W tym roku robię pełno eksperymentów i stawiam głównie na pomidory, jeszcze dostałam od koleżanki kilka fajnych odmian i niebawem przyjdzie Megagron!
Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
Czemu wątpisz? Siałam już tak, owocki dobre ;D
W tym roku robię pełno eksperymentów i stawiam głównie na pomidory, jeszcze dostałam od koleżanki kilka fajnych odmian i niebawem przyjdzie Megagron!
- Agnieszka1234
- 200p

- Od: 29 sty 2016, o 09:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje pomidorki rosną z wielu odmian wysiałam po 4 nasionka i tylko Cytrynek Groniasty jedno wykiełkowało, a reszta w 100 procentach, oj będę musiała z czegoś zrezygnować, żeby to pomieścić.
- Aguss85

- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Np. z trawnika?
Powiększałam grządkę już dwa razy, a przed weekendem skopałam w ogóle w nowym miejscu dodatkową na pomidory ;)
Powiększałam grządkę już dwa razy, a przed weekendem skopałam w ogóle w nowym miejscu dodatkową na pomidory ;)
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
- Agnieszka1234
- 200p

Będę musiała to przemyśleć, kilka wsadzę do doniczek.
-
Dorcinda
- 500p

- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Pouder siej! To właśnie z pomidora w kształcie truskawki Kozula uzyskała Megagrona.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=476
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=476
Dorota
-
stefka
- 200p

- Od: 18 sty 2012, o 20:04
Karinko, ja w maju ubiegłego roku kupiłam w Auchan pomidorki truskawkowe w pudełku. Od razu wydłubałam nasionka i bez suszenia posiałam. Rosły bardzo szybko i owocowały do mrozów, ale dla mnie były trochę twarde i zbyt suche. Może dlatego, że rosły na gorszym stanowisku, bo już nie miałam gdzie posadzić.
Pozdrawiam Ela
Elu, to te same pomidory, suche nie były, ale skóra twarda, na jeden krzaczek miejsce znajdę tak na próbę.
pozdrawiam Karina
-
stefka
- 200p

- Od: 18 sty 2012, o 20:04
Suche to były moje, ale na to wpływ mógł mieć termin wysiewu i wysadzenia. Przy takich upałach to mogły nie dać rady wyprodukować miąższu. Za to wyglądały przepięknie, takie zwisające, czerwone i błyszczące owocki. Nasionka zebrałam, ale nie wysiewam ich w tym roku. Miałam też śliwowe chyba z B...ki i też wysiałam w maju. Na trzy krzaki każdy był inny w tym jeden to taki cudak, bo na liściach tworzył grona. Prawdopodobnie to były jakieś pomidorki F1. Też zebrałam nasionka z "normalnego" krzaczka, ale w tym roku nie dam rady upchać, bo i tak mam dużo odmian do posadzenia. Przesadzam, wyrzucam byliny, aby przygotować dodatkowy kawałek na pomidory, ale więcej się nie da.
W sprawie Megagronka PW.
W sprawie Megagronka PW.
Pozdrawiam Ela
- Teresa Pszczola

- Od: 6 sty 2016, o 17:28
Ja wysiałam m. in. nasionka wydłubane z "daktylowego" z Mili.
Wzeszło ze 20. Żal będzie część wyrzucić, bo tyle nie wsadzę do gruntu. Ale ciekawe, co wyrośnie.
Pszczoła
Wzeszło ze 20. Żal będzie część wyrzucić, bo tyle nie wsadzę do gruntu. Ale ciekawe, co wyrośnie.
Pszczoła
- malowanalala
- 100p

- Od: 5 lut 2016, o 19:50
Fajne wyrosły kilka lat temu z nasion wydłubanych z Lidlowego pomidorka daktylowego. Świetny słodki smak, obfite plonowanie, no i zachował cechy oryginału.
-------------------------------------------------------------
brak podpisu
brak podpisu
- Agnieszka1234
- 200p

U mnie dzisiaj pikowanie, dostanę jeszcze od sąsiada żółte i czerwone chińskie pomidory, ciekawe co to za odmiany.
- LaKamila
- 200p

- Od: 20 lut 2016, o 12:24
- Kontakt:
Kupiłam dzis jakieś takie żółte pomidorki w Biedronce - nazywały się paprykowe - miał ktoś je kiedyś?