Miło mi, że tak chętnie się ze mną dzielisz. Tak więc porozmawiamy o tym jeszcze po moim powrocie z gór.
Mój ogrodowy zakątek- Priam
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oliwko - dziękuję za odpowiedź. Dzika róża - hmmm
łudziłem się, że może to być coś lepszego. Tak więc chyba przekopie ją na inne miejsce - z daleka od ogrodu ;) a jej miejsce zajmą inne roślinki np irysy.
Miło mi, że tak chętnie się ze mną dzielisz. Tak więc porozmawiamy o tym jeszcze po moim powrocie z gór.
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przemek, a jak robisz piciu z takiej świeżej miety? Też ją mam, ale w sumie to nie wiem za bardzo, co z nią robić i po prostu sobie rośnie i pachnie...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spróbuję na wieczórAGNESS pisze:Ja parzę również świeże listeczki, po prostu kilka listków zalewam wrzątkiem i .... pychotka![]()
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Priam
- Przyjaciel Forum

Jolu - widzę, ze mamy podobne zwyczaje -> nie pijemy mięty wieczorem 
Cienisty zakątek powstał przez przypadek a teraz się rozrasta i stanowi fajną i zróżnicowaną rabatę.
Violu - mimo to dziękuję za odpowiedź.
A ja się szczepi na takich podkładkach?? Moze udałoby mi się zaszczepić np. Kronenborg, Gloria Dei, Josephine Bruce lub Mr Lincoln??
Cienisty zakątek powstał przez przypadek a teraz się rozrasta i stanowi fajną i zróżnicowaną rabatę.
Violu - mimo to dziękuję za odpowiedź.
A ja się szczepi na takich podkładkach?? Moze udałoby mi się zaszczepić np. Kronenborg, Gloria Dei, Josephine Bruce lub Mr Lincoln??
- Priam
- Przyjaciel Forum

Stasiu - jesienią dosadzę krokusów. Może ktoś zechce też się ze mną podzielić
Mam w głowie ciekawy pomysł na zagospodarowanie trawnika krokusami, ale muszę mieć ich sporo. Jak mi się uda to wiosną zobaczycie efekt 
Geniu - melisę zawsze warto mieć. Rok temu dostałem sadzonkę i w tym roku liczę na to, że będę mógł jej trochę zebrać i ususzyć
A miejsce dla niej na pewno znajdziesz tym bardziej, ze znosi różne warunki. u mnie rośnie w miejscu gdzie tylko rano jest słońce i jak widać jej to nie przeszkadza ;)
Geniu - melisę zawsze warto mieć. Rok temu dostałem sadzonkę i w tym roku liczę na to, że będę mógł jej trochę zebrać i ususzyć

lepiej zaparz sobie melisę