Mój ogród- moja oaza spokoju
Re: Mój ogród- moja oaza spokoju
Dokładnie, bo mnie znajoma zapewniała, ze po czarnym bzie się wyniosą, bo u niej poskutkowało. U mnie tak jakby prosiły o więcej 
- Anuleczka
- 500p

- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hahahahahah Kasiu to tak jak u mnie u sąsiadki w ogóle nie mam a jest za płotem a u mnie zatrzęsienie. nie wiem czym to idzie.
U moich sąsiadów ugory więc nie mają po co chodzić. Za to u mnie uprawiane, kompościk, a co za tym idzie pełno dżdżownic, więc raj dla kreta. Może u Ciebie Aniu też mają lepiej niż u sąsiadki ;-)
- Anuleczka
- 500p

Zapewne tak Kasiu mnóstwo gąsienic i innych pyszności pod ziemią krąży to co będą ode mnie odchodzić. Dobrze im tu jest. HAHAHA
-- 15 lut 2015, o 20:16 --
Bardzo podobają mi się jeżówki, pochodziłam sobie po kilku ogrodach i jak zobaczyłam ile ich jest to dostałam oczopląsu, u mnie różowe najlepiej rosną i tak prezentuje się ich dorodna kępa.

-- 15 lut 2015, o 20:16 --
Bardzo podobają mi się jeżówki, pochodziłam sobie po kilku ogrodach i jak zobaczyłam ile ich jest to dostałam oczopląsu, u mnie różowe najlepiej rosną i tak prezentuje się ich dorodna kępa.

- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu wiedziałam kiedy zajrzeć,
piękne jeżówki. Podobają mi się różne, ale te zwykłe w dużej kępie są najpiękniejsze, bezpretensjonalne.
U mnie też krecik trochę poszalał.
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Aniu, jeżówki super
Nie znam się w ogóle na tych kwiatach - czy długo kwitną i czy występują może w kolorze białym?
Nie znam się w ogóle na tych kwiatach - czy długo kwitną i czy występują może w kolorze białym?
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu bardzo podobają mi się Jeżówki,masz dorodną kępkę, podobno motylki też je lubią
Muszę na te krety i u mnie coś poradzić, bo widzę sporo kopców po zimie, zwykle zbieram ziemię z kretowizn i na rabatki dodaję
Muszę na te krety i u mnie coś poradzić, bo widzę sporo kopców po zimie, zwykle zbieram ziemię z kretowizn i na rabatki dodaję
- Anuleczka
- 500p

Soniu - jeżówek jest faktycznie mnóstwo, ale te akurat dostałam od przyjaciółki i widać dała mi je od serca bo pięknie się rozrosły. W dużej kępie prezentują się niesamowicie. A kret jak rył tak ryje. Chyba muszę się z nim zaprzyjaźnić innego wyjścia niema.
Zuza - jeżówek jest całe mnóstwo i białe też są, ja zaczynam dopiero z nimi szaleć. Nawet nie myślałam że potrafią wyglądać tak pięknie. Polecam Ci je gorąco.
Krysiu - motyle uwielbiają jeżówki w lecie jest ich na nich całe mnóstwo. Pięknie wyglądają. Ja też zbieram kretówki i rozsypuję pod rabaty, ale tyle tego mam że już tracę nerwy istne pole minowe.
Zuza - jeżówek jest całe mnóstwo i białe też są, ja zaczynam dopiero z nimi szaleć. Nawet nie myślałam że potrafią wyglądać tak pięknie. Polecam Ci je gorąco.
Krysiu - motyle uwielbiają jeżówki w lecie jest ich na nich całe mnóstwo. Pięknie wyglądają. Ja też zbieram kretówki i rozsypuję pod rabaty, ale tyle tego mam że już tracę nerwy istne pole minowe.
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Aniu mam budleje do których przylatuje mnóstwo motyli,posadzę wiosną jeżówki, będzie większy efekt motylowy
mój 10-letni synuś uwielbia je łapać, poprzyglądać się i wypuszcza oczywiście, bardzo interesują go motyle.
- Anuleczka
- 500p

- Przemekt23

- Od: 13 gru 2013, o 19:36
Rzeczywiście jeżówki i budleje wabią owady. kolejną rośliną miododajną a zarazem wabiącą owady to sadziec purpurowy. Polecam
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Tak popieram to super wabiki na motyle jeszcze liatra one też są oblepiane masowo...
Aniu cudne masz ujęcia.
Aniu cudne masz ujęcia.
- Anuleczka
- 500p

Kocham motyle i rośliny i wszystkie żyjątka, które tylko nie robią mi na złość jak krety na przykład. Mam liatrę kłosową i sadziec purpurowy mam nadzieję że mi to wszystko zakwitnie to wtedy będę miała w ogrodzie deszcz motyli. HURRA! Już się nie mogę doczekać.
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
A wiecie, że "moje" motyle są bardzo wybredne
Może niektórzy pamiętają mój nerw ubiegłoroczny. Kupiłam dwie Budleje specjalnie żeby wabiły motyle, a te póki miały kwitnące Cynie, Liatry i Jeżówki to nawet nie przelatywały obok Budleji.. Jakby tych krzaczków w ogóle nie było.Takie jadłodajnie drugiej kategorii
Całe motyle życie skupiało się wokół Jeżówek i to właśnie tych najzwyklejszych różowych i białych 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Oj tak też się nie mogę doczekać a faktycznie sadziec przyciąga również, bo podziwiam je u siebie.