Pochwalę się swoimi begoniami, choć nie do końca są takie jakich oczekiwałam. Miały mieć ciemnoróżowe kwiatki, a są jasne i sporo trafiło mi się z białymi kwiatuszkami, ale nie narzekam, bo są najzwyczajniej w świecie urocze
Begonie z nasion cz.1
Re: Begonie z nasion
Sylwia, myślę, że nikt się nie odzywa, bo ludzie teraz czasu nie mają 
Pochwalę się swoimi begoniami, choć nie do końca są takie jakich oczekiwałam. Miały mieć ciemnoróżowe kwiatki, a są jasne i sporo trafiło mi się z białymi kwiatuszkami, ale nie narzekam, bo są najzwyczajniej w świecie urocze

Pozdrawiam, Bogusia
- -SONIA127-
- 200p

- Od: 1 lut 2013, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne masz te begonie takie dorodne
Ja mam przewagę ciemno -różowych.Ach z tymi kolorami to tak już jest . Kupujesz niby czerwoną a kwitnie na różowo 
Pozdrawiam Sylwia
Dziękuję bardzo, ale nie wszystkie są takie ładne. To były zdjęcia tzw. pokazowe
Część moich begonii to jeszcze maluchy, tylko na tej jednej rabacie są takie duże bo były najwcześniej do gruntu wysadzone, jakoś pod koniec maja, a reszta to jeszcze maleństwa. Dla porównania:

W ogóle jakoś nierówno mi rosły te begonie i ruszyły się dopiero jak przestałam o nie dbać
Ale i tak jestem z nich bardzo zadowolona i myślę, że za rok będę siała znowu.
Sylwia, a może tak dla porównania ty wrzucisz teraz zdjęcia swoich begonii na forum? Chętnie zobaczę jak innym porosły te maleństwa
W ogóle jakoś nierówno mi rosły te begonie i ruszyły się dopiero jak przestałam o nie dbać
Sylwia, a może tak dla porównania ty wrzucisz teraz zdjęcia swoich begonii na forum? Chętnie zobaczę jak innym porosły te maleństwa
Pozdrawiam, Bogusia
- marzenaruda
- 200p

- Od: 7 paź 2012, o 11:29

Proszę, dla porównania wrzuciłam swoje, nie są tak dorodne jak twoje Chinka
Ale też są bardzo nierówne, tej pierwszej białej nie mam fotki teraźniejszej, bo zawiozłam ją mojemu Tacie,
a ta właśnie rozrosła się i kwitnie najpiękniej.
Myślę, że to tylko chwilka i pozostałe też się tak rozrosną
.
Pozdrawiam Marzena
Śliczne begonie
Pewnie, że się rozrosną jeszcze, w końcu to dopiero początek lata i mają całe mnóstwo czasu żeby cieszyć nasze oczy 
Pozdrawiam, Bogusia
- mmudant
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 11:15
piękne te Wasze begonie 
a słuchajcie, czy widział z Was ktoś może nasiona begonii jednorocznej takiej o ciemnych liściach i białych kwiatach?? szukam ich od kilku lat już i nigdzie nie mogę znaleźć, może nie ma ich w sprzedaży???
pozdrawiam
a słuchajcie, czy widział z Was ktoś może nasiona begonii jednorocznej takiej o ciemnych liściach i białych kwiatach?? szukam ich od kilku lat już i nigdzie nie mogę znaleźć, może nie ma ich w sprzedaży???
pozdrawiam
Magda, na stronie vitroflora.pl są na pewno, ale tam strasznie drogo. Znalazłam też coś takiego http://www.hortiexpert.pl/begonia_sempe ... pro_id=591
Pozdrawiam, Bogusia
- -SONIA127-
- 200p

Udało mi się wstawić tylko to jedno zdjęcie inne mają za duży plik i nie chcą się skopiować
pozdrawiam
Pozdrawiam Sylwia
-
noontaak
- 200p

- Od: 16 lis 2012, o 21:47
- Kontakt:
Sylwia prześliczne masz te begonie! Uszczykiwałaś? Za rok muszę wysiać różowe, bardzo śliczne są.
Kamil 
- -SONIA127-
- 200p

Dzięki
Nie w tym roku są takie małe w zeszłym roku miałam co najmniej dwa razy większe 
Pozdrawiam Sylwia
- -SONIA127-
- 200p

Ale fajnie się wybarwił ten listek i następny też będzie dwukolorowy
A to moja kompozycja w donicy z begonią oczywiście Przepraszam za jakość ,ale zdjęcia robione telefonem
Pozdrawiam Sylwia
Śliczne są te ciemne
To z Twojego własnego wysiewu czy kupowane?
To z Twojego własnego wysiewu czy kupowane?
Pozdrawiam, Bogusia
- -SONIA127-
- 200p

Michał,ale piękności pokazałeś. Te z ciemnymi liśćmi są super 
Pozdrawiam Sylwia
- -SONIA127-
- 200p