ja też dowiedziałam się o tym ratunku od Peoni, która zasypuje nas pięknymi fotkami tych wspaniałych kwiatów - jest zresztą sprawczynią tego, że tyle tych cudności nakupiłam. Podobnie jak Hania winna niektórym różom i temu, że teraz zachorowałam na wisienkę Kiku Shidare Zakura, a Aszka przyczyniła się do tego, że muszę zadbać o nasadzenie paprociCynthia pisze:Moniu właśnie tak mam zamiar je podratować jak napisałaś-przez podsypanie. Tak też mi doradzono tutaj na forum w "peoniowym temacie".
Ogród Moni cz.1
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tu każdy nas zaraża swoją chorobąvertigo pisze:ja też dowiedziałam się o tym ratunku od Peoni, która zasypuje nas pięknymi fotkami tych wspaniałych kwiatów - jest zresztą sprawczynią tego, że tyle tych cudności nakupiłam. Podobnie jak Hania winna niektórym różom i temu, że teraz zachorowałam na wisienkę Kiku Shidare Zakura, a Aszka przyczyniła się do tego, że muszę zadbać o nasadzenie paprociCynthia pisze:Moniu właśnie tak mam zamiar je podratować jak napisałaś-przez podsypanie. Tak też mi doradzono tutaj na forum w "peoniowym temacie".(mogłabym tu winnych wymieniać bez końca
)
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
- Alania

Azalii i hortensji mam już sporo, ale skusiłam się jeszcze na hortensję Anabelle, którą zaraziłam się również na forum. Powinna do mnie przyjść za tydzieńAszka pisze:a tak spokojnie sobie żyłam zanim trafiłam na forum.Rosło sobie co było [było niewiele] samo zero stresu a teraz co wejdę do jakiegoś ogrodu to mam "chciejstwo".Nie które sobie odmawiam ale piwonie,róże myślę jeszcze o hortensjach i azaliach-to mnie pociąga
I javertigo pisze: Podobnie jak Hania winna niektórym różom i temu, że teraz zachorowałam na wisienkę Kiku Shidare Zakura,
Moniu powiedz mi kiedy można sadzić piwonie? Bo ja posadziłam dziś do doniczki..
a kiedy na miejsce stałe?
Mam jedną ale piękną
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Alania

ja też wsadzam stopniowo do doniczek, bo są mocno wyoczkowane i czerwone kiełki wyrosły już na 2cmliska pisze:I javertigo pisze: Podobnie jak Hania winna niektórym różom i temu, że teraz zachorowałam na wisienkę Kiku Shidare Zakura,
Moniu powiedz mi kiedy można sadzić piwonie? Bo ja posadziłam dziś do doniczki..
a kiedy na miejsce stałe?
Mam jedną ale piękną
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo podoba mi się pełen pasji i entuzjazmu sposób , w jaki opowiadasz o swoim ogrodzie , o jego początkach , o powiększaniu areału i perypetiach związanych z zakupem gruntu. Widać ,że całą duszę już włożyłaś w to miejsce
Rośnie U Ciebie sporo ciekawych odmian róż i moje ulubione krzewy rododendronów, na dodatek masz jeszcze miejsce na nowe nasadzenia - a tego mogę już tylko zazdrościć...
Masz teraz wieeelkie pole do popisu i wiele pracy przed sobą, ale to miła praca , mimo wszystko miła i dająca niesamowitą satysfakcję. Niebawem wiosna , na która tak jak Ty , czekam z utęsknieniem.Też nosi mnie po kwiaciarniach , po centrach ogrodniczych , bo tam już wiosna w pełni i - kolory, kolory, kolory!
Będę tu zaglądać , by na bieżąco obserwowć zmiany w Twoim pięknym ogrodzie.
Pozdrawiam , E.
Masz teraz wieeelkie pole do popisu i wiele pracy przed sobą, ale to miła praca , mimo wszystko miła i dająca niesamowitą satysfakcję. Niebawem wiosna , na która tak jak Ty , czekam z utęsknieniem.Też nosi mnie po kwiaciarniach , po centrach ogrodniczych , bo tam już wiosna w pełni i - kolory, kolory, kolory!
Będę tu zaglądać , by na bieżąco obserwowć zmiany w Twoim pięknym ogrodzie.
Pozdrawiam , E.
- Alania

Witam Cię, Ewelinko i bardzo dziękuję za Twoje słowa, zwłaszcza, że Twój ogród mnie po prostu urzekł absolutnie i w pełni
- będzie dla mnie inspiracją do dalszych prac w ogrodzie
. Cieszę się, że zechciałas zajrzeć tu do mnie, choć na razie nie bardzo jest co oglądać. Mam nadzieję, że nowy sezon pozwoli na pokazanie większej ilosci roślin, które mam, zwłaszcza, że bedą już większe niż w roku poprzednim.
- Alania

A ja właśnie pojechałam prosto z pracy na budowę i wparowałam do ogrodu celem poszukiwania miejsca na wsadzenie tego stosu zakupionych roślinek
Monikavertigo pisze:Azalii i hortensji mam już sporo, ale skusiłam się jeszcze na hortensję Anabelle, którą zaraziłam się również na forum. Powinna do mnie przyjść za tydzieńAszka pisze:a tak spokojnie sobie żyłam zanim trafiłam na forum.Rosło sobie co było [było niewiele] samo zero stresu a teraz co wejdę do jakiegoś ogrodu to mam "chciejstwo".Nie które sobie odmawiam ale piwonie,róże myślę jeszcze o hortensjach i azaliach-to mnie pociąga. U nas w ogrodniczym są ładne hortensje krzewiaste - Grandiflorum i inne po 18zł za spore krzewy, ale chyba na razie mi wystarczy, bo już mam pusto w porfelu przez te kwiatki
.
ta anabelle tez po 18zł?
jakie jescze były?