałam ,że trochę ich jest . Ja z moimi naparstnicami po kwitnieniu ścinam pęd i one dalej sobie rosną i kwitna w przyszłym roku już wielkie krzaczory
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu jak zwykle pięknie pokazujesz Twoje ślicznotki nie tylko różane. Myślę, że to jednak Rosarium Uetersen....te liście takie specyficznie falowane

O cebulkach pamiętam a jakżeby mogłobyć inaczej.

O cebulkach pamiętam a jakżeby mogłobyć inaczej.
Witam moje miłe koleżanki.Elu to wspanoale,że pamiętasz o cebulkach.Donoszę,że Twoja First Lady nie jest jeszcze mocno rozkrzewiona ale za to kwiaty trzyma w górze no i widzę przyrosty.Wiesz specjalnie przyniosłam bukiecik RU i przystawiłam-to jednak będzie ona u mnie kwiaty ciemniejsze i większe ale przecież wydała mało dzieci to i są wypasione
Iza nawet jak to będzie inna to jest piękna.Co rusz idę do niej i widzę jak się pnie w górę.Wigorna jakaś(RU tak nie galopowal np.u Neli)Biedna jesteś z tym podlewaniem.
Jadziu te malutkie kwiatuszki to krwawnik-kupiłam u Adrianika w 4 kolorach-róż,wrzos,terakota i żółty.Malutkie sadzonki z wiosny pięknie urosły.
Sadzonki mile widziane ale jeszcze milej Wasza ekipa
Agnes jak pięknie opisałaś te kwiatuszki.

Kogro obejrzałam Twoje kwitnące cuda i ogromnie się cieszę,że i u mnie też liliowo-liliowcowo.Pewnie,że nie mam tyle odmian(bo i gdzie bym posadziła)ale to co posi
adam też mnie już cieszy.Mam miejsce na lilie i na pewno zamówię.
[/img][/url]
Iza nawet jak to będzie inna to jest piękna.Co rusz idę do niej i widzę jak się pnie w górę.Wigorna jakaś(RU tak nie galopowal np.u Neli)Biedna jesteś z tym podlewaniem.
Jadziu te malutkie kwiatuszki to krwawnik-kupiłam u Adrianika w 4 kolorach-róż,wrzos,terakota i żółty.Malutkie sadzonki z wiosny pięknie urosły.
Sadzonki mile widziane ale jeszcze milej Wasza ekipa
Agnes jak pięknie opisałaś te kwiatuszki.

Kogro obejrzałam Twoje kwitnące cuda i ogromnie się cieszę,że i u mnie też liliowo-liliowcowo.Pewnie,że nie mam tyle odmian(bo i gdzie bym posadziła)ale to co posi
adam też mnie już cieszy.Mam miejsce na lilie i na pewno zamówię.
[/img][/url]
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Dzisiaj rozkwitło to cudo

Okazuje się,że mam 6 szt TriumPhatora i wszystkie posadziłam pod różanym tarasem w towarzystwie różowych róż.
Co prawda obficie kwitną Blues i Pomponella a Blaze,Indigoletta i Giardina -odpoczywają,to widok jest wspaniały a zapach powalający.Do tego na samym początku rabaty jest o olbrzymich kwiatach-Gizmo-tej lilii nie muszę zachwalać bo pewnie już każda z nas ją posiada.

Okazuje się,że mam 6 szt TriumPhatora i wszystkie posadziłam pod różanym tarasem w towarzystwie różowych róż.
Co prawda obficie kwitną Blues i Pomponella a Blaze,Indigoletta i Giardina -odpoczywają,to widok jest wspaniały a zapach powalający.Do tego na samym początku rabaty jest o olbrzymich kwiatach-Gizmo-tej lilii nie muszę zachwalać bo pewnie już każda z nas ją posiada.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, wpadłam się przywitać po powrocie
Wcześniej nie zwracałam specjalnej uwagi na RU, ale na Twoich zdjęciach wygląda olśniewająco!!
Wcześniej nie zwracałam specjalnej uwagi na RU, ale na Twoich zdjęciach wygląda olśniewająco!!
Monia a ja rano buszowałam po twoim ogrodzie ale gdy chciałam dodać wpis uroczo zaproszona zostalam na "dobrości" i postanowiłam napisać nieco póżniej.A tu proszę-niespodzianka i to jaka miła.Twsoje zdjęcia z podróży są wspaniale a o Twoich zdolnościach pisarskich to już dobrze wiesz co myślę-lekkość,finezja,humor i......tak bym mogła wymieniać bez końca.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anuś, ach te "dobroci"
Zawstydzasz mnie, ale bardzo Ci dziękuję za miłe słowa
U mnie w tej chwili leje, bez żalu więc otworzyłam sobie buteleczkę wina i odwiedzam Wasze ogrody
Zaległości mam mnóstwo!! Podziwiam przede wszystkim róże- trochę żałuję, że u mnie słabo rosną, ale nie można mieć wszystkiego
Jestem ciekawa, czy w tym bogactwie róż masz jakąś ulubioną? Mnie wszystkie wydają się piękne i warte posiadania 
U mnie w tej chwili leje, bez żalu więc otworzyłam sobie buteleczkę wina i odwiedzam Wasze ogrody
Moniś a u nas tropik i nie zanosi się na podlewanie.
Dzięki za pochwałę różycy pewnie aż się bardziej zaróżowiła
Moje 3 Rh odzyskały formę i rzeczywiście nic im nie było.Mam nadzieję,że przyszły sezon zadziwią mnie urodą.
Czy mam ulubioną różę-trudna odpowiedż bo gdy kwitną to każda jest naj ale Astrid Lindgren,Aphrodite iDronningen Margretha=to na pewno ulubione bladawce a potem cała reszta
Troszkę ogólnych widoczków

]
Dzięki za pochwałę różycy pewnie aż się bardziej zaróżowiła
Moje 3 Rh odzyskały formę i rzeczywiście nic im nie było.Mam nadzieję,że przyszły sezon zadziwią mnie urodą.
Czy mam ulubioną różę-trudna odpowiedż bo gdy kwitną to każda jest naj ale Astrid Lindgren,Aphrodite iDronningen Margretha=to na pewno ulubione bladawce a potem cała reszta
Troszkę ogólnych widoczków

]
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka