Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój Abraham ma nowe 3 pączki,ciekawe czy zakwitnie :lol:

pięknie masz...szczególnie podoba mi sie ten wysoki ceglasty murek i te wielkie drzewo......
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Mnie się też bardzo u Ciebie podoba Ewo. Czy te hortensje spod muru z powojnikami Ci się przebarwiły? A właśnie. Chyba należy już ściąć te przebarwione kwiatostany hortensji? Czy zostawia się je na zimę na krzakach?
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj Hanuś, co mogę powiedzieć :? Twoje widoczki jesienne też piękne, u mnie pewnie też niedługo tak będzie.

Witaj Tess :) To wielkie drzewo to szczepiona katalpa, mam 2 przed domem, drugiej kawałek widać na drugim zdjęciu.

Jak będzie dłużej ciepło to pewnie Abraham zakwitnie, ja też mam pąki na moim i też nadzieję na kwiaty.

Witaj Bogusiu, hortensje przed murem się już przebarwiły. Ja kwiaty ścinam wiosną dopiero, ładnie wyglądają w zimie na krzewach :)

Wiciokrzew też jeszcze kwitnie i pachnie wieczorem.

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja też wolę jamnika od lwa.
Nawet dzwonek mi niepotrzebny i na dodatek słychać go aż do ogrodu.
Przytul do serca jamnicze mordki od cioci kogry.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

O, Ewuniu, a co to za wiciokrzew? Myslałam, ze tylko pomorski pachnie. A jak sie ten nbazywa?
Też ma ładne kwiaty :D
Mieszkasz w zasadzie nie tak daleko ode mnie, a u mnie juz jednak jesień...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p

Post »

chatte pisze:O, Ewuniu, a co to za wiciokrzew? Myslałam, ze tylko pomorski pachnie. A jak się ten nbazywa?
Też ma ładne kwiaty :D
Mieszkasz w zasadzie nie tak daleko ode mnie, a u mnie już jednak jesień...

Izuniu nie wiem jak się nazywa, ale pięknie pachnie, waniliowo i kwitnie od czerwca aż do późnej jesieni.
Ja też wolę jamnika od lwa.
Nawet dzwonek mi niepotrzebny i na dodatek słychać go aż do ogrodu.
Przytul do serca jamnicze mordki od cioci kogry.

Grażynko, ja też wolę jamniki :) Jak widzisz ja mam dzwonek dubletowy :lol: Całą wieś stawiają na nogi! Zresztą szczekają nawet jak domownicy wchodzą do domu.

Jamnicze mordki przytulone od cioci Grażynki, pozdrawiają Twoją jamniczkę :)
aktualny
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Ewuniu pięknie kwitną kwiaty u Ciebie :D a jamniczki skamieniały na moment (tylko) z zachwytu :D Specjalne pozdrowienia dla piesów od mojego Dżekusia
Awatar użytkownika
Iwcia&Patyrek
500p
500p
Od: 5 sie 2007, o 20:39

Post »

Dawno mnie tu nie było, ale już nadrabaiam zaległości. Twój ogród jest przepiękny. Wszystko idealnie się komponuje ze sobą. Piękne róże w pięknych kompozycjach. Żwir, bruk, kostaka, wszystko pieknie współgra ze sobą. Naprawdę jestem pod duzym wrażeniem. Przed chwilą jeszcze mojego M wzywałam żeby popatrzył sobie... (chciałam mu przy okazji da też coś do zrozumienia :wink: )
Przepieknie, cudnie..

Pozdrawiam Iwona
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Ewo,dziewczyny :D mój młodziutki Abraham ma znowu paki i to aż 3,tylko czy zdążą się jeszcze rozwinąć?
Ale i tak będę tutaj przybiegać popatrzeć na różane piekności...
Już szukam Pirouette u moich szkółkarzy nie ma :( jeszcze nie ma...a ja nie umiem czekać.
Mam za to już Nostalgie,Chopina,Warwick Castle i ...zapomniałam co a to będzie numer... czekanie na kwiaty ???
Jamniki cudne...przypomniał mi się mój Alfik ...szkoda,że go nie mam bo reda to przytulanka ale ogromna przytulanka :D
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00

Post »

Ja też już mam Nostalgię, Warwick Castle i Chopina. Z Ewinych róż nie udało mi się zdobyć niestety Acropolis. Ale może na wiosnę się uda :wink: . Marzę o oleandrach koniecznie pachnących, agapantach i daturze. Widziałyście dzisiejsze zdjęcie Jadzi datury przed domem obrośniętym czerwonym winem? Jadzia wkleiła cudne zdjęcia. Przyjemnie pogadać u Ewy w ogródku? :D
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Przyjemnie... :D
Nie masz datury?_Mogę Ci wysłać czubki pedów do ukorzenienia przez zime urośnie i zakwitnie ...ja takie mam własnie...
Lecę do Jadzi . :lol:
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p

Post »

Witajcie kochane Babeczki:)

Fajnie, że plotkujecie sobie w moim ogródku, zapraszam częściej :)

Dzisiaj zamierzam oddać się pracy ogródkowej, nareszcie mam czas, a i pogoda cudowna, zachęca do pracy!

Isiu,
Jamniczki przysiadły na chwilę, bo kochają wygrzewać się na słoneczku. Pozdrowienia dla Dżekusia:)

Witaj Iwciu, miło mi, że zaglądnęłaś :) Ja też ciągnę mojego M do oglądania ogrodów Forumek i Forumków :lol:

Krysiu:) Mam nadzieję, że Abraham jeszcze zdąży zakwitnąć. Gratuluję nabytków różanych :) Poczochraj dużą przytulankę ode mnie :) Ja też

Bogusiu, ja też zaglądam za Acropollis, ale nie ma róż Meillanda w OBI. Wiosną myślę, że będą, sama kupię chętnie jeszcze jeden krzew.

Melduję, że w OBI są róże po 5,99, angielki, wielkokwiatowe i pnące. Kupiłam Sympathie i Parade:)
aktualny
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p

Post »

Troszkę widoczków z ogrodu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
aktualny
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

ależ pięknie Ci jeszcze róże kwitną, u moich są pąki - ale czy zdążą w ogóle się rozwinąć???
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

;:111
Ewuś, Twój ogród nalezy chyba do tych najbardziej różanych :D I najdłuzej kwitnących ;)
Tak sobie oglądam te cudne róże, czytam jakie dokupiłyscie i serce mi się ściska z zalu, bo ...musiałam sobie odmówic kupna jakichkolwiek w tym roku :cry: Po prostu nie byłabym ich w stanie teraz posadzic :oops: Ale im więcej patrzę i czytam, z tym większym zapałem reorganizuje mój ogródek, zeby wygospodarować jak najwiecej miejsca. W przyszłym roku juz bedę mogła tez coś sobie sprawic z tych ślicznosci :D
Wybacz Ewulku, ze u Ciebie sobie ponarzekałam, ale musiałam o różach pomarudzić własnie wśród róż ;) Padło akurat na Twije :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”