Gabi jest śliczna, mój Nero tydzień temu zrobił się na bóstwo, tylko zimno mu chyba było, bo dwie pierwsze noce spał cały przykryty kołdrą
Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
- wagabunga123
- 1000p

- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77
Aniu, dokleiłam różaną listę z nazwami tych, które już posadziłam. Lista tych różyczek, które chcę mieć u siebie jest znacznie dłuższa
Gabi jest śliczna, mój Nero tydzień temu zrobił się na bóstwo, tylko zimno mu chyba było, bo dwie pierwsze noce spał cały przykryty kołdrą
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu fantastyczny czas tulipanów.
Piękności pokazujesz.
W tle Super Parrot widzę Dolls Minuet. Są to jedyne czerwone tulipany które naprawdę mi się podobają. Pewnie dlatego, ze ich czerwień jest taka malinowa. Kupiłam jesienią dwie paczki i własnie rozkwitają pierwsze sztuki. Są śliczne!
Moje Parroty nadal za to w dość ciasnym pąku.
A Flaming Flag mam tylko jedną paczkę i to był błąd. One są obłędne!!! Jesienią jeszcze ze dwie muszę kupić.
A Gabi to widzę urodzona modelka.
Nie zapomnij o zdjęciu po fryzjerze.
W tle Super Parrot widzę Dolls Minuet. Są to jedyne czerwone tulipany które naprawdę mi się podobają. Pewnie dlatego, ze ich czerwień jest taka malinowa. Kupiłam jesienią dwie paczki i własnie rozkwitają pierwsze sztuki. Są śliczne!
Moje Parroty nadal za to w dość ciasnym pąku.
A Flaming Flag mam tylko jedną paczkę i to był błąd. One są obłędne!!! Jesienią jeszcze ze dwie muszę kupić.
A Gabi to widzę urodzona modelka.
- chalaputkowo
- 1000p

- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Czy Gabi nie szuka narzeczonego - co prawda sznaucer ale też strzyżony
,
Piękne , oj piękne tulipany i balia chwyta mnie za serce lubię takie rzeczy z duszą ale mój Misio niestety nie
Piękne , oj piękne tulipany i balia chwyta mnie za serce lubię takie rzeczy z duszą ale mój Misio niestety nie
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu to na pewno Ice Cream, teraz jak patrzę to mój w pąku też takie różowe akcenty ma. Choć jest we wcześniejszym stadium. To dla mnie dobra nowina
. Jeszcze raz to napiszę, jestem mega zadowolona z zakupów u K. FF przepiękne też są. W ogóle wszystkie tulipany są śliczne.
Ja już 2 w 1 pryskałam z dwa tyg temu.
Gabi superowa. Już niedługo w letniej szacie
.
Ja już 2 w 1 pryskałam z dwa tyg temu.
Gabi superowa. Już niedługo w letniej szacie
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu tulipanowe szaleństwo chwilowo przoduje przed różanym.
Masz dużo pięknych kolorów i o różnych płatkach. Róże ledwo mają listki i już coś je zżera.
Werbena już w gruncie u Ciebie, może swoją też jutro posadzę. Pokażę u siebie ile siewek jest na rabacie bukszpanowej gdzie rosła werbena. 
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Aniu, istne tulipankowe szaleństwo, jak ja uwielbiam takie widoczki, śliczne są te Princesse Irene jakoś nigdy na nie nie trafiłam, a te pełne z B....... to prawdopodobnie Sun Lover, co roku ich przybywa i bardzo ładnie kwitną 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Anuś
Ale bogactwo tulipanowych odmian i kolorków
Widze kilka odmian i ja mam.
Princess Irene i ja bardzo lubię.
ale i ciekawy i piękny jest Flaming Flay, dobrze,że masz je podpisane.Zawsze można coś już sobie zapisać
Ale bogactwo tulipanowych odmian i kolorków
Widze kilka odmian i ja mam.
Princess Irene i ja bardzo lubię.
ale i ciekawy i piękny jest Flaming Flay, dobrze,że masz je podpisane.Zawsze można coś już sobie zapisać
-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Aniu prawdziwy spektakl tulipanowy
Purple Spider wygooglowałam, fajnie się zapowiada
Purple Spider wygooglowałam, fajnie się zapowiada
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,Ty i tulipanowa jesteś ,takie piękne masz odmiany,u mnie dopiero dzisiaj pada,to teraz wszystko odżyję ,bo ja codziennie podlewałam tylko nowe nasadzenia, a starsze roslinki musiały sobie radzić ,pozdrawiam 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Piękny ten czas tulipanów
Teraz zrobiło się trochę chłodniej, więc może będziemy się nimi cieszyć ciut dłużej
Teraz zrobiło się trochę chłodniej, więc może będziemy się nimi cieszyć ciut dłużej
- gosiaczek12a11
- 500p

- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Pieknie u ciebie w wiosennym nastroju.
Tulipany piekne szkoda że szybko przekwitaja, moje kalfmana po wczorajszym deszczu marnie już
wyglądają. Sukienka urocza ale jak to kobietka fryzjer wiosenna metamorfoza konieczna
Tulipany piekne szkoda że szybko przekwitaja, moje kalfmana po wczorajszym deszczu marnie już
wyglądają. Sukienka urocza ale jak to kobietka fryzjer wiosenna metamorfoza konieczna
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Gabi jest śliczna!!!!
Ale masz cudowne tulipany!!!! przepiękny widok!
Ale masz cudowne tulipany!!!! przepiękny widok!
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Zgromadziłaś piękną kolekcję tulipanów
Cuda, normalne cuda! Nic Ci ich nie podjada? Ja jakoś postawiłam na narcyzy/żonkile, mają trujące cebule i żadne myszy ich nie tkną. Niestety po ostatnim deszczu większość się położyła
Gabi przytniesz króciutko? Licziego po zimie obcięłam sama, przez pierwsze dni wyglądał jakby wplątał się pod kosiarkę
Czekam aż zrobi się trochę cieplej i poprawię maszynką.
Jak Twoje różyczki? Ciekawa jestem Twojej Czekoladki - zauważyłam, że moją bardzo coś obgryzło, gąsienic jednak nie znalazłam. Rosnące obok mają całe listki, więc obstawiam, że ta musi mieć wyjątkowo smaczne liście
Zdradź, co oprócz Pompadour kupiłaś w R.? 
Jak Twoje różyczki? Ciekawa jestem Twojej Czekoladki - zauważyłam, że moją bardzo coś obgryzło, gąsienic jednak nie znalazłam. Rosnące obok mają całe listki, więc obstawiam, że ta musi mieć wyjątkowo smaczne liście
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Majówka...hmmm zimno,wietrznie,nie tak miało być,chciałam dziś pojechać po 4 dniach nieobecności i czekam na przejaśnienia,a wtedy wyskoczę na pewno
Ostatnio nieźle popadało,a rośliny bardzo potrzebowały wody.Jestem pewna,że od mojej ostatniej wizyty wszystko poszło w górę.
Plocczanka z roku na rok dokupuję tulipanów,mimo,że nie kwitną długo to i tak się z nich cieszę,bo przecież ich piękno uwieczniam na fotkach,a potem zimową porą zachwycam się nimi na nowo
Marlenko moja lista róż głęboko zakopana w szufladzie,nie mam miejsca na inne cuda,na razie zajmę się moimi podopiecznymi tak jak na to zasługują,a czeka nas jak co roku walka z robactwem ...
Gabi ogolona już na ciepłe dni,fajnie wygląda,lubię ją głaskać po fryzjerze.
Aneczko dobrze,że dorwałam jesienią cebule tulipanów,teraz mam możliwość podziwiania tych pięknych,wiosennych kwiatów.
Dolls Minuet rzeczywiście nie są czerwone,tylko wpadają w malinowy róż i są niższe od pozostałych,mam je pierwszy raz.
Aniu Parroty są bardzo dekoracyjne,miałam już kilka odmian i zawsze mnie zachwycają.Flaming Flag mnie również oczarowały,była tylko jedna paczka,jak ją ujrzałam to byłam mega zadowolona,a w innych B nie było ich wcale.Będę na nie polowała
Moni Twój Chałaputek byłby idealnym kandydatem dla Gabi
Ja uwielbiam takie gadżety stare do ogrodu,marzy mi się koło drewniane od wozu,wciąż się oglądam na giełdzie za nim,ale nic mają
Madziu tak to będzie Ice Cream,ciekawe,czy jeszcze będzie grubszy,bo na zdjęciach to oglądałam ogromne kule waniliowe z sosem malinowym...cieszę się,że jesteś zadowolona z zakupów u pana Królika
To dobra wiadomość.
Soniu tulipany mają teraz swoje 5 minut,czarują kolorami,dostojnością,by oddać niedługo pałeczkę piwoniom,różanecznikom,orlikom ...a to na co najbardziej czekam myślę,że pod koniec maja zacznie się przedstawienie
U mnie najwcześniej kwitnie Therese Bugnet,Nevada i LO.
Werbena posadzona,a mam jeszcze siewki,które rosną bardzo szybko.Na siewki czekałam bardzo długo,ale za to teraz idą w górę
Ilonko tulipany z B nie zawiodły,znów kwitną ,Sun Lover rozjaśniają rabatę.
Princesse Irene warto kupić,na żywo lepiej wyglądają.
Anabuko staram się zapisywać nazwy roślin,ja sama zwracam na to uwagę.
Jolu Purple Spider ma ładne,fioletowe pąki,posadziłam go przy płocie,na razie malutki...
Martuś ja też ostatnio z wężem latałam,sucho strasznie było,a po deszczach mam spokój,a jedynie teraz słonka brakuje.
Zuza oj tak jest chłodniej,mam nadzieję cieszyć się tulipanami,nie wiem co słychać na rabatkach,czekam aż kilka stopni pójdzie w górę,a wtedy wybywam....
Gosiu lubię czas tulipanków i oczekuję z niecierpliwością,kiedy pozostałe pąki się rozwiną
Metamorfoza Gabi na wiosnę udana,panna jak się patrzy
Annar Gabi macha łapką
Milenko bałam się o tulipany,jesienią nie moczyłam cebul,nie włożyłam do koszyków,nie zabezpieczyłam,ale udało się i kwitną
Narcyzy mam kilka i też czytałam,że szkodniki je omijają.
Gabi krótko obcięta,szybko jej odrastają włosy,więc nie było innego wyjścia.
Hot Chocolate bardzo szybko wystartowała,niestety robactwo ją zaatakowało i musiałam popryskać.No wiesz taką czekoladową różę każdy by schrupał
W Rosa zamówiłam Eyes For You i Lavender Flower Circus oraz Pompadoure.
troszkę tulipanków...

żółte z czerwonymi paskami są nie do zdarcia...

Ice Cream coraz bliżej...trzyma w napięciu

Plocczanka z roku na rok dokupuję tulipanów,mimo,że nie kwitną długo to i tak się z nich cieszę,bo przecież ich piękno uwieczniam na fotkach,a potem zimową porą zachwycam się nimi na nowo
Marlenko moja lista róż głęboko zakopana w szufladzie,nie mam miejsca na inne cuda,na razie zajmę się moimi podopiecznymi tak jak na to zasługują,a czeka nas jak co roku walka z robactwem ...
Gabi ogolona już na ciepłe dni,fajnie wygląda,lubię ją głaskać po fryzjerze.
Aneczko dobrze,że dorwałam jesienią cebule tulipanów,teraz mam możliwość podziwiania tych pięknych,wiosennych kwiatów.
Dolls Minuet rzeczywiście nie są czerwone,tylko wpadają w malinowy róż i są niższe od pozostałych,mam je pierwszy raz.
Aniu Parroty są bardzo dekoracyjne,miałam już kilka odmian i zawsze mnie zachwycają.Flaming Flag mnie również oczarowały,była tylko jedna paczka,jak ją ujrzałam to byłam mega zadowolona,a w innych B nie było ich wcale.Będę na nie polowała
Moni Twój Chałaputek byłby idealnym kandydatem dla Gabi
Ja uwielbiam takie gadżety stare do ogrodu,marzy mi się koło drewniane od wozu,wciąż się oglądam na giełdzie za nim,ale nic mają
Madziu tak to będzie Ice Cream,ciekawe,czy jeszcze będzie grubszy,bo na zdjęciach to oglądałam ogromne kule waniliowe z sosem malinowym...cieszę się,że jesteś zadowolona z zakupów u pana Królika
Soniu tulipany mają teraz swoje 5 minut,czarują kolorami,dostojnością,by oddać niedługo pałeczkę piwoniom,różanecznikom,orlikom ...a to na co najbardziej czekam myślę,że pod koniec maja zacznie się przedstawienie
U mnie najwcześniej kwitnie Therese Bugnet,Nevada i LO.
Werbena posadzona,a mam jeszcze siewki,które rosną bardzo szybko.Na siewki czekałam bardzo długo,ale za to teraz idą w górę
Ilonko tulipany z B nie zawiodły,znów kwitną ,Sun Lover rozjaśniają rabatę.
Princesse Irene warto kupić,na żywo lepiej wyglądają.
Anabuko staram się zapisywać nazwy roślin,ja sama zwracam na to uwagę.
Jolu Purple Spider ma ładne,fioletowe pąki,posadziłam go przy płocie,na razie malutki...
Martuś ja też ostatnio z wężem latałam,sucho strasznie było,a po deszczach mam spokój,a jedynie teraz słonka brakuje.
Zuza oj tak jest chłodniej,mam nadzieję cieszyć się tulipanami,nie wiem co słychać na rabatkach,czekam aż kilka stopni pójdzie w górę,a wtedy wybywam....
Gosiu lubię czas tulipanków i oczekuję z niecierpliwością,kiedy pozostałe pąki się rozwiną
Metamorfoza Gabi na wiosnę udana,panna jak się patrzy
Annar Gabi macha łapką
Milenko bałam się o tulipany,jesienią nie moczyłam cebul,nie włożyłam do koszyków,nie zabezpieczyłam,ale udało się i kwitną
Narcyzy mam kilka i też czytałam,że szkodniki je omijają.
Gabi krótko obcięta,szybko jej odrastają włosy,więc nie było innego wyjścia.
Hot Chocolate bardzo szybko wystartowała,niestety robactwo ją zaatakowało i musiałam popryskać.No wiesz taką czekoladową różę każdy by schrupał
W Rosa zamówiłam Eyes For You i Lavender Flower Circus oraz Pompadoure.
troszkę tulipanków...

żółte z czerwonymi paskami są nie do zdarcia...

Ice Cream coraz bliżej...trzyma w napięciu

- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ice Cream są przepiękne
Koniecznie rób zdjęcia, ponapawam się widokiem u Ciebie

Koniecznie rób zdjęcia, ponapawam się widokiem u Ciebie