Ogródek Tajgi /1cz.-2008r./
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
- TAJGA 2008
- 1000p

- TAJGA 2008
- 1000p

- kocica
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tajgo, hortensję przytnij wiosną na wysokość jaka będzie Ci odpowiadała, one kwitną tylko na młodych pędach.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- aguskac

- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
O ho ho ale u Ciebie sypnęło jesienią...
Wrzosy prześliczne, też się do nich zbieram, ale nie mogę się jakoś zdecydować.
Kiedy zabezpieczasz hortensje i jak to robisz?
U mnie bardzo szybko poszczają zielone, w tamtym roku to już w styczniu chyba pąki zaczęły pękać, a potem w maju wymarzła
i nie było ani kwiatka
Wrzosy prześliczne, też się do nich zbieram, ale nie mogę się jakoś zdecydować.
Kiedy zabezpieczasz hortensje i jak to robisz?
U mnie bardzo szybko poszczają zielone, w tamtym roku to już w styczniu chyba pąki zaczęły pękać, a potem w maju wymarzła
- kocica

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Witaj Tajgo, właśnie otrzymałam od Ciebie roślinki:-), są przepiękne, takie duże kępy. No i dziękuję za dodatkowe odmiany tej cudnej roślinki. Zaraz będę je sadziła do dużych pojemników. Poczta się nie bardzo spisała z czasem dostawy, ale rośliny dotarły w super stanie i nic im się nie stało. Bardzo, bardzo.....nie mogę dokończyć
.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- TAJGA 2008
- 1000p

- TAJGA 2008
- 1000p

coma95, brunetka2, kocica, auguskac, agnieszka72, tu.ja, Jadzia1
Bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i miŁe sŁowa. Nie byŁo mnie kilka dni na forum, bo miaŁam problemy z netem, o których już wcześniej wspominaŁam. na razie nic się zmieniŁo, jakoś muszę sobie radzić. Teraz będę nadrabiaŁa wizyty w Waszych ogrodach. Ciekawa jestem zmian.
Pozdrawiam serdecznie
Barbara
Bardzo Wam dziękuję za odwiedziny i miŁe sŁowa. Nie byŁo mnie kilka dni na forum, bo miaŁam problemy z netem, o których już wcześniej wspominaŁam. na razie nic się zmieniŁo, jakoś muszę sobie radzić. Teraz będę nadrabiaŁa wizyty w Waszych ogrodach. Ciekawa jestem zmian.
Pozdrawiam serdecznie
Barbara

- TAJGA 2008
- 1000p

auguskac
Hortensje to prawie wszystkie nowe nabytki tegoroczne, więc jeszcze nic z nimi nie robiŁam.
Jedynie ta różowa hortensja ogrodowa jest u mnie już kilka lat. Do tej pory wymarzaŁa i corocznie od nowa z ziemi wypuszczaŁa nowe przyrosty i oczywiście nigdy nie zakwitŁa. Dopiero ubiegŁej jesieni ją okryŁam gaŁązkami świerkowymi i to wystarczyŁo, żeby odwdzięczyŁa się pięknymi kwiatami. W tym roku planuję zrobić tak samo z wszystkimi hortensjami, bo są jeszcze mŁodziutkie.

Hortensje to prawie wszystkie nowe nabytki tegoroczne, więc jeszcze nic z nimi nie robiŁam.
Jedynie ta różowa hortensja ogrodowa jest u mnie już kilka lat. Do tej pory wymarzaŁa i corocznie od nowa z ziemi wypuszczaŁa nowe przyrosty i oczywiście nigdy nie zakwitŁa. Dopiero ubiegŁej jesieni ją okryŁam gaŁązkami świerkowymi i to wystarczyŁo, żeby odwdzięczyŁa się pięknymi kwiatami. W tym roku planuję zrobić tak samo z wszystkimi hortensjami, bo są jeszcze mŁodziutkie.