Leśny ogród Moni68 cz.1
Leśny ogród Moni68
Moniko;nie dziwię się,że Prowadzisz cała buchalterię ogrodową,mając do dyspozycji 3,5ha jest to wręcz konieczne.A że Robisz to wspaniale,to widać na zdjęciach.
Wszystkich pozdrawiam.Ryszard
Wszystkich pozdrawiam.Ryszard
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Moniko, ślicznie dziękuję za zdjęcia
...Leśny ogród masz po prostu cudny.
Podziwiam hosty i żurawki i nie mogę doczekać się wiosennych zakupów. Czy mogłabyś powtórzyć ich nazwy
, pamiętam, że były na początku wątku, niestety nie zapisałam sobie, bo nie widziałam zdjęć, a teraz zniknęły zupełnie
Hostowisko zaczęłam już obsadzać, ale z nazwami odmian jestem jeszcze na bakier
Podziwiam hosty i żurawki i nie mogę doczekać się wiosennych zakupów. Czy mogłabyś powtórzyć ich nazwy
Hostowisko zaczęłam już obsadzać, ale z nazwami odmian jestem jeszcze na bakier
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Guciu
Dziękuję za miłe słowa
Zajrzyj, proszę, do wątku o żurawkach w dziale byliny. Kilka swoich pokazałam, posiadam również pozostałe z poprzednich postów Forumowiczów w tym wątku.
Chciałam bardzo serdecznie podziękować pięciu Osobom, które zechciały oddać nam mnie swój głos w comiesięcznym konkursie.

Chciałam bardzo serdecznie podziękować pięciu Osobom, które zechciały oddać nam mnie swój głos w comiesięcznym konkursie.

przepiękny masz ogród, i nie stracił swojego leśnego charakteru, z pewnością wiele się nauczę od Ciebie
pozdrawiam zimowo
pozdrawiam zimowo
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moniko, nie wiem co mam napisać, po prostu słów mi brak. Tylko zła jestem na siebie, że tak późno tu przyszłam.
Już od jakiegoś czasu wybierałam się do Twego ogrodu ale zawsze coś mi stanęło na drodze i odkładałam tę wizytę na następny dzień. Aż nastała dla mnie bezsenna noc i wreszcie przyszłam. Nie umiem wyrazić mojego zachwytu nad tym co zobaczyłam. To wkomponowanie Twoich nasadzeń w naturę jest zachwycające. Kwitnące Rh i azalie, widoczne poduchy mchu, hosty, tulipany , przylaszczki, wiciokrzewy i kalie, wszystko miedzy sosnami
Po prostu eden.
Moniko, powiedz co to za roślina na drugim zdjęciu od góry w poście z dnia 30.01 z godz.23;59 ? Interesuje mnie też ścieżka brukowana, z jakiego to kamienia?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo mi miło, że odwiedziłaś mój ogród
Dziękuję za tak miłe słowa
Kiedy pięć lat temu kupiliśmy działkę, nie było na niej nic, oprócz sosen, dębów, kilku brzóz i mnóstwa rachitycznych jałowców. Jednak czas pokazał, że nawet w tak trudnych warunkach można uprawiać praktycznie niemal wszystkie rośliny. Przed nami kolejna wiosna, czas realizacji nowych planów i marzeń
Może w tym roku uda się zrobić oczko wodne...chciałabym bardzo
Na zdjęciu jest lawenda. Mam dwie odmiany i najwyraźniej klimat im służy, bo rosną szybko i obficie kwitną. Łatwo się też rozmnaża.
Na zdjęciu jest lawenda. Mam dwie odmiany i najwyraźniej klimat im służy, bo rosną szybko i obficie kwitną. Łatwo się też rozmnaża.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W 5 lat zamieniłaś zwykły las w bajkowy ogród?! Gratuluję! Tym samym pocieszyłaś mnie, że wszystko jest możliwe...
Gdzieś w połowie I części mego wątku można mnie zobaczyć. Przymierzam się do umieszczenia swego zdjęcia w albumie forumowiczów, ale zawsze jakoś czasu brakuje...Może jednak się zmobilizuję
Gdzieś w połowie I części mego wątku można mnie zobaczyć. Przymierzam się do umieszczenia swego zdjęcia w albumie forumowiczów, ale zawsze jakoś czasu brakuje...Może jednak się zmobilizuję