Nowe życie w starej chatce
-
leszczyna
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nowe życie w starej chatce
BASIU pokaż gdzie mieszkasz, może utworzymy wątek starych domów
w których nam dobrze 
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Kasiu zazdroszczę Ci tej przestrzeni do zagospodarowania
Jest gdzie pomysły realizować...ja już muszę się zastanawiać nad każdą roślinką gdzie ją mogę posadzić
Widzę ogrom pracy włożonej w uporządkowanie działeczki
....teraz tylko planować i sadzić,sadzić....
To "bambusowate" to skrzyp....hmmm...ja mam zimowy i podobny jest....może to on
Jest gdzie pomysły realizować...ja już muszę się zastanawiać nad każdą roślinką gdzie ją mogę posadzić
Widzę ogrom pracy włożonej w uporządkowanie działeczki
To "bambusowate" to skrzyp....hmmm...ja mam zimowy i podobny jest....może to on
- nowapasja
- 1000p

- Od: 28 sty 2011, o 10:25
A dokładnie skrzyp arktyczny (znalazłam) 
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O właśnie o to chodzi.barjed5251 pisze:Masz rację Kasiu.My też (ja i mąż) oglądaliśmy z 500 domów w internecie.były różne,na jedne patrzyłam obojętnie,bez żadnego zainteresowania,inne były interesujące,ale nic poza tym ,inne odpychały i wreszcie ten.Tylko zobaczyłam i już wiedziałam że musi być mój.Takie ciepło i spokój od niego biło ,mimo że był ubogi,zaniedbany(od 20 lat nikt w nim nie mieszkał),stał w gąszczu krzaczorów i ...czekal na nas.I tym sposobem stałam się posiadaczką starego(45 letniego ) domku z czerwonej cegły i dużego siedliska 60 ary,piwnicy ziemianki z kamieni i pomieszczenia gospodarskiego tez z kamienia.Chociaż mieszkamy dopiero trzeci rok,to czuję się tak jakbym mieszkała tu od zawsze.I oto chodzi,aby czuć się dobrze ,obojętnie czy to w mieszkaniu w bloku czy w domku na ,,zabitej dechami''wsi gdzie już ,,ptaki zawracają''.
Zazdroszczę Ci tej ziemianki z kamienia
-- 3 kwi 2015, o 09:30 --
Jestem zaleszczyna pisze:BASIU pokaż gdzie mieszkasz, może utworzymy wątek starych domóww których nam dobrze
-- 3 kwi 2015, o 09:32 --
Tak to ten.nowapasja pisze:A dokładnie skrzyp arktyczny (znalazłam)
Przesadze go w inne miejsce i ograniczę kamieniami.
Będzie ładna zielona kępa nawet zimą
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Kasiu widzę ,że upiększasz swój ogródek ,fajnie wygląda nowa rabatka ,za parę lat w ogóle nie uwierzysz ,że było inaczej tak wszystko będzie rosło,szkoda ,że daleko mieszkasz ,tyle krzewów wykopuję ,i nie mam co z tym zrobić ,to duże i ciężkie bryły korzeniowe ,że nawet nie da się tego do paczki wsadzić ,chętnie bym Ci dała ,bo tyle masz nowego miejsca ,ale pomalutku osiągniesz ,u mnie po 10 latach ogród pęka w szwach ,życzę Ci tego ze szczerego serca ,żeby też tak było ,pozdrawiam i wszystkiego dobrego z okazji świąt 
- kasia100780

Dziękuję
Życzę wszystkim wesołych Świąt

Życzę wszystkim wesołych Świąt
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Mój dom ma tyle lat co ja ,stawiali go rodzice a teraz zięć go odmłodził .. Tez nigdzie indziej nie chciałam mieszkać choć się na to zanosiło .. Gospodarstwo miał przejąc brat ale bratowa nie chciała tu mieszkać więc szybko wszystko uregulowałam aby się nie rozmyślili i mam całe siedlisko 2 hektarowe z moim domkiem ..
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Witaj Kasiu
Trafiłam na Twój wątek przypadkowo- szukam inspiracji, by u siebie coś fajnego stworzyć, zaczynam od zera a na kwiatach to się w ogóle nie znam
Myślę, że będę do Ciebie często zaglądać, podglądać i może coś do siebie przeniosę. Bo u mnie obecnie tylko budynki i trawa- smutno i ponuro. Muszę zacząć działać w tym roku- tylko szkoda, że ograniczają mnie finanse. Ale może małymi kroczkami, podpatrując Forumowiczów i ja coś u siebie stworzę 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie
-
sto-krotka
- 100p

- Od: 19 lut 2015, o 17:28
Ale u Ciebie musi być piękniebarjed5251 pisze:Masz rację Kasiu.My też (ja i mąż) oglądaliśmy z 500 domów w internecie.były różne,na jedne patrzyłam obojętnie,bez żadnego zainteresowania,inne były interesujące,ale nic poza tym ,inne odpychały i wreszcie ten.Tylko zobaczyłam i już wiedziałam że musi być mój.Takie ciepło i spokój od niego biło ,mimo że był ubogi,zaniedbany(od 20 lat nikt w nim nie mieszkał),stał w gąszczu krzaczorów i ...czekal na nas.I tym sposobem stałam się posiadaczką starego(45 letniego ) domku z czerwonej cegły i dużego siedliska 60 ary,piwnicy ziemianki z kamieni i pomieszczenia gospodarskiego tez z kamienia.Chociaż mieszkamy dopiero trzeci rok,to czuję się tak jakbym mieszkała tu od zawsze.I oto chodzi,aby czuć się dobrze ,obojętnie czy to w mieszkaniu w bloku czy w domku na ,,zabitej dechami''wsi gdzie już ,,ptaki zawracają''.
- kasia100780

No i dobrze że bratowa nie chciała tam mieszkać.maniusika pisze:Mój dom ma tyle lat co ja ,stawiali go rodzice a teraz zięć go odmłodził .. Tez nigdzie indziej nie chciałam mieszkać choć się na to zanosiło .. Gospodarstwo miał przejąc brat ale bratowa nie chciała tu mieszkać więc szybko wszystko uregulowałam aby się nie rozmyślili i mam całe siedlisko 2 hektarowe z moim domkiem ..
Masz teraz piękne duże siedlisko
Ja też zaczynam od zera.andzia458 pisze:Witaj KasiuTrafiłam na Twój wątek przypadkowo- szukam inspiracji, by u siebie coś fajnego stworzyć, zaczynam od zera a na kwiatach to się w ogóle nie znam
Myślę, że będę do Ciebie często zaglądać, podglądać i może coś do siebie przeniosę. Bo u mnie obecnie tylko budynki i trawa- smutno i ponuro. Muszę zacząć działać w tym roku- tylko szkoda, że ograniczają mnie finanse. Ale może małymi kroczkami, podpatrując Forumowiczów i ja coś u siebie stworzę
W październiku, jak kupiliśmy dom była kupa chwastów i śmieci.
Pomału, małymi kroczkami oczyszczam teren i sadzę pierwsze kwiatki.
na razie wszystkie pieniądze idą w dom, więc też nie szaleje z drogimi roślinami jakie bym chciała.
Kupuje pojedyncze tanie roślinki, i pomalu teren się zapelni
Dzisiaj kupiłam 2 pelargonie i 2 surfinie na okna
A poniżej moje małe 4 sadzonki, odcięte w lutym od zeszłorocznej pelaśki

- marzena06

- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Kasiu witaj i tak jest najlepiej - ja też tak zaczynałam, jednak Ty miałaść. to szczęście ,że tutaj trafiłaś. , pozdrawiam świątecznie 
- andzia458
- 500p

- Od: 19 sty 2014, o 18:20
Kasiu, Ty przynajmniej wiesz, co i gdzie sadzić
Ja jedynie na warzywkach cokolwiek się znam, orientuję bo już czwarty rok z kolei będę mieć swój warzywniak a sieję i sadzę tam właściwie wszystko. I czasami wydaje mi się, że chyba po prostu nie mam zmysłu artystycznego, wyobraźni przestrzennej, żeby zaplanować co i gdzie posadzić i jak to będzie wyglądało za jakiś czas.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Kasiu - tak miło i cieplutko piszesz o swoim domku, ogrodzie - od razu wiosenniej się robi.
Powodzenia życzę, będzie pięknie!
Powodzenia życzę, będzie pięknie!
- kasia100780

Witajcie w ten świąteczny wieczór
Wczoraj rano pojechaliśmy na chwilę do chatki, zobaczyć czy wszystko w porządku.
Znalazłam kolejne kwiaty, o których istnieniu nie miałam pojęcia:

i jeszcze kilka kęp tulipanów w trawie
Myślałam, że tam nic nie ma, a ciągle odkrywam nowe roślinki, ciekawe co jeszcze wyrośnie?
Przebiśniegi już przekwitły, zostały kuleczki

Kupiliśmy kijki na ognisko, już nie trzeba będzie strugać patyków
:

I posadziliśmy dwie sosenki, niech rosną
A za oknem paskudnie, raz słońce, raz deszcz, śnieg, grad, ale widzę że u Was podobnie.

Miejmy nadzieję, że już niedługo będzie pięknie i wyjdziemy do ogrodów
AAAAaaa rzodkiewka wychodzi pod oknami
Wczoraj rano pojechaliśmy na chwilę do chatki, zobaczyć czy wszystko w porządku.
Znalazłam kolejne kwiaty, o których istnieniu nie miałam pojęcia:

i jeszcze kilka kęp tulipanów w trawie
Myślałam, że tam nic nie ma, a ciągle odkrywam nowe roślinki, ciekawe co jeszcze wyrośnie?
Przebiśniegi już przekwitły, zostały kuleczki

Kupiliśmy kijki na ognisko, już nie trzeba będzie strugać patyków

I posadziliśmy dwie sosenki, niech rosną
A za oknem paskudnie, raz słońce, raz deszcz, śnieg, grad, ale widzę że u Was podobnie.

Miejmy nadzieję, że już niedługo będzie pięknie i wyjdziemy do ogrodów
AAAAaaa rzodkiewka wychodzi pod oknami
Chwała dla Ciebie Kasiu za ratunek dla domu
W naszym kraju niestety kupuje się takie działki jak Twoja, burzy się budynki, wycina drzewa a następnie buduje się nowe domy i sadzi się nowe drzewa, gdzie tu logika
Ogród już ładnie uprzątnięty i wiosenne kwitnienia są
W naszym kraju niestety kupuje się takie działki jak Twoja, burzy się budynki, wycina drzewa a następnie buduje się nowe domy i sadzi się nowe drzewa, gdzie tu logika
Ogród już ładnie uprzątnięty i wiosenne kwitnienia są