Moje małe co nieco cz. III
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje małe co nieco cz. III
Witaj Olu
. Fajne te pelikanowe rękawiczki a ja ich nie widziałam
. Za to będę miała tą samą kombinację tulipanową tylko sama sobie ją zrobiłam kupując te dwie odmiany
. Mam nadzieję, że zakwitną w tym samym czasie
. U mnie dzisiaj też ładna pogoda
. Przepięknie wyglądają Twoje hortensje i trawy
. Do tego jeszcze jeżówki i astry
. Jest na czym oko zawiesić a w słoneczny dzień na pewno tysiące motyli masz w ogrodzie . Pozdrawiam i dalszej pięknej pogody życzę
.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Wiecie co, za bardzo cieszyłam się z tej ładnej pogody. Właśnie mnie z ogrodu deszcz przepędził.
Zdążyłam tylko wyciąć trochę suszków , które już się o to prosiły, zrobiłam postrzyżyny czterem bukszpanom i zaczęłam kosić trawę. Nawet z tyłu domu nie zdążyłam wykosić , bo zaczęło padać. Biegiem jeszcze pranie zbierałam bo już ładnie wyschło. Miało by drugie płukanie
.....
Przyszłam do domu, podałam dzieciom obiad i wyobraźcie sobie że
wyszło. Ale jest znów mokro....
I nie wiem czy mam lecieć dalej kosić czy już sobie dać dziś spokój.....
Aniu z tej Rubrum zebrałam już trochę nasionek. Ciekawe czy uda się ją wysiać....Jeszcze będę zbierać to ci mogę podesłać...Za wszystkie pochwały dziękuję bardzo....
Moje bukszpany prosto od fryzjera....

Ewelinko rękawiczek w Biedr....jeszcze mnóstwo. Fajnie że takie same kompozycje będziemy miały. Będzie na czym oko zawiesić. U ciebie to w ogóle będzie festiwal tulipanowy.....

Zdążyłam tylko wyciąć trochę suszków , które już się o to prosiły, zrobiłam postrzyżyny czterem bukszpanom i zaczęłam kosić trawę. Nawet z tyłu domu nie zdążyłam wykosić , bo zaczęło padać. Biegiem jeszcze pranie zbierałam bo już ładnie wyschło. Miało by drugie płukanie
Przyszłam do domu, podałam dzieciom obiad i wyobraźcie sobie że
I nie wiem czy mam lecieć dalej kosić czy już sobie dać dziś spokój.....
Aniu z tej Rubrum zebrałam już trochę nasionek. Ciekawe czy uda się ją wysiać....Jeszcze będę zbierać to ci mogę podesłać...Za wszystkie pochwały dziękuję bardzo....
Moje bukszpany prosto od fryzjera....

Ewelinko rękawiczek w Biedr....jeszcze mnóstwo. Fajnie że takie same kompozycje będziemy miały. Będzie na czym oko zawiesić. U ciebie to w ogóle będzie festiwal tulipanowy.....

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marcinki widzę coraz bardziej Ci się rozkrecaja .Fajne bo i owady ja bardzo lubią.
Olu, jeżeli to nie kłopot to ja jestem bardzo chętna na te nasionka .
Śliczna ta trawa.;) Szkoda; że nie zimuje. Byłaby jeszcze piękniejsza
Olu, jeżeli to nie kłopot to ja jestem bardzo chętna na te nasionka .
Śliczna ta trawa.;) Szkoda; że nie zimuje. Byłaby jeszcze piękniejsza
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Olu śmiałabyś się nie zakochać w hortensjach.
Mają się u Ciebie znakomicie, pięknie kwitną.
Bukszpany zieleniutkie, fryzjer wyjątkowo fachowo przyciął.
Piękna cała rabata.
Jak zrobisz eksperyment z wysiewem Rubrum, będę podglądać.
Ciepłych dni. 
- Ola2310

- Kontakt:
Znowu brzydki , ponury , deszczowy dzień....
Miałabym jeszcze trochę przeróbek na rabatach , to leje i leje....Chcę przenieść parę roślin w inne miejsce i wykopać młode sadzonki hortensji ogrodowej, które ukorzeniły mi się przez odkłady....A mam już trzy ładne krzaczki tym sposobem ukorzenione.Dam je teściowej , bo akurat ma miejscówkę na nie....A mnie przyda się dziura w tym miejscu. Będzie można wsadzić coś innego.....
Przeszłam dziś między roślinami i stwierdziłam , że mogłabym dokupić jeszcze jedną bukietówkę i trzy większe trawy....
Potrzebuję tylko
do wykonania planu.....
Aniu anabuko nie ma sprawy, podasz namiary to prześlę ci nasionka. Jeszcze będę zbierać , tylko kłosy muszą się wysuszyć...Na razie leje i końca deszczu nie widać....Doła można złapać...
Soniu , nie tylko się zakochałam , ale znów planuję dokupić jeszcze z jedną hortkę...
Dziś miałam przebłyski i znalazłam na nią miejsce jak się patrzy!!!
Muszę tylko gdzieś wyruszyć do ogrodnictwa położonego dalej od domu...Tu u mnie to sprzedają bez nazw albo same limelight i Vanilki...Nie chciałabym kupić coś co już mam.
Zdążyłam zrobić parę fotek i rozpadało się znów na dobre...
Dziś pozostaje mi podpalenie w piecu, ciepła herbatka i FO.
Chryzantemki idą w pączki. Już się nie mogę doczekać aż się rozwiną. Mam 6 krzaczków które przetrwały zimę.

Jeżówki bardzo zmęczone przez deszcz i ślimaki...

Niektóre floksy jeszcze ładne...

Dalie z nasion w tym roku takie jakieś byle jakie...

Hortensje dają czadu....tylko słonka chcą!!!

Marcinki i trawy wyłaniają się na pierwsze miejsce...

Lobelia i smagliczka dopiero teraz ładnie zakwitły...

I jedna z ostatnich róż...

Miałabym jeszcze trochę przeróbek na rabatach , to leje i leje....Chcę przenieść parę roślin w inne miejsce i wykopać młode sadzonki hortensji ogrodowej, które ukorzeniły mi się przez odkłady....A mam już trzy ładne krzaczki tym sposobem ukorzenione.Dam je teściowej , bo akurat ma miejscówkę na nie....A mnie przyda się dziura w tym miejscu. Będzie można wsadzić coś innego.....
Przeszłam dziś między roślinami i stwierdziłam , że mogłabym dokupić jeszcze jedną bukietówkę i trzy większe trawy....
Potrzebuję tylko
Aniu anabuko nie ma sprawy, podasz namiary to prześlę ci nasionka. Jeszcze będę zbierać , tylko kłosy muszą się wysuszyć...Na razie leje i końca deszczu nie widać....Doła można złapać...
Soniu , nie tylko się zakochałam , ale znów planuję dokupić jeszcze z jedną hortkę...
Dziś miałam przebłyski i znalazłam na nią miejsce jak się patrzy!!!
Muszę tylko gdzieś wyruszyć do ogrodnictwa położonego dalej od domu...Tu u mnie to sprzedają bez nazw albo same limelight i Vanilki...Nie chciałabym kupić coś co już mam.
Zdążyłam zrobić parę fotek i rozpadało się znów na dobre...
Dziś pozostaje mi podpalenie w piecu, ciepła herbatka i FO.
Chryzantemki idą w pączki. Już się nie mogę doczekać aż się rozwiną. Mam 6 krzaczków które przetrwały zimę.

Jeżówki bardzo zmęczone przez deszcz i ślimaki...

Niektóre floksy jeszcze ładne...

Dalie z nasion w tym roku takie jakieś byle jakie...

Hortensje dają czadu....tylko słonka chcą!!!

Marcinki i trawy wyłaniają się na pierwsze miejsce...

Lobelia i smagliczka dopiero teraz ładnie zakwitły...

I jedna z ostatnich róż...

- anabuko1

Piękna ta róża. Może nie ostatnia róże kwitną nawet W październiku. Aż do większych przymrozkow.
O tak jeszcze chryzantemki nas pociesza. Ja też mam z 6. Wprawdzie małe jeszcze ale jakiś kolorek będzie. ;) Dwie W sumie już mi kwitnie ;)
O tak jeszcze chryzantemki nas pociesza. Ja też mam z 6. Wprawdzie małe jeszcze ale jakiś kolorek będzie. ;) Dwie W sumie już mi kwitnie ;)
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Olu podobają mi się trawy, ale wiadomo, że powinny być odpowiednio wyeksponowane ( u mnie póki co miejsca na to brak), do tego nie wczytywałam się w ich temat, a co za tym idzie nie wiem, które zimują, a które nie, więc póki co jeszcze się przed nimi jakoś bronię
Może i idzie jesień, ale u ciebie śliczna
Może i idzie jesień, ale u ciebie śliczna
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Olu trawy to dzisiaj już niezbędniki ogrodowe bez nich ogród jest nie pełny... Należy je mieć bo wybór jest nieograniczony... Miejscem i gustem najwyżej!
A kto ich jeszcze nie ma ten będzie miał !Na forum bez traw się już po prostu nie da żyć ! 
Hortensjom i trawom ładne fotki zrobiłaś

Hortensjom i trawom ładne fotki zrobiłaś
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
OLu najważniejsze, że z pracą się wyklarowało i teraz będzie już dobrze.
Fajne te rękawiczki ...sama bym sobie je kupiła.
My potrafimy się cieszyć nawet najmniejszym drobiazgiem.
Ogród jesienny piękny no i szykuje się sadzenie.
Fajne te rękawiczki ...sama bym sobie je kupiła.
Ogród jesienny piękny no i szykuje się sadzenie.
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Oleńko, tak pięknie fotografujesz swój ogród. A kompozycje roślinne, w tym te cudne trawy skomponowane są wręcz nienagannie. Wiem, wiem, to kwestia gustu - ale mnie się bardzo to podoba. Niektóre rabaty wręcz kipią zdrową rośliinnością, ślicznie masz. 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Olka widzę, że ogrodem zaczynają rządzić trawy, hortensje i chryzantemy. Jesień mamy, nie ma na to rady 
- Ola2310

- Kontakt:
Moi drodzy , nie chcę zapeszać , ale nie pada.
Nawet od czasu do czasu są małe przebłyski
Dziś niedziela, więc zrobiłam tylko mały obchód i pourywałam suche przemoczone kwiaty pelargonii.
Podobno pogoda ma się już poprawiać . Dobrze by było ,bo zaświtał mi w głowie pomysł na małe przeróbki.
W środę jestem w domu to od rana mogłabym działać...Na środku rabaty mam dwie duże krzewuszki, chcę je przesadzić na tył a w to miejsce coś innego.
Aniu anabuko u mnie już mało róż zakwitnie , bo pączków na nich minimalne ilości...
Większość zgniła przez te deszcze. ;:
Na zdjęciu Chippendale . Jej listki obgryzione są po mistrzowsku...

Małgosiu ja właśnie kombinuję co by jeszcze trawy gdzieś ładnie wcisnąć. Już mam na nie pomysł....
Więc będą następne...
Czuję , że i ciebie , prędzej czy później trawoholizm dopadnie...
Na 100 %.

Maryniu bardzo to dobrze ujęłaś....Dodam tylko jeszcze , że ten kto ma , będzie miał jeszcze więcej....
Za wszystkie dobre słowa ,dziękuję bardzo...

Elizabetko z pracą to już mam spokój....Teraz w całości mogę oddać się ogrodowi. Wreszcie zapanował we mnie spokój ....
Rękawiczki bardzo gustowne , prawda...?
To fakt, że tak mało do szczęścia nam potrzeba. Nigdy nie myślałam, że będę się kiedyś cieszyć z nowej motyczki albo sekatora....

Beatko wiesz jak to jest....Oglądamy tu na FO tyle pięknych ogrodów, że wydaje nam się , że nasz to jeszcze dużo potrzebuje aby taki być....Często nie doceniamy tego co mamy....Każdy z naszych ogrodów jest inny i każdy ma to coś.....

Małgosiu Pepsi nie da się tego zatrzymać, jesień przyszła czy tego chcemy , czy nie....
Aby jeszcze nas ogrzała
i pięknie pokolorowała nam ogrody. Dziś przeglądałam prognozę jesienną. Piszą , że ma być jeszcze piękna polska złota jesień....A niedawno śnieg oglądałam gdzieś tam w górach....
Więc tak podchodzę ostrożnie do tej prognozy...

Nawet od czasu do czasu są małe przebłyski
Dziś niedziela, więc zrobiłam tylko mały obchód i pourywałam suche przemoczone kwiaty pelargonii.
Podobno pogoda ma się już poprawiać . Dobrze by było ,bo zaświtał mi w głowie pomysł na małe przeróbki.
W środę jestem w domu to od rana mogłabym działać...Na środku rabaty mam dwie duże krzewuszki, chcę je przesadzić na tył a w to miejsce coś innego.
Aniu anabuko u mnie już mało róż zakwitnie , bo pączków na nich minimalne ilości...
Większość zgniła przez te deszcze. ;:
Na zdjęciu Chippendale . Jej listki obgryzione są po mistrzowsku...

Małgosiu ja właśnie kombinuję co by jeszcze trawy gdzieś ładnie wcisnąć. Już mam na nie pomysł....
Więc będą następne...
Na 100 %.

Maryniu bardzo to dobrze ujęłaś....Dodam tylko jeszcze , że ten kto ma , będzie miał jeszcze więcej....

Elizabetko z pracą to już mam spokój....Teraz w całości mogę oddać się ogrodowi. Wreszcie zapanował we mnie spokój ....
Rękawiczki bardzo gustowne , prawda...?
To fakt, że tak mało do szczęścia nam potrzeba. Nigdy nie myślałam, że będę się kiedyś cieszyć z nowej motyczki albo sekatora....

Beatko wiesz jak to jest....Oglądamy tu na FO tyle pięknych ogrodów, że wydaje nam się , że nasz to jeszcze dużo potrzebuje aby taki być....Często nie doceniamy tego co mamy....Każdy z naszych ogrodów jest inny i każdy ma to coś.....

Małgosiu Pepsi nie da się tego zatrzymać, jesień przyszła czy tego chcemy , czy nie....
Aby jeszcze nas ogrzała
Więc tak podchodzę ostrożnie do tej prognozy...

- anabuko1

Dalie piękne.
Piękne róże tez się popłakały jak moje ;) Chippendale bardzo lubię.I moja tez rozkwitła..
Hortensji juz tez uzbierałaś sporo.I wszystkie już piękne.
A co to za ciemna trawa koło Limki ??Śliczna.
Jeżówki piekna.Chyba taka jak moja .
Piękne róże tez się popłakały jak moje ;) Chippendale bardzo lubię.I moja tez rozkwitła..
Hortensji juz tez uzbierałaś sporo.I wszystkie już piękne.
A co to za ciemna trawa koło Limki ??Śliczna.
Jeżówki piekna.Chyba taka jak moja .
- Ola2310

- Kontakt:
Aniu przy limelight mam tylko Rubrum z ciemnych traw...Teraz przemoczona , przyklapnięta to inaczej wygląda....Dlatego może ci się wydaje inna...
Jeżówka to Supreme Cantaloupe. Słabo rośnie , co trochę wypuści to zjedzą ją ślimaki...Nie może się rozbujać. A taka piękna...
Ciekawe ,czy w ogóle te odmianowe wypuszczą po zimie...To ich pierwszy sezon u mnie.
Długo nie padało.....Cały dzień wytrzymało. A teraz tak leje , że telewizji nie mamy wcale...
Już mi się niedobrze robi od tego deszczu...
Jeżówka to Supreme Cantaloupe. Słabo rośnie , co trochę wypuści to zjedzą ją ślimaki...Nie może się rozbujać. A taka piękna...
Ciekawe ,czy w ogóle te odmianowe wypuszczą po zimie...To ich pierwszy sezon u mnie.
Długo nie padało.....Cały dzień wytrzymało. A teraz tak leje , że telewizji nie mamy wcale...
Już mi się niedobrze robi od tego deszczu...