Ogródek Lady-r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie dziewczyny po chwilowych problemach internetowych już jestem :D i pocieszę was co do irysków nie trzeba ich wykopywać,ani nic z nimi robić :lol: a co roku kwitną obficie.
Co do hiacyntów to sama jestem ciekawa ,bo to nowe nasadzenia ,ale o ziemię pod nie też zadbałam :wink: ,a raczej moje krówki. :lol: :lol: :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

A to mnie zaskoczyłaś! Oglądałam takie iryski w różnych ogródkach i dziewczyny pisały, ze trzeba je wykopywać na zimę. Moze to jakaś szczególna odmiana? Jak długo je masz Aniu? Czy masz jeszcze takie same w innych kolorach?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuniu ten irysek ma co najmniej 10 lat :lol: jak posadziłam ze 4 cebulki to się do niego nie dotykałam.Odmiany nie pamiętam jest to chyba jakiś kosaciec żyłkowany,a kupiłam go we Florexpolu.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Dzięki Aniu! Zdaje się, ze to jednak inne, muszę to sprawdzić w internecie. No to chyba "namówiłaś" mnie na kosaćce żyłkowane ;) :D
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Obrazek

Moja biedna miodunka straciła liście,ale ma chęć kwitnąć :wink:

Obrazek

A to kolejne coś może ktoś wie co to za roślinka?Mam to z siewki ,która wykiełkowała przy kwiatuszku z wymiany. :lol:
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ciąg dalszy wiosny. :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne roślinki Lady-r :) Jestem bardzo początkującym ogrodnikiem, w tym roku zakwitły moje pierwsze krokusy (co za radosć!!!) i wyrasta i całe mnustwo tulipanów które uwielbiam. Jesienią zakupiłam około 200 róznych cebulek tulipanów, krokusów, narcyzów, hiacyntów, czosnku ozdobnego i szachownicy cesarskiej :) I mam takie pytanie do Lady-r :wink: co to jest na czwartym zdjęciu (po przebiśniegach i hiacynatch) bo rosnie mi coś podobnego a nie wiem co to jest :lol:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Koliberku na naszym Forum. :D Z tą roślinką to ja sama mam kłopot :wink: też nasadziłam trochę nowości,ale wydaje mi się,że to jest Fritillaria imperialis. :lol:
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p

Post »

Lady-r pisze:Witaj Koliberku na naszym Forum. :D Z tą roślinką to ja sama mam kłopot :wink: też nasadziłam trochę nowości,ale wydaje mi się,że to jest Fritillaria imperialis. :lol:
Hmmmm....czyli szachownica :? to dziwne bo sprawdziłam na tym forum w roslinkach cebulowych jak wyglądają kiełkujące szachownice i wyglądały zupełnie jak to co mi kiełkuje a nie jak ta wyrośnięta roślinka :wink: Może to jakiś czosnek albo tulipan wielokwiatowy :) to dla mnie zagadka :lol: ta tajemnicza roślinka obecnie jest największa na mojej rabacie i chyba bardzo sie jej śpieszy :P
anula
100p
100p
Od: 17 paź 2005, o 18:10

Post »

Witam.To jest jakiś czosnek.
pozdrawiam,ania
SUKULENTY
OGRÓD
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To też mam teraz zagadkę :lol: szachownice sadziłam pojedyńczo,ale czosnki w grupach,a to rośnie samotnie :roll:
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p

Post »

anula pisze:Witam.To jest jakiś czosnek.
Dzięki :) na razie wyrósł jeden i mam nadzieje że reszta też niedługo sie ruszy bo też posadziłam kilka :)

Lady-r masz piękne krokusy :D U mnie kwitną na razie tylko żółte :roll:
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Aniu prawdziwa wiosna u ciebie, ucieszyłam się jak napisałaś, że nie trzeba wykopywać irysków, bo w tym roku zyskały moją głęboką sympatię, nie wiem czy nie większa niż krokusy. A jak tam twoje funkie? ;) Czy któraś już odważnie się wychyla z ziemi?
Edyta
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Edytko :D niestety funkii jeszcze nie widać tych młodych ,ale to może i lepiej ,bo jeszcze nadają te nocne mrozy. :roll: Stare kępy to już popuszczały kiełki ,szkoda,że będę to wszystko musiała przesadzać :cry:
Takie kolorki mam w ogródku :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
żaża
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 18:45

Post »

Będziesz przesadzała funkie? Dlaczego?
Nic się nie martw, ja swoje też w ubiegłym roku przenosiłam na nową rabatę i nie zaszkodziło to im wcale. Tylko tyle, że czeka cię praca. Zaglądnij na wątek ze zdjęciami funkii może znajdziesz jakieś inspiracje?
Edyta
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”