Zofijkowe kaktusy
- Artur89
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zofijkowe kaktusy
Hehe, rok temu (na wiosnę) planowałem tam pojechać tylko nie znalazłem połączenia Dworzec->P.Licznerscy i na tym moje plany się zakończyły. Pewnie wiesz czym tam dojechać?
Na następne wakacje 'planuje' wypad objazdowy po polskich kolekcjach znajomych. Trzeba w końcu poznać ludzi w realu
. Będe chciał ponownie odwiedzić Rumię (tyle, że w jakiś chłodniejszy dzień) i bez zatrucia pokarmowego
.
- banditoo

- Od: 23 lis 2008, o 01:33
no nie musiałaś mi takie fotki od Licznerskich wstawiać, zaraz wsiądę w auto i pojadę. Swoją drogą muszę się tam kiedyś wybrać, tylko trzeba mieć zasobny portfel. Już oni mnie trochę oskubali 
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładnie tam
Byłem wszędzie chyba w Polsce w większych kolekcjach poza Licznerskimi właśnie.
Muszę się i tam wybrać
Byłem wszędzie chyba w Polsce w większych kolekcjach poza Licznerskimi właśnie.
Muszę się i tam wybrać
Zorganizujmy wyprawę i jedźmy razem! 
ja niestety też nie wiedziałam jak dojechać bezpośrednio do p. Licznerskich, zabrałam się autem wraz ze znajomym, który mieszka w Bydgoszczy i tak razem pozwiedzaliśmy
Do Rumii też chcę bardzo pojechać
i u pana Piotra można zakupić piękne kaktusy
na następny sezon też go odwiedzę (trochę odłożę pieniążków przez sezon zimowy
) 
ja niestety też nie wiedziałam jak dojechać bezpośrednio do p. Licznerskich, zabrałam się autem wraz ze znajomym, który mieszka w Bydgoszczy i tak razem pozwiedzaliśmy
ech, to prawda, ja tam chyba ze 3 godziny spędziłam zanim wszystko zobaczyłambanditoo pisze:no nie musiałaś mi takie fotki od Licznerskich wstawiać, zaraz wsiądę w auto i pojadę. Swoją drogą muszę się tam kiedyś wybrać, tylko trzeba mieć zasobny portfel. Już oni mnie trochę oskubali
kochajmy zielone 
pozdrawiam serdecznie Kasia
- Artur89

W sensie objazdową po kolekcjach czy tylko do Licznerskich?Zofijka pisze:Zorganizujmy wyprawę i jedźmy razem!![]()
jak już organizujemy to objazdówkę!Artur89 pisze:W sensie objazdową po kolekcjach czy tylko do Licznerskich?Zofijka pisze:Zorganizujmy wyprawę i jedźmy razem!![]()
kochajmy zielone 
- Artur89

No ja myślęZofijka pisze:jak już organizujemy to objazdówkę!Artur89 pisze:W sensie objazdową po kolekcjach czy tylko do Licznerskich?Zofijka pisze:Zorganizujmy wyprawę i jedźmy razem!![]()
- mgr_

- Od: 24 paź 2010, o 18:37
O widzę że szykuje się jakaś impreza. Gdzie się można zapisać
A tak poważnie to też myślałem już kilka razy żeby wybrać się w tamte rejony (czytaj Zachodnia Polska) ale zawsze kończyło się na myśleniu. Niestety ode mnie to z 500 km będzie.
A tak poważnie to też myślałem już kilka razy żeby wybrać się w tamte rejony (czytaj Zachodnia Polska) ale zawsze kończyło się na myśleniu. Niestety ode mnie to z 500 km będzie.
Szykuje się, szykuje i myślę, że dojdzie do skutkumgr_ pisze:O widzę że szykuje się jakaś impreza. Gdzie się można zapisać![]()
Myślę, że po wstępnych rozmowach z właścicielami różnych kolekcji można by było się wspólnie zapowiedzieć i przygotować coś na zasadzie objazdówki. Wymiana doświadczeń, zaczerpnięcie wiedzy u źródeł prawdziwych pasjonatów jest tym czego mi najbardziej potrzeba,a wielu z chęcią podzieli się tym co osiągnęli. Także jeśli ktoś podobnie myśli jak ja, może się śmiało dołączyć
kochajmy zielone 
- mgr_

- Od: 24 paź 2010, o 18:37
No to muszę się walnąć w pierś
- dlaczego do tej pory do Ciebie Kasiu nie zawitałem.
Masz naprawdę super rosliny, a spora część pokrywa się z moimi zainteresowaniami
Stapeliowate, Echinocereusy.
Myślę że teraz już się mnie nie pozbędziesz
Masz naprawdę super rosliny, a spora część pokrywa się z moimi zainteresowaniami
Myślę że teraz już się mnie nie pozbędziesz
-
Krzysztof N

- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pomysł godny zainteresowania ,popieram wspólną objazdówkę po specjalistachZofijka pisze:Szykuje się, szykuje i myślę, że dojdzie do skutkumgr_ pisze:O widzę że szykuje się jakaś impreza. Gdzie się można zapisać![]()
A tak poważnie to też myślałem już kilka razy żeby wybrać się w tamte rejony (czytaj Zachodnia Polska) ale zawsze kończyło się na myśleniu. Niestety ode mnie to z 500 km będzie.Osobiście jestem 100% zdeterminowana- pasja naprawdę bierze górę ;)
Myślę, że po wstępnych rozmowach z właścicielami różnych kolekcji można by było się wspólnie zapowiedzieć i przygotować coś na zasadzie objazdówki. Wymiana doświadczeń, zaczerpnięcie wiedzy u źródeł prawdziwych pasjonatów jest tym czego mi najbardziej potrzeba,a wielu z chęcią podzieli się tym co osiągnęli. Także jeśli ktoś podobnie myśli jak ja, może się śmiało dołączyć![]()
- Artur89

O objazdówce porozmawiamy w maju/czerwcu. Zobaczymy ile osób nie rzuca słów na wiatr
. Ja rzecz jasna jak już wspominałem planuje na wakacje wypad po kolekcjach, a w grupie będzie raźniej
. Wypadałoby odwiedzić na początek Poznań, Licznerskich, Gdańsk, Niemce, Kraśnik... może jeszcze jakieś propozycje? Z komunikacją pomiędzy Wrocławiem-Poznaniem-Bydgoszczą-Gdańskiem nie byłoby problemu bo na wakacje jest połączenie Tlk (Wrocław Gł -Gdynia - Hel). Z Gdyni trzeba by dojechać SKM/KM do Gdańska. Może by nie robić OT to przeniesiemy rozmowy do wątku "Kaktusowe rozmówki".
A oto lista moich echinocereusów.Chociaż planowałam zacząć alfabetycznie, rozpoczęłam spis od nich, bo ich mam najwięcej
.
Echinocereus purpureus x2
Echinocereus matthesianus
Echinocereus subinermis x3
E. armatus x4
E. fobeanus
E. castaneus
E. gentryi
E. chloranthus v. alpine x2
E. roetteri x3
E. spinigimatus x3
E. ochoterenae
E. viridispinus v. montanus
E. reinchenbachii
E. pulchellus
E. weibergii
E. melanocentrus x2
E. longisetus x2
E. blanchii
E. perbellus
E. schwarzi
E. knippelianus
E. russanthus x2
E. amoenus
E. chloranthus v. antonii
E. lloydii
E. delaetii
E. rigidissimus v. rubrispinus LAU88
E. viridiflorus v. davisii
E. chloranthus
E. viridiflorus
E. moricalis
i pare NN
Echinocereus purpureus x2
Echinocereus matthesianus
Echinocereus subinermis x3
E. armatus x4
E. fobeanus
E. castaneus
E. gentryi
E. chloranthus v. alpine x2
E. roetteri x3
E. spinigimatus x3
E. ochoterenae
E. viridispinus v. montanus
E. reinchenbachii
E. pulchellus
E. weibergii
E. melanocentrus x2
E. longisetus x2
E. blanchii
E. perbellus
E. schwarzi
E. knippelianus
E. russanthus x2
E. amoenus
E. chloranthus v. antonii
E. lloydii
E. delaetii
E. rigidissimus v. rubrispinus LAU88
E. viridiflorus v. davisii
E. chloranthus
E. viridiflorus
E. moricalis
i pare NN
kochajmy zielone 
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No proszę jaka obszerna lista
I dużo i ładnie. Och, będzie co oglądać...
I dużo i ładnie. Och, będzie co oglądać...