Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą
- iwwa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą
O mamo !
to są jakieś godne polecenia sklepy internetowe .... ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ale oni są godni polecenia. Ładnie teraz pakują roślinki i wszystko gra. Nie załamuj się. A co chcesz konkretnie kupić?
Jejku, chyba mnie coś rozbiera. Kości mnie bolą przeokropnie i jakoś tak zimno jest brrrr.
Jejku, chyba mnie coś rozbiera. Kości mnie bolą przeokropnie i jakoś tak zimno jest brrrr.
- iwwa

Nie mam tak jezscze sprecyzowanych chciejstw, na razie szukam, czytam , przygotowuję się do "startu"
To pewnie Cię coś bierze poważnego... Jak zimno, to może masz gorączkę ?
Weź jakieś specyfiki, to jutro, znaczy dzisiaj będzie Ci lepiej jak się obudzisz.A Jesteś w łóżku ?
To pewnie Cię coś bierze poważnego... Jak zimno, to może masz gorączkę ?
-
Pashmina2006

A lilypol? W kwestii lili.. Z resztą w wątku sprzadażowym jest tyle ofert bliżej wiosny że nie musisz martwić się szkółkami. Jak będziesz wiedziała co chcesz kupić, to mogę na priv polecić Ci osoby u których ja kupowałam. W łóżku jeszcze nie jestem, siedzę pod kocem. Kończy się wolne, trzeba iść do pracy a mnie choroba rozkłada. Wypiłam polopirynę. Mam nadzieję że mi przejdzie,
- iwwa

Znalazłam taki sklep http://www.oczarjk.pl/ - znasz ?
To Ci współczuję bidulko... Ja dzisiaj byłam w pracy
2-go miałam wolne. Nie moglismy wziąć ciurkiem urlopu...
Ja w takich stanach przeważnie pijam theraflu, jakoś mi pomaga. To zdrówka Ci życzę, nie daj się choróbsku, będzie wszystko dobrze. Może masz masć Wick, to tez fajnie pomaga na łamanie w kościach
A ze stronami poczytam sobie jutro w tym wątku. T
To Ci współczuję bidulko... Ja dzisiaj byłam w pracy
Ja w takich stanach przeważnie pijam theraflu, jakoś mi pomaga. To zdrówka Ci życzę, nie daj się choróbsku, będzie wszystko dobrze. Może masz masć Wick, to tez fajnie pomaga na łamanie w kościach
A ze stronami poczytam sobie jutro w tym wątku. T
- iwwa

Madziu, lecę już do
, Zdrowiej kochana i dobrej nocki
pa,pa
- miwia
- 500p

- Od: 2 gru 2007, o 22:46
Witaj Madziu 
Przyszłam do Ciebie z rewizytą i dostałam olśnienia, że ja już Twoje włości zwiedzałam
Tylko zawsze bez wpisu, bo wiesz, jak to jest z tym wpisywaniem się u kogoś
Piękna ta Wasza działka. Zazdroszczę tej przestrzeni i możliwości tworzenia ogrodu z wieloma roślinami, o których ja mogę tylko pomarzyć
Podziwiam, ile udało się Wam zrobić w ciągu zaledwie 2 sezonów. Idziesz jak burza
Podzielam Twoją miłość do powojników. Widziałam jak się cieszyłaś, gdy zakwitła Ci Josephine. Jak u mnie rozkwitło na nim kilka kwiatków to uszami klaskałam, tak cudnie wyglądały
Będę tu do Ciebie wpadać
Przyszłam do Ciebie z rewizytą i dostałam olśnienia, że ja już Twoje włości zwiedzałam
Piękna ta Wasza działka. Zazdroszczę tej przestrzeni i możliwości tworzenia ogrodu z wieloma roślinami, o których ja mogę tylko pomarzyć
Podzielam Twoją miłość do powojników. Widziałam jak się cieszyłaś, gdy zakwitła Ci Josephine. Jak u mnie rozkwitło na nim kilka kwiatków to uszami klaskałam, tak cudnie wyglądały
Będę tu do Ciebie wpadać
-
Pashmina2006

Witaj
. Tak, to prawda. Josephine sobie ze mną tak pogrywała, że jak wreszcie przestała to mogłabym usiąść na stołku przed nią i patrzeć bez końca. Zaglądaj, zapraszam. Do sezonu raczej nic ciekawego nie pokażę, ale liczę że później to nadrobię.
-
Pashmina2006

Witajcie
. Zima u mnie trwa. W dalszym ciągu lekki minus (-4) na działce -13. W sumie dobrze, rośliny okryte to niech sobie śpią. Mam nadzieję , że grzecznie przeczekają zimę.
Zamówiłam już magnolie. Wybrałam odmiany Yellow River, Yellow Lantern, Old Port i Rogów. Na początku zakładałam, że żadnej żółtej magnolii nie chcę bo za dużo już by tej żółci było u mnie na działce. Jak to pogląd się potrafi zmienić. Miałam nie zamawiać odmian wcześnie kwitnących ( Rogów). Ale tak mi się ten paseczek różowy na tle białego spodobał że nie powstrzymałam się. W gruncie rzeczy, jak tylko temperatury są w okolicach 10 stopni to już na działkę jeżdżę. Jest szansa, że zobaczę jak kwitnie.
A tym czasem dalej wspominamy. Dzisiaj lilie

Zamówiłam już magnolie. Wybrałam odmiany Yellow River, Yellow Lantern, Old Port i Rogów. Na początku zakładałam, że żadnej żółtej magnolii nie chcę bo za dużo już by tej żółci było u mnie na działce. Jak to pogląd się potrafi zmienić. Miałam nie zamawiać odmian wcześnie kwitnących ( Rogów). Ale tak mi się ten paseczek różowy na tle białego spodobał że nie powstrzymałam się. W gruncie rzeczy, jak tylko temperatury są w okolicach 10 stopni to już na działkę jeżdżę. Jest szansa, że zobaczę jak kwitnie.
A tym czasem dalej wspominamy. Dzisiaj lilie

- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę,że ostro idziesz z zamówieniami
to powojniki teraz magnolie, będziesz mieć pięknie jak to wszystko się zadomowi
Ta lilijka na czwartym zdjęciu
a inne też śliczne. 
Ta lilijka na czwartym zdjęciu
-
Pashmina2006

Krysiu, może i pięknie. Mąż jednak już przeżywa ile dołów trzeba wykopać
. Muszę mu niestety przyznać rację. Jak tylko ziemia odmarznie, to trzeba przygotować się na wykopanie dołów jak najszybciej. Potem mi weekendu braknie na posadzenie tego wszystkiego. Mam nadzieję, że latem lilie dadzą piękny koncert. I każda posadzona cebulka wzejdzie 
- iwwa

Madziu, piekne lilie
to trochę ich miałaś
One są śliczne na "żywo" , taki konkretny kwiat, pachnący i przyciągający uwagę... Madziu, pamiętasz może jak się nazywa lilia na ostatnim zdjęciu ?
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Madziu przestraszyłaś mnie z tym Benkiem. Ja tam jesienią zamówiłam hurtową wręcz ilość narcyzów i tulipanów, trochę lilii-tak w ramach prezentu urodzinowego na swoją 30-stkę
Mam nadzieję, że będą zgodne z tym co zamawiałam, a w każdym razie najważniejsze żeby okazało się że każde są inne 
Ty pokazujesz wspaniałe lilie. Ta tygrysia bardzo mi się podoba. Napisz wiosną czy udało jej się zimę przetrwać
Jak tak to i ja sobie zamówię. Madziu, a Ty znowu magnolie będziesz sadzić? Jeeej co to wiosną będzie się u Ciebie działo jak Ci wszystkie podrosną i zakwitną
Fajnie, ze masz tak dużo miejsca-możesz sobie poszaleć. Mi powoli już się kończy
W zasadzie już się skończyło dla większych drzew i krzewów. Zostało tylko poszerzanie rabatek i kupno wymarzonej mojej i mojego eMa brzozy brodawkowatej youngii (dwa lata trwało zanim doszliśmy do wniosku gdzie posadzić brzozę i moje jego przekonywanie żeby to nie była zwykła brzoza tylko youngii. Dopiero gdy ją zobaczył na żywo to się zgodził) i głogu rózowego 
Ty pokazujesz wspaniałe lilie. Ta tygrysia bardzo mi się podoba. Napisz wiosną czy udało jej się zimę przetrwać
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
Pashmina2006

Asiu lilii miałam dużo więcej. Sporo mi nie wzeszło. Za wcześnie mi przyjechały i wyrosły takie że hoho .. a potem przyszedł mróz i po liliach. Nie odbiły. Chyba tylko jedna odbiła. W tym roku mam nadzieję, że wszystkie wzejdą. Lilia na ostatnim zdjęciu nie była planowana. Przyjechała właśnie od Benka. Miała być inną lilią. No ale jest jaka jest. Podobna jest do lilii Henryi. Tak sobie ją zidentyfikowałam u nich.
Aniu magnolie skradły moje
. Gdybym miała kasę i warunki, chyba wykupiłabym wszystkie odmiany. Ciekawe jakie trafne zamówienie dostałaś. Zapewniali mnie, że będą zwracać dużo większą uwagę na pakowanie i wysyłkę roślin. Oby tak było.
Ja brzóz mam dosyć. Muszę przez nie zasuwać i grabić trawnik. Ale odmiana którą wybraliście, faktycznie jest ciekawa. Bardziej jak wierzba niż sosna
Kochana i mnie się kiedyś miejsce skończy 
Aniu magnolie skradły moje
Ja brzóz mam dosyć. Muszę przez nie zasuwać i grabić trawnik. Ale odmiana którą wybraliście, faktycznie jest ciekawa. Bardziej jak wierzba niż sosna
- iwwa

To miałś niemiłe doświadczenie z liliami
szkoda, że nie wszystkie wzeszły i zakwitły... Ja miałam więcej szczęścia, ale też i późno sadziłam lilie, to może mi się przez to udało? A lilie dobrze zidentyfikowałaś, patrzyłam w necie - Twoja bardzo podobna