Mój ogród wśród łąk cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk cz.2

Post »

I znów zdjęcia Twojego dorodnego warzywnika nie pozwolą mi zmrużyć oka :lol: Za mały mam areał na obfitujący w taką różnorodność warzywną. A jak tam Twój eksperyment minerałowy?
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - dziękuje za podrapanie Pepsi :D
Ostatnio zapomniałam pochwalić Twoje urocze koty,zwłaszcz tego rudziaka ;:oj śliczny.
Warzywniak masz olbrzymi ;:138 podziwiam za siły do pracy.Gratuluje pomysłu z rozkładaniem trawy na rabaty ;:138 doskonały pomysł :wit

Róża Monika bardzo ładna ,ma mój kolor taki pomarańczowy ;:138

Ale zapowiadają upały więc się oszczędzaj :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witam :wit Skończyłam przed chwilą podlewać warzywniak, a ponieważ używam do tego wyłącznie konewek....nie czuję rąk, nóg, i jestem cała w bąblach od ukąszeń komarzyc. Plaga jakaś :evil: Zaatakowały mnie, a ja durna zapomniałam zabezpieczyć się offem.

Dzień był wyjątkowy. Spędziliśmy go w domu, chłodziliśmy się w basenie, opalaliśmy...i szukaliśmy cienia. I z tym był problem. :lol:

Dominika - Pomidory, jak i inne warzywa, a nawet ścieżki w warzywniaku wykładam ściętą trawą. Roślinki mają nogi w cieniu, a ja mam mniej do odchwaszczania. Potem tą trawę przekopuję i dzięki temu użyźniam glebę.Polecam ten sposób. :wit

Karola - Dzięki. Zuza zrobiła grafik na mojego kompa...więc dam radę. A ostatnio i tak tylko wieczorem mam czas, więc ona sobie ogląda kucyki, a ja sobie klikam na FO. :wit

Aniu - Błazenek przeżył już wiele, i to chyba jego ostatnie lato. Ale jest nieodzowny w basenie, jako podpórka do wygodnego polegiwania. ;:108

Beata - Nie przesadzaj kochana. Zawstydziłaś mnie. A czegóż Ty chcesz od swojego warzywniaka? Każdy ma taki, jaki sobie zrobi. Byle by warzywka rosły zdrowo i w miarę możliwości bez chemii. ;:196

Krystian - Mam to szczęście mieć w sąsiedztwie pole, na którym corocznie sieją zboże. Widok nieziemski. Jak Zuza była mała, to chowała mi się w tym zbożu. I czasami było trudno ją odnaleźć. :wit

Miłka - Ja dużo przetworów robię. W tym sezonie, o ile pomidory mi zaplonują, mam ochotę je wysuszyć i zalać oliwą. Jeszcze tego nie robiłam, poszperam za przepisami. Bardzo lubię suszone pomidory, a ich cena jest wyjątkowo wysoka. Ostatnio za mały słoiczek płaciłam prawie 6 zł. Zawsze zaprawiałam pomidorki na zimę, jako przecier.
Basen w taki upał, to podstawa ;:333 Mój błazenek dmuchany jest super podpórką. :wit

Edi - Eksperyment z minerałem nie wyszedł.Coś po drodze musiałam źle zrobić. Ale tak szybko nie powtórzę, bo potrzeba mi do niego mnóstwo monet, a te które miałam już wykorzystałam. Fajnie, że masz net.Tylko nie fajnie, że ja Cię muszę szukać za miedzą. ;:196

Jadziu - Dziękuję za troskę. Mam to szczęście, że mury budynku , gdzie mam przyjemność pracować, są grube, stare, z naturalną klimatyzacją. A z tym oszczędzaniem, to wiesz jak jest....wiemy o tym, ale robota sama się nie zrobi. Dzisiaj jak podlewałam to zauważyłam mnóstwo chwastów. Oj...
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu i chwat potrzebny ,bo mamy cel --prace w ogrodzie :;230
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu my też dzisiaj podlewaliśmy ,trochę z węża i konewką,po takim upale mogą być w nocy burze oby nie za mocne :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

O widzę Małgosiu, że ryby łowiłaś i to grube ryby ;:306
Warzywnik naprawdę wzorcowy, ale jak sama powiedziałaś jest Twoim oczkiem w głowie i są tego efekty ;:333
No wreszcie pierwsza róża Ci kwitnie ;:63 zachody ciekawe moje poszły w bok i ;:222
Jaka gościnna brama i pomocnice do wytarmoszenia ;:167
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

hej hej. Anemony! U mnie właśnie zakwitł pierwszy, a myślałam, że to juz dawno po anemonach u wszystkich :)

I pytanie mam odnośnie basenu, bo się dziś zastanawialiśmy nad kupnem, ale to jednak sporo kasy i trzeba pomyślec. Jak długo masz basen? Boimy się, że będzie to atrakcja na rok, czy dwa, a na taki wydatek na dwa sezony to chyba nas nie stac... I jaki masz rozmiar basenu (czy jesteś z niego zadowolona)?
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Małgosiu,wyjazd z bramy masz niesamowity ,takie widoki ja miałam teraz na wyjeździe w świętokrzyskie ,a Twój wyjazd mogę oglądać w domu ,uwielbiam takie pejzaże buziaczki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Zwierzaczków u Ciebie trochę jest, jeszcze gołąbek wędruje tu i tam.
Warzywniaczek jest bardzo duży, warzywka sporawe.
Różyczki są cudowne, barwniutkie.
Widoczki na ostatnich zdjęciach wspaniałe. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Małgosiu chyba ta brama cały czas jest otwarta - piękny widok,
warzywniak miodzio- mój po wczorajszym pieleniu tak nie wygląda ;:223
a pokażesz więcej horyzontalnych widoczków z działki?, Basenik -ja nie rozłożyłam jeszcze dziewczyną- jedna po chorobie , druga przeziębiona-, choć myślę że to błąd, cały czas do kranu z lodowatą wodą latały. ;:224
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Napodlewałaś się, a tu taka burza.... Jak ogród, bez uszkodzeń? U mnie na pierwszy rzut oka ok :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Burze mieliście? Z deszczem? Sczęściarze. U mnie nie zapowiadali... ;:145
ja też robię przetwory, ale z tego, co mi zbywa. W tym roku będą soki jabłkowe i musy, bo jabłoń obrodziła. Może uda mi się powideł trochę zrobić, bo jakieś śliwki są. Będą dżemiki z agrestu i przetwory z moreli od sąsiada, bo zawsze się ze mną dzieli.

Suszonych pomidorków też chcę zrobić, bo zasadziłam krzaczki De Boreo. Ususzę plasterki w suszarce, bo jak będę chciała inaczej suszyć, to znowu coś sknocę i się popsują... ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgosiu :wit warzywnik muszę pochwalić ;:63 bo innego wyjścia nie mam, duży i zadbany, kłaniam się w pas ;:180 Róża Monika obłędnie piękna ;:oj u mnie róż mało dlatego zachwycam się u Ciebie i u innych.
Jak u Ciebie pogodowo? U mnie o 5 nad ranem potężna burza a w tej chwili żar z nieba się leje :?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu pewnie pielisz warzywniak ;:196
Ja dziś siedzę w domu , bo upał niesamowity :wit
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Małgosiu warzywniak masz wyplewiony do perfekcji.
Ja zawsze warzywniak jakoś po macoszemu traktuję, ale warzyw także dużo sadzę.
Koty masz przecudne. ;:167 Uwielbiam kotki.
Do suszonych pomidorów przymierzam się co roku, ;:224 i zawsze jakoś schodzi, a są pyszne.
Dziewczyny wstawiają przepisy na forum, najlepsze są takie sprawdzone, prawda? :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”