Effkowe pole III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Effkowe pole III

Post »

A wiecz Tadziulku dlaczego tak było ? he he bo mnie juz tam niema ,ja właśnie pod Paryżem mieszkałam,na przedmieścoach :D

-- Pt 08 lis 2013 05:19 --

Gosiu wiadomośc doszła ,odpisałam :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Oj,ja tez chciałabym,żeby nie było ani śniegu,ani mrozu,a najlepiej,żeby od stycznia była już wiosna.Przyroda lubi ostatnio płatac figle to może wreszcie zaskoczy nas pozytywnie? Widzę Ewuś,ze masz rodaczkę, spotykacie się w realu?
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hej Małgosiu :wit mam też nadzieję że bedzie tak jak mówisz z tą pogoda.
Z Gosią jeszcze sie nie widzialam , ale kto wie może w ten weekend :heja
Awatar użytkownika
Galicjanka
100p
100p
Od: 16 wrz 2013, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a u nas dzisiaj piękne słońce ;:3
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No to macie fajnie, bo u nas od kilku dni szaro i ponuro, no i kapie. Chociaz z tego ostatniego to jestem zadowolona, bo u mnie sucho straszliwie
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj wkońcu zrobiłam to co zamierzałam.Za trawami miałam składzik wszystkiego ,który należało zlikwidować a na jego miejscu nieco dalej chciałam postawić kompostownik.

Tak to wyglądało po ściągnięciu folii

Obrazek

Deski poszły pod taras ,a rynny...... jeszcze nie mają miejsca ;:oj

Tak to wyglądało w międzyczasie

Obrazek

No i na tę chwilę tak pozostawię ,dzieło moje jeszcze jest nie skończone bo muszę usztywnić boki ale póki co ważne że drawno znalazło się pod tarasem.

Obrazek
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

fajnie że pogoda pozwala nam nadrobić prace ,z którymi nie zawsze można zdążyć przed śniegiem . kompostownik będzie na pewno praktyczny , bo na wiosnę siatkę zwiniesz i spokojnie kompost przesypiesz . u mnie zrobiony z drzewa , ale ma 3 lata i już do poprawki stoi na lekkim spadzie terenu . Nie wypoziomowaliśmy , i wygiął się już tak że na wiosnę trzeba poprawić , bo się zawali . ale u mnie moloch , duży dwukomorowy . na wiosnę powstaje trzecia
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

A jednak wszystkie ''przydasie'' przydały się :D ;:333 Effcia , chyba dzieła na tym nie skończysz , druga komora potrzebna . Przyda się kompost na rozlużnienie ciężkiej gliny. ;:333
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Fajnie, że masz takie miejsce na kompostownik.
Ja swego czasu w ogóle nie myślałam o kompostowniku, więc nie zostawiłam sobie niczego takiego
Wykonanie rewelacyjne ;:333
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry poniedziałkowo ;:4

Alinko zrobiłam kompostownik z siatki bo myślałam o tym ,że drzewo za jakiś czas bedzie trzeba wymienić a siatka jednak dłużej postoi.Mnie nie stać na częstą wymianę materiału tym bardziej , że drewna na tyle nie miałam.Wpadłam dzięki tobie na pomysł ,może by posadzić tęfasolkę a ona będzie się wiła po siatce?

Tadziu tak myślę ,że na tym nie koniec ,ale to juz na wiosnę ,chyba że by pogoda była na trylw łaskawa i pozwoliła coś porobić

Margo muszę ci powiedzieć ,że myśl kompostownika przyszła do mnie dopiero w tym sezonie.Tak jak Tadzio mówi (przyda się) ja jestem trochę jak facet ,który majsterkuje i życie go uczy że nie warto niczego wyrzucać,co więcej zrobiłam magazyn pod folią i teraz sie przyda.Na razie wygląda to ochydnie bo fotka pokazuje od strony ogrodu ,to mały problem ale druga strona to od ścieżki a tam juz ludzie patrząna"to coś".Alinka przysłała mi nasionka fasolki ozdobnej i wysieję je sobie aonaoplecie misiatkę kompostownika ;:138
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Effcia hejka...ty dzielna kobitka jestes . ;:4 ..a ja sie jeszcze za kompostownik nie zabrałam na...mam zrobic dwa...z dechów ;:108
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Cześć Dzieffcyny :wit Ja na swojej działce zastałam murowany ;:219 na dodatek troszkę zagłębiony w ziemi-teraz na zimę stoi już pusty i czeka na wiosenne odpadki.Święta narodowe a ja warzywnik kopałam :oops: (znaczy się świętowałam po swojemu-ale skopałam już wsio i mam spokój do marca:)
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

Ewka fantastycznie wymyśliłaś . fasolka zasłoni siatkę . wiem że niektóre dziewczyny sadzą dynie i te też rosną super a potrzebuje to to nawozu , więc ma go pod nosem .
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Dorotko ;:196 kompostownik z dechów ładny bedzie i sama go będziesz z bijała czy jacyś twoi mężczyżni sie zlitują i ci zrobią?

Marzenko dawno cię nie widziałam ,fajnie było pogrzebać w ziemi co? Ja niańczyłam swoje 23 letnie dziecko i pomagałam sie spakować. ;:306

Alinko gdzieś właśnie widziałam tak porośnięty kompostownik i to mi się skojarzyło,nie wiem tylko co będzie sie lepiej piełło fasolka czy nasturcja pnąca?
Awatar użytkownika
Galicjanka
100p
100p
Od: 16 wrz 2013, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Effcia :wit Kompostownik super sprawa. Ja właśnie swój bez czarny tak poobcinałam, żeby robił za parasol nad kompostownikiem, a z reszty miało być ognisko, ale deszcz sie rozpadał. Rukola nadal rośnie ;:136
Pozdrawiam Gosia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”