Dorotko śliczna wiosna już, iryski piękne, krokusiki i szafirka już widzę, u mnie szafirki jeszcze śpią, pszczółki już fruwają, no oby już zima nie zechciała sobie o nas przypomnieć, pozdrawiam
Witajcie ,niedziela była słoneczna i ciepła jak na początek marca ,pół dnia spędziliśmy na działce sadząc i sadząc roślinki ,bo i paczki już docierają i prymulki które na balkonie stacjonowały domagały się posadzenia, dzisiaj też dość ładnie ,ale później zaczęło wiać coraz mocniej i ochładzało się,w końcu zaczęło kropić i trzeba było jechać do domu,ale co nieco zrobiłam , kolejne rabaty oczyszczone
a to co uchwyciłam -jeszcze "ciepłe"
Jest u Ciebie co oglądać, super kwitnienia .
Czy na 9 zdjęciu jest może corydalis "beth evans"? - pytam, bo w zeszłym roku zamawiałam go u Ciebie. U mnie dopiero wychodzi z ziemi a u Ciebie już zaczyna super kwitnąć. Czekam aż mój zakwitnie. Ogólnie to wszystkie roślinki od Ciebie super się budzą po zimie w moim ogródku - jeszcze raz .
Dorotko, ale masz kolorowo na rabatach. Malutkie rarytasy, a tyle radości dają jak pokażą kwiaty. Kolekcję przylaszczek niezmiennie podziwiam, różowa pełna przecudna.
Porządek na rabatach masz zawsze wzorcowy. Podziwiam, że w taki wietrzny dzień pracowałaś.
Zdrowia i spokojnych, ciepłych dni na kolejne wyjazdy na działkę.
Dziękuję Soniu ,pracowałam bo miałam urlop, jak chodzę do pracy to w tygodniu nie ma zbyt wiele czasu,latem będzie inaczej bo dzień długi więc warto po pracy na działkę pojechać