Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Pomysłowe cudeńka! Ja chyba tylko do choinki i stajenki się ograniczę, bo coś weny nie mam.... ;:185
Masz talent!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuziu, jestem pod ogromnym wrażeniem Twego rękodzieła. Cudne stroiki. Najpiękniejszy ten biały, co nie znaczy, że któryś jest gorszy. Wszystkie piękne. Każdy w swoim rodzaju.
Ja mam dwie lewe ręce do takich robótek. Dobrze że teraz można kupić gotowe, to ja też mam. A co! :tan
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu, Olu, Kasiu, Małgosu, Agnieszko, Sabinko, Marlenko, Miłko i Lucynko, dziękuję Wam kochane serdecznie za wiankowe i stroikowe pochwały Obrazek Cieszę się że Wam się podobają. Ja patrząc na nie subiektywnie nigdy nie wiem, czy one fajne są, czy nie do końca. Może dlatego nie mam odwagi żeby coś takiego robić na sprzedaż ;:131

Kochani, dziś u mnie iście wiosenna pogoda. Słonko tak grzeje, że można by święta pomylić. Oby na Wielkanocne nie było śniegu :evil:
Jako że święta w większości spędzę gościnnie, korzystam z wolniejszego czasu niż zwykle i bawię się w pierniczkowanie, czego zazwyczaj nie robię :lol:
Na teraz te moje pierniki są dość twarde, pomimo że przepis był z drożdżami :?
Czy pierniki później miękną, czy raczej jeszcze bardziej stwardnieją? No mam nadzieję że nie ;:202

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Mniam. Przepysznie wyglądają te pierniczki ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuza ja miałam przepis ,że pierniczki od razu były miękkie i są nadal. Ale wiem ,że są przepisy ,że po pieczeniu muszą poleżeć i to nawet dwa tygodnie... Może twoje będą dobre na sylwestra.... ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Zuza pierniczki udekorowane pięknie, jak od szablonu. ;:oj ;:63 Moje dopiero po tygodniu zaczynają mięknąć. Dobrych, radosnych świąt. ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, także na pierniczkach widać artystyczną duszę. Gratulacje! ;:138 ;:138
Podobno to, co miłe dla oka, jest też miłe dla podniebienia. ;:333
Dobrej nocki, spokojnego snu. ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, dziękuję ;:196
Olu, te niby też miały być miękkie, ale jakoś po upieczeniu były twarde. Znalazłam w necie sposób - włożyłam do puszki ćwiartkę cytryny - dziś otwieram... pierniczki mięciutkie ;:215
Soniu, znalazłam sposób na twarde pierniczki - napisałam powyżej. Dziękuję kochana ;:196
Lucynko, pierniczki na szczęście już zmiękły i teraz są pyszne ;:108 A z tym miłym dla oka i podniebienia, hmmm... muchomory też są miłe dla oka... ;:306

KOCHANI zdrowych, radosnych, ciepłych i rodzinnych Świąt w gronie rodzinnym i wszystkich bliskich Waszemu sercu.
Szczególnego ciepła dla wszystkich nowo upieczonych babć i dziadków forumowych :lol:
Kochani, nam wszystkim życzę aby przyszły rok był dla nas urodzajny pod względem ogrodowym, aby wszystko nam pięknie rosło, wszelakie chciejstwa roślinne zostały cudownie zaspakajane ;:215
Dla wszystkich Was gorące, świąteczne buziaki, dziękuję Wam że jesteście Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak tam u Was po Świętach? Przejedzeni? Przydałoby się pogrzebać w ogródku, a tu zimnica że brrr. A jeszcze w Święta było tak pięknie i ciepło (jak na grudzień ;:198 ) Spacerki w słoneczku można było przeprowadzać aż miło ;:108 Podobno już od jutra mróz Obrazek
Przebiegłam dziś przez ogród lotem błyskawicy bo wiatr zimny hulał, zdjęć kilka pstryknęłam ale prawie wszystkie rozmazane bo łapki mi się trzęsły, a i sprzęciora gwiazdkowego jeszcze nie ogarnęłam.
Róże pomyliły pory roku i rosną sobie w najlepsze a tu mróz za pasem ;:223

Obrazek Obrazek

Czosnki, które niedawno wysadziłam bo kiełkowały w domu, już stoją jak żołnierzyki równiutko w rządku. Beauty Queen od Soni wciąż pięknie szumi na wietrze ;:196

Obrazek Obrazek

Na werandzie nadal uchowała się hortensja, pewnie już nie długo. Wszystkiego dobrego między Świętami Kochani Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Zuzia - ja właśnie dzisiaj okopczykowałam swoje panny różane i niestety większość z nich wygląda jak na Twoim zdjęciu ;:145 a tu zbliża się wyż rosyjski ;:202 tak więc troszku prac ogrodowych za mną , oj jak tęskno ;:145
okryłam hortensje i budleje , dziwne to czasy
Wszystkiego naj , naj na Nowy Roczek ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Też widziałam wczoraj takie kiełeczki na różach. Dzisiaj już przymroziło, jest nieprzyjemnie i nawet nie chcę oglądać, co tam ta pogoda w ogrodzie przyniosła. Tobie przynajmniej chciało się zdjęcia robić, a ja od razu uciekłam do domu. Rzuciłam tylko kilka gałązek igliwia na rabaty.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuza, ja też jeszcze muszę wyskoczyć i choiną wrzosy i wrzośce przykryć. Szkoda by mi było jakby zmarzły.
Resztę mam zabezpieczoną. Monika pisze że budleję okrywa... Myślałam że ona sobie poradzi?
Mam ją pierwszy rok i nie wiem czy okryć?
A tak w ogóle, to byłam trochę z psem i tak mroźno się zrobiło że ręce mi zmarzły...Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, moje róże też wypuściły listki ;:223 Niby już wszystko okopcowane, ale pewnie jeszcze co wrażliwsze owinę włókniną. Wolę dmuchać na zimne ( w tym przypadku dosłownie ;:306 )
Czosnki faktycznie jak od sznurka :lol: masz oko ;:333
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

U mnie róże jeszcze gorzej wyglądają ;:224
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Zuza, Twoje róże wypuszczają kiełki ;:oj Moje nie ;:185 ... bo jeszcze mają wszystkie liście i pąki kwiatowe :;230 :;230 :;230 Zastanawiam się poważnie, że trzeba by im pomóc iść spać - trochę poobcinać i listowie oberwać ;:108 Ale to już po Nowym Roku. Tymczasem porządki świąteczne i inne przygotowania tak mnie zaabsorbowały, że nawet nie zaglądałam do ulubionych wątków :oops: Spóźnione, ale szczere gratulacje wianków i stroików ;:180 Też mam niektóre "gotowce", które wyciągam z szafy i voila - np. wianek na drzwi ;:108
Czy pierniki później miękną, czy raczej jeszcze bardziej stwardnieją? No mam nadzieję że nie
No i jak sytuacja z piernikami? Zmiękły czy stwardniały? Podziwiam Cię, że masz czas na takie zabawy z ozdabianiem dziesiątek małych ciasteczek... wyglądają cudownie ;:215 ale robota... chyba nie dla mnie.
Wracając do tulipanów - wszystkie sadziłam do gruntu. Praca zupełnie przyjemna, bo nie trzeba kopać głęboko ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”