ta papierkowa robota nie ma związku z działką - po prostu musze pozałatwiać pare spraw a by przez niektóre przejść to trzeba trochę popisać - i jeszcze czekaja mnie spacerki po urzędach ... na samą myśl mi się odechciewa :P
a kto lubi - jak widzę krzywe miny pań którym się przeszkada w piciu kawy to aż mnie telepie ... ale czasem trzeba :P by np mieć paszport i móc wyjechać za granicę
Krysko, oglądałam Twoją trawkę - Rozplenicę Amerykańską - jest prześliczna.
Takiej to ja jeszcze w życiu nie widziałam
Zbieraj nasionka, zbieraj... może znajdziesz nabywców
Krysiulku melduję posłusznie że pustynniki dotarły i zaraz idę sadzić, ale do donicy. Nie wyobrażam sobie jakby ślimaki znów mi je zżarły. Teraz nie oddam im za nic - po moim trupie.
Jak ja się cieszę z tej paczuszki. :P :P :P
A co powinnam zrobić z maczkami ? Czy teraz je wysiać ? Bo arcydzięgiel to wiem. A czy coś zrobiłaś ze swojego ?
Wielkie, wielkie dzięki Krysiu.
Jesteś kochana
Grażynko spróbuj część maczka wysiać, może jeszcze zakwitnie w tym roku. Resztę wysiej wiosną. Co zrobiłam z arcydzięglem? Wczoraj zostały wykopane korzenie i teraz deszcz je myje
Grażynko poniżej zdjęcia liliowców jakie w tej chwili kwitną. W końcu maja kwitł żółty, taki kolor jak tej żółtej lilii. Potem będą jeszcze na pewno trzy inne , w tym Kwaso,ale nie mam zdjęć.
lewisje kupione we wtorek na targu
zaczynają kwitnąć juki
nareszcie tamaryszki
no i cała reszta
Krysiu cieszę się że kwitną te dwa liliowce. To Varsity i rdzawy - stara odmiana. Ciekawa jestem tych dwóch jeszcze a potem wyślę Ci te które chcesz - tylko które ?
Czy te maczki długo rosną, żeby zakwitnąć? U mnie klimat chłodniejszy jak u Ciebie, więc gdyby nie zdążyły zakwitnąć to szkoda by mi ich było. A tak ślicznie wygląda rabatka z nimi.
Grażynko Ja maczki rozsiałam jesienią, po prostu rozrzuciłam po całym ogrodzie troszeczkę nasion no i policz sobie od kiedy kwitną. Nasionek nie żałuj,spróbuj troszeczkę wysiać, jak Ci nasionek zabraknie na wiosnę to doślę. To były stare nasiona , już dwuletnie, teraz zbiorę nowe.
Ula zostawiam sporo makówek, żebym tylko nie zapomniała je w odpowiednim momencie zebrać to nasion będzie pod dostatkiem. A ty zbieraj groszek. Lubię wszystko co pachnie. U mnie teraz kwitną dwa tamaryszki i tez pięknie pachną.