Ale kawał roboty zrobiłaś.
Kolejny rok......
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny rok......
U mnie agro zaraz by było "zasiedziałe" przez myszowate zołzy... za dużo mam nieużytków naokoło
Podziwiam.
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu naprawde sporo pracy włożyliście,ale było wart
Żurawki i moje są różnie wybarwione więc chyba to kwestia gleby
Żurawki i moje są różnie wybarwione więc chyba to kwestia gleby
Robercie, Danusiu ,Tereniu , Mariolko ,Ewo, Aniu, Jadziu- Dziękuje kochani, nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy
Agatko
Kiedys ktoś mi powiedzial ,że te wszystkie urządzenia to wymyslili nygusy ,bo robić im się nie chciało - tak mogło byc ,ale po co się męczyć jak można sobie ulatwiać. Jeszcze kilka urządzen mi brakuje ale nabędę . Skoro braciszek na urodziny mi kupuje piłę tarczową to dlaczego nie coś podobnego
Kory nie produkowałam tylko kupiłam zbierałam na nią od dłuższego czasu a i tak zabrakło. Produkuję zrębki
Z tą żyrafą
to troszkę przesadziłaś.
Ula na pewno troszkę ich wejdzie ,ale wszystko sukcesywnie będzie uzupelniane
Marzenko kartony mam na hostowisku i pomysl poszedł dalej . jak przyszła sąsiadka i zobaczyla że nie ma na nim chwastów zaczęła to stosować u siebie
Aniu i właśnie dlatego ją zastosowałam bo to żadna przyjemnośc utyrać sie .
zawsze po pobycie na dzialkce musiałam do środy się rehabilitować
Betinko mówisz ,że od samego patrzenia kregoslup Ciebie boli ...
A wiesz że dziś pierwszy poniedziałek kiedy on mnie właśnie nie boli
.
Na hortensje jeszcze trzeba poczekac - zapewne pierwsza w moim ogrodzie będzie Early Sensation - ale do polowy czerwca to co najmniej musisz poczekać
Ewuś u mnie też nieuzytki są , nornice niby też, aczkolwiek na rabacie którą mam od 2009 roku szkód nie mam.
Byłam na działce ale nie wzięlam aparatu
na truskawki i borówki nie tknięte mrozem
zmarzły tylko poziomki i winogronka . Poziomki i tak będą a winogronka i tak za małe były na owoce wiec obeszło się bez wiekszych szkód
Agatko
Kiedys ktoś mi powiedzial ,że te wszystkie urządzenia to wymyslili nygusy ,bo robić im się nie chciało - tak mogło byc ,ale po co się męczyć jak można sobie ulatwiać. Jeszcze kilka urządzen mi brakuje ale nabędę . Skoro braciszek na urodziny mi kupuje piłę tarczową to dlaczego nie coś podobnego
Kory nie produkowałam tylko kupiłam zbierałam na nią od dłuższego czasu a i tak zabrakło. Produkuję zrębki
Z tą żyrafą
Ula na pewno troszkę ich wejdzie ,ale wszystko sukcesywnie będzie uzupelniane
Marzenko kartony mam na hostowisku i pomysl poszedł dalej . jak przyszła sąsiadka i zobaczyla że nie ma na nim chwastów zaczęła to stosować u siebie
Aniu i właśnie dlatego ją zastosowałam bo to żadna przyjemnośc utyrać sie .
zawsze po pobycie na dzialkce musiałam do środy się rehabilitować
Betinko mówisz ,że od samego patrzenia kregoslup Ciebie boli ...
A wiesz że dziś pierwszy poniedziałek kiedy on mnie właśnie nie boli
Na hortensje jeszcze trzeba poczekac - zapewne pierwsza w moim ogrodzie będzie Early Sensation - ale do polowy czerwca to co najmniej musisz poczekać
Ewuś u mnie też nieuzytki są , nornice niby też, aczkolwiek na rabacie którą mam od 2009 roku szkód nie mam.
Byłam na działce ale nie wzięlam aparatu
zmarzły tylko poziomki i winogronka . Poziomki i tak będą a winogronka i tak za małe były na owoce wiec obeszło się bez wiekszych szkód
Pozdrawiam. Ewa
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dopiero zauważyłam, że otworzyłaś tegoroczny wątek
Ale ma refleks
Podziwiam zmiany jakie zaszły w Twoim ogrodzie. Szczegołnie, że jestes tam tylko z doskoku
Ale ma refleks
Podziwiam zmiany jakie zaszły w Twoim ogrodzie. Szczegołnie, że jestes tam tylko z doskoku
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne hortensje
Ja też chcę ich mieć dużo,mam już trzy
Przykuwa wzrok taka piękna,jasna hosta
Masz rację,ogród dla nas a nie my dla niego.Ja nie nadążam z pieleniem,niestety,ale już z tego powodu nie rozdzieram szat
Pracuś z ciebie 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ewuś piękne i duże masz te rabatki. Sielsko musisz mieć na tej swojej działeczce. Lasy i takie rejony wprowadzają mnie w błogi stan. Co do agrowkłókniny, absolutnie się z Tobą zgadzam. Może nie jest idealna, ale jak bardzo ułatwia nam życie. Pozwala na odpoczynek a nie tylko pracę na działce. Gdy mam wybierać działkę z samym trawnikiem & rośliny + agrowłóknina. Zdecydowanie wygrywa to drugie.
Gosiu witaj lepiej poźniej niż wcale
, Dziękuje za mile słowa
Mirka mam okolo 20 odmian bukietowek
tak mnie wzięło pewnego roku , ale odwdzięczaja sie kwiatami ktore pięknie wyglądaja do poźnej jesieni - oczywiście dopoki ich nie zetnie przymrozek bo szybko brazowieją.
Czy jakaś szczegolnie wpadla Tobie w oczka
Ty nie nadążasz z pieleniem mając ogrod pod domem , dlatego ja oszczędzam sobie tego
Madziu póki co mam plan wszystkie rośliny umiescić na wyznaczonych rabatach . ćzekają mnie jeszcze dwie ,ale poki drewutnia się nie zapadnie, lub nie zostanie rozebrana to nie mam co marzyć ( w zeszlym roku emek planowal rozebrać ,ale cos się nie udało
) z kolei teraz rozebranie jej jest po prostu nierealne , bo trzeba gdzieś sprzęt pochować dlatego najpierw musi byc powiększona komórka, a dopiero poźniej demolka Druga rabata ma być na okolo altany ktora jest dopiero w planach po rozebraniu drewutni
także jak widzisz wszystko jest nie tak. Mam nadzieję że w tym roku uda mi się malżonka namowić na wylanie plyty pod wędzarkę i przyszłą altanę to chociaż pozbędę sie gruzu ,który zostal po starym ogrodzeniu
Pogoda paskudna ,więc weekend w domciu planuje

i jeżowka od Mariusza

Mirka mam okolo 20 odmian bukietowek
Czy jakaś szczegolnie wpadla Tobie w oczka
Madziu póki co mam plan wszystkie rośliny umiescić na wyznaczonych rabatach . ćzekają mnie jeszcze dwie ,ale poki drewutnia się nie zapadnie, lub nie zostanie rozebrana to nie mam co marzyć ( w zeszlym roku emek planowal rozebrać ,ale cos się nie udało
Pogoda paskudna ,więc weekend w domciu planuje

i jeżowka od Mariusza

Pozdrawiam. Ewa
Piękne hosty, ale żuraweczki połączone w rabacie z nimi to dopiero bomba. 
Pozdrawiam, Robert.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Piękna ta rabatka Hostowo - żurawkowa 
- ewa2204

- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu ale u Ciebie jest ogrodowo - leśnie. Połączenie rewelacyjne 
Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
Iwonki
jeżóweczka zakwitla ,bo byla najprawdopodobniej ze szklarni, troszkę się obawialam przymrozku ,ale dużo nie zostala uszkodzona - zdecydowanie bardziej się wybarwila

Robert miały być tylko hosty i żurawki ,ale kilka roslin trzeba bylo koniecznie przenieść ,więc wylądowaly na hostowisku
Ewuś dziękuje - Tak sobie wymyśliłam, żeby pod sosnami byly rabaty .Niech też coś robią dla ogrodu a nie tylko ja
jedna z ulubionych host, dobrze że kiedyś kupiłam z dwóch źródeł,bo jedna okazała się inną

i ogólnie

Robert miały być tylko hosty i żurawki ,ale kilka roslin trzeba bylo koniecznie przenieść ,więc wylądowaly na hostowisku
Ewuś dziękuje - Tak sobie wymyśliłam, żeby pod sosnami byly rabaty .Niech też coś robią dla ogrodu a nie tylko ja
jedna z ulubionych host, dobrze że kiedyś kupiłam z dwóch źródeł,bo jedna okazała się inną

i ogólnie

Pozdrawiam. Ewa
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Piękne kolorowa rabata z hostami i z dużą ilością ich ciekawych odmian. 
Pozdrawiam Zenek
Ta rabatka z hostami i resztą roślin jest śliczna. Dodatkowo posiada swój urok, poprzez drzewa będące w rabacie. Widać, że wszystko zadbane i cudownie wygląda w efekcie końcowym. 
Pozdrawiam, Robert.