Beatko Dużo tego czosnku

Ale Ty sporo kisisz więc więcej zużyjesz
Ja z czosnkiem w kuchni ostrożnie, choć do niektórych potraw lubię. Część dałam mamie do ogórków a reszta.... sama nie wiem. Pewnie posadzę na wiosnę i zobaczę czy jesienny sprawdzi się jako wiosenny
Hodowlę już masz- borsuków
Z leszczyną dobry pomysł- wypróbuję na jakiejś siewce formę drzewiastą
Marysiu Z B. sporo roślinek przetrwało i nawet już niektóre pokazywałam w wątku

Z patyczków różanych też kilka przetrwało suszę i przed mrozami zadbam o nie ze szczególną uwagą.
Wiosną pewnie pokaże roślinki od Ciebie- żurawki, trawy, iryski i jeszcze kilka innych, których nazw nie pamiętam
A Ty kochana przecież swoje kurki kochasz, prawda?
Daria Jak miło Cię widzieć
Krakowskie powietrze jest naprawdę paskudne- w zimie smog, w lecie smog i nie ma się co dziwić, że sami alergicy tu mieszkają
Ale cóż, jeśli miałabym zmienić miasto, to jedynie mogłabym jechać do Wrocławia. Kocham Kraków i chciałabym mieszkać na wsi, niedaleko
Z cebulowymi możesz jeszcze chwilkę zwlekać ale trzeba być czujnym. Niebawem mrozik zetnie górną warstwę i wiesz sama, jak trudna się przez to przebić
Moja pogodynka pokazuje, że po tym weekendzie będzie co raz zimniej i nawet do -6 w nocy może być
Ten wątek jest bardzo "koedukacyjny" i bardzo lubię, jak moi goście pokazują swoje ogrody i chwalą się osiągnięciami. Jeśli jest jakiś kłopot- możemy liczyć na siebie wzajemnie. Jedni wpadają często, inni od czasu do czasu ale wszyscy się wspieramy w ciężkiej doli pomidorowo- ogrodowo- uzależnionych
Ja niebawem będę potrzebowała wsparcia, przy wyborze odmian na 2017 rok
Za życzenia bardzo dziękuję. Każdemu jeszcze

potrzebne
Kasiu Czy Ty mnie podejrzewałaś o taką żywą kozę?

Na balkonie nie mogę trzymać, bo zażarłaby powojnika a na wsi gadzinie nie miałby kto dać jeść. Kozy są pocieszne, świetnie zastępują kosiarką ale zjadają dokładnie wszystko, co zielone. Moje pomidory i pozostałe rośliny byłyby zagrożone
Beatko- taka trójka w ogrodzie to całkiem miła i spora "hodowla"
No i jeszcze psa/piesa
Nie potrzebujesz mojego przyzwolenia ale ostatnio zauważyłam, że fotek niewiele. Rozumiem, że to przez zakończony sezon