Moje Epi
- kuleczka
- 200p

- Od: 28 kwie 2011, o 18:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Epi
Koleusek śliczniutki. Inne rośliny też piękne. Niech szybko rosną 
- _LeNa_
- 500p

- Od: 24 maja 2012, o 19:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Gosiu
Przyszłam się przywitać. Widzę, że i Ty jesteś zauroczona epipremnum, choć może lepiej byłoby napisać zakochana
Oczywiście podzielam Twą fascynację - u mnie epi znajduje się prawie w każdym pokoju
Ładna to roślinka i niewymagająca, no i pięknie prezentuje się prowadzona na paliku 
Nie byłabym sobą, gdybym nie pochwalila koleuska posadzonego przez Twego synka
Zanosi się na to, że też będzie z niego wielki miłośnik zielonych
Cóż więcej.. Będę zaglądać
Przyszłam się przywitać. Widzę, że i Ty jesteś zauroczona epipremnum, choć może lepiej byłoby napisać zakochana
Nie byłabym sobą, gdybym nie pochwalila koleuska posadzonego przez Twego synka
Cóż więcej.. Będę zaglądać
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Trzymam kciuki za aglaonemy.
Koleus - ładnie zaczyna rosnąć.
Koleus - ładnie zaczyna rosnąć.
- Brendii
- 500p

- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Znowu nie dostawałam powiadomień o postach na Twoim wątku...
Piękna aglaonemy. Kurcze czuję, że będzie z nimi jak z hojami, tyle się ich na oglądam i napodziwiam, że w końcu pęknę i się zacznie... W sumie to już jestem pewna, że jakieś będę miała
Piękne, naprawdę 
edit. (3 minuty później....). Postanowiłam, że zaopatrzę się w niej przy najbliższej okazji - łatwa jestem

Piękna aglaonemy. Kurcze czuję, że będzie z nimi jak z hojami, tyle się ich na oglądam i napodziwiam, że w końcu pęknę i się zacznie... W sumie to już jestem pewna, że jakieś będę miała
edit. (3 minuty później....). Postanowiłam, że zaopatrzę się w niej przy najbliższej okazji - łatwa jestem
- Milenaa
- 200p

- Od: 9 lis 2013, o 18:30
Mam takie pytanie jak ukorzenić tą rośline "Epipremnum"...wsadzałam do wody..do ziemi by ją ukorzenić ale sie nie udało,gdyż gnije końcówka.Co mogę zrobić by pusciła korzonki ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
" Możesz być dziś nikim dla całego świata, pamiętaj dla niewielu jesteś całym światem "
Moje wątki :Rośliny doniczkowe
- Brendii
- 500p

Wetnę się troszkę. To jak ukorzenić epi wiem głównie od Dumbledore. Do wody, ale tak żeby korzenie powietrzne były w wodzie. Z nich potem wyjdą korzonki właściwe. Mi też końcówka trochę podgniła, ale nie przeszkadzało mi to, przed włożeniem do ziemi po prostu nadgnite obcięłam.
- hanka101

- Od: 31 mar 2013, o 09:20
Ja w sprawie Twistera, mój niestety wygląda podobnie
Resztę wątku przeczytam troszę później jak lepiej będę stała z czasem
- Milenaa
- 200p

- Od: 9 lis 2013, o 18:30
Brendii dziękuje za szybką odpowiedz
moje "epi" nie mają nawet jeszcze korzeni powietrznych chyba trochę sobie na nie poczekam,ciągle jest w wodzie ale korzeni jeszcze rzadnych nie wypuściła ta roślinka.Zgniłe końcówki też podcinam i z powrotem wkładam do wody
Jakiś czas temu również miałam tą roślinke puściła wtedy korzonki,była wtedy w ziemi ale zaczęły usychać listki i po jakimś czasie roślinka zgniła.
Pozdrawiam Milena
Pozdrawiam Milena
" Możesz być dziś nikim dla całego świata, pamiętaj dla niewielu jesteś całym światem "
- Brendii
- 500p

A to ja nie wiem czy ona wypuści korzenie powietrzne jako szczepka... Ja miałam szczepki z tymi korzeniami i to je trzeba do wody. A tak bez to nie wiem czy da rade, musisz już na Dumbledore poczekać
W między czasie poszukaj szczepek z korzonkami powietrznymi 
- Dumbledore
- 500p

- Od: 2 wrz 2013, o 14:04
- Brendii
- 500p

Jesteś
Duże już te kły, ja moje hojki wsadziłam do ziemi jak mniejsze miały.... 
- hanka101

- Od: 31 mar 2013, o 09:20
Fajne kły
- Dumbledore
- 500p

Hej Brendii,
mam na skrzynce wiadomość od Ciebie o temacie "Wiadomość została usunięta przez nadawcę zanim została dostarczona."
Podaj mi adres, to wyślę Ci w poniedziałek papirusa i epi
Nie było mnie trochę na forum, bo się zeźliłam o ten śmietnik
Pozdrawiam 
mam na skrzynce wiadomość od Ciebie o temacie "Wiadomość została usunięta przez nadawcę zanim została dostarczona."
Podaj mi adres, to wyślę Ci w poniedziałek papirusa i epi
- Dumbledore
- 500p

Milenaa - wydaje mi się, że Ty ukorzeniasz niewłaściwe szczepki, które nie mają na łodyżce ani kropeczki - tak jak pisała wcześniej Brendii - ucinaj takie szczepki, gdzie widać korzonek napowietrzny (taki dzyndzelek, albo choćby kropeczkę). Jeśli jest "dzyndzelek" - szybko się z niego robi ładny korzonek (po kilku dniach), jeśli kropeczka - trzeba dłużej poczekać - ale też będzie....natomiast jeśli nie ma nic...hmmm...to tak jakbyś listka odłamała i wstawiła w wodę - po prostu nie ma z czego puścić tego korzenia. Przejrzyj wątek Brendii - gdzieś tam pokazywałam korzonek napowietrzny - wstawiałam zdjęcie. A przeciw gniciu - dosypuje się ciut węgla drzewnego do wody, albo jak ostatnio czytałam - wrzuca główki spalonych zapałek
Pokaż zdjęcie swojej szczepki - możesz wstawić je tutaj
_LeNa_ - fajnie, że masz Epi w każdym pokoju - to oznacza super oczyszczone powietrze w domu
Ja aktualnie mam 8 szt. Epi - w tym 5 na tyczkach
Dziewczyny - powiedzcie mi jeszcze - w jakie podłoże wsadzić tą compactę z zębami?

_LeNa_ - fajnie, że masz Epi w każdym pokoju - to oznacza super oczyszczone powietrze w domu
Dziewczyny - powiedzcie mi jeszcze - w jakie podłoże wsadzić tą compactę z zębami?