W.o...Hodowlach pozostałych zwierzątek.

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Śliczne, czy ja dobrze widze, ze to małe yoreczki?
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobrze widzisz :P Yoreczki jak malowane :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
BEN NEVIS
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lip 2009, o 14:49

Post »

Gratuluje Sicznych malych yoreczkow !
KAśKA
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Od: 18 paź 2008, o 07:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Sliczne te maluszki!!! mam nadzieję ,że na bieżąco będziesz zamieszczać zdjęcia w dziale o psiakach,bo ten najczęściej oglądam. Gratulacje zostania mamą!!!
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Oczywiście fotki będą zamieszczane tak żebyście mogli zobaczyć jak się zmieniają
Moje linki
KATARZYNA
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Kontakt:

Post »

No to w takim razie ja już czekam na nowe!!!
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

DankaWS pisze:Niedługo znów muszę zacząc robić zapasy jedzenia na zimę.
Danusiu uchyl rąbka tajemnicy,jak to robisz....mój Elmo będzie Ci dozgonnie wdzięczny :lol:
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Zbieram różne zielsko - liście mleczu, babki, konieczyne, lucerne, troche liści wiśni, malin i inne - susze na balkonie - a jak już są zupełnie suche zamykam w słoikach i mam prowiant dla Fiodora na zime - zjada same liście, albo mieszane z marchewką. Bo niestety jak znam moją gadzine to pod koniec sierpnia pójdzie spać (zależy jaka będzie pogoda) a obudzi się pod koniec grudnia na początku stycznia - musze koniecznie mieć dla niego jedzonko.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

Tak czytam o tych żółwiach i... chce mi się :lol: W zasadzie to już od kilku miesięcy myślimy o żółwiku dla Malwci. Jeszcze nie zapadła decyzja czy to ma być lądowy czy wodny, bo cały czas czytamy i zdecydować się nie możemy :lol:
Lądowe w zimie sypiają i to jest problem, bo chcemy kupić w ziemie :? Dokładnie 25 stycznie dać w prezencie córce (na 2 urodziny). Myślicie, że zima to dobry moment na taki zakup?
Inne wyjście to czekanie na jakieś bidoka do adopcji - tak, tak, żółwie też bywają bezdomne :(
Danuś, Antosiu, co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Kontakt:

Post »

Uważam,że takie stworzenie nie jest odpowiednim prezentem dla małego dziecka.Dziecko niechcący może mu zrobić krzywdę...Radzę przemyśleć swoje plany i wybrać odpowiednie rozwiązanie (może jakaś zabawka pluszowa,bo żółwik to też zwierzątko)
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Nie wszystkie lądowe śpią w zimie, w sklepie pewnie znajdziesz mniej zaspanego :lol:
Dorka nie wiem co Ci doradzić, lądowe śpią, a wodne gryzą i to podobno mocno - tak twierdzi mój mąż, którego ugryzł czerwonolicy jego mamy. Natomiast oba gatunki wymagają nieco kasy - na duże terra i akwarium, lampy itd... U stepów za to jedzenie jest za free

Co do dzieci i żówia to ja mam tylko doświadczenie z siostrzenicami - teraz mają 5 i 2,5 roku. Marysia od zawsze była zainteresowana żółwiem - choć czasem trzeba ją opanować, bo chciałaby go obudzić w trakcie snu, czasem zbyt mocno przyciska go do podłogi. Oli żółw w ogóle nie interesuje, ona kocha tylko Layle.

A tak w ogóle to żółw na dłuższą metę chyba nie jest zbyt interesujący dla dziecka, może niech Antosia się wypowie w tym temacie, ona w końcu ma i żółwia i córke :lol:

Co do "adopcji" żółwia to na stronach o terrarystyce można znaleźć dużo ogłoszeń o oddaniu żółwia wodnego, lądowego trudniej - czasem są małe w sprzedaży, taniej niż w zoologicznym. Z tego co się orientuję to cena malucha lądowego to około 450 zł.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33

Post »

To, że wodny gryzie to dobrze :wink: Będzie mniejsza pokusa by mu przeszkadzać :lol:
Mam sporo miejsca w pokoju Malwci na... no właśnie akwarium lub terrarium. Akwarium troszkę się boję do pokoju dziecięcego, bo o ile moja dziecina wie, że tego ruszać "nu, nu,nu", to jednak są jeszcze dzieci które nas odwiedzają i już od tego z rybkami muszę odganiać :roll:
Danuś, wiem, że stwory tanie nie są... i właśnie z tego powodu od trzech miesięcy myślimy i myślimy... Nam od zawsze żółwie się podobały i pod pretekstem prezentu dla dziecka chcieliśmy sobie sprawić :D
Antosiu, jak się pojawisz to napisz co tam Twoja córa względem gadziny czuje ;-)

tok76, jakoś szczególnie nie obawiam się o sadystyczne zapędy mojego dziecka :lol: Nie dokucza psu, kotu, chomikowi to niby dlaczego miałaby się pastwić nad żółwiem? Inna sprawa to rodzice są od pilnowania i uczenia dziecka właściwego zachowania względem zwierząt.
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Kontakt:

Post »

Każde dziecko jest święte jak jest obok ktoś dorosły... A co do pilnowania i uczenia dziecka to nie wiem czy masz na to czas skoro ciągle jeździsz z Pandą na szkolenia...Jakoś mam wątpliwości...
Pozdrawiam, Gosia
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Ale przecierz terra może być zamkniete - i dziecko może mieć kontakt z żółwiem wyłacznie pod okiem Dorki.
Awatar użytkownika
tok76
100p
100p
Kontakt:

Post »

Tak,na początku na pewno tak by było,ale znając życie to gdy pierwsza fascynacja żółwiem by minęła,dziecko mogłoby robić ze zwierzątkiem co dusza zapragnie.Dlatego szczerze odradzam.A jak Malwa nauczy się otwierać terrarium to nie chciałabym być w skórze tego stworzenia...
Pozdrawiam, Gosia
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”