Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Dorotko jesteś niesamowita. ;:138
Taki gąszcz zieleni o tym czasie to prawdziwy sukces. ;:215
Aż się serce raduje na widok takiej zieleniny. ;:168
Bo za oknem znowu pada śnieg a mam go już nad kolana. :(
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko wielki ukłon ;:180 za tak wspaniałe rozsady ,będzie ogrom pracy jak się zrobi ciepło ale i nagroda w postaci pięknych kwiatów i smacznych pomidorków :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ewo wiosną, latem nigdy się nie nudzę, często nie mam czasu usiąść, a jak klapnę na chwilkę to i tak patrzę w stronę rabatek, a jak coś na nich nieporządanego zobaczę to od razu wstaję i idę z odsieczą na chwasty ;:306
W tym roku nie wszystko mi wyszło tak jakbym oczekiwała.

Marysiu jak śniegi zejdą, ale kiedy to będzie jest dużą zagadką. Proszę pamiętaj i odważnie mi przypomnij w odpowiednim czasie.
Całą zimę tak nie śnieżyło jak ostatnio, masakra. Przecież ja zawsze 10 kwietnia wszystko siałam, ziemniaki sadziłam. Ale pamiętam też lata uprawy działki w Twoich rejonach tam dopiero zaczynaliśmy cokolwiek robić 1 maja.

Grażynko tak trochę jestem delikatnie przekręcona :heja gdybym robiła sadzonki tylko sobie, byłoby dużo.... mniej, a ja jak zawsze charytatywnie. A wiesz ilu przyjaciół mam jak wszystko zaczyna owocować. Mąż jak wyjeżdża zawsze zabiera ze sobą większą ilość pomidorków i nie tylko, jego koledzy czekają na wyżerkę, nie mogą się nachwalić smaków. A ja na nich chcę eksperymentować, które pomidory wg nich są najsmaczniejsze.
Wiesz jak ten pokój ciężko ochronić przed inwazją moich kotek, jedna tylko siedzi pod drzwiami, chwila nieuwagi i myk do pokoju buszuje wśród doniczek.
O zimie nie będę pisała, szkoda zdrowia.

Renatko a ja obawiałam się, że stwierdzicie, iż nadaję się na terapię i leczenie u odpowiedniego specjalisty :;230
Mam nadzieję, że tego roku pomidorki i inne roślinki obrodzą obficie i pięknie zakwitną.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Dorotko na opakowaniu jest opis Dalia "Waterlily Type" Decorative
Pink Skin ;:3
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorota,jestem pod wielkim wrażeniem twoich rozsad. ;:111
Ja przez poprzednie lata miałam sporo roślin do wysadzenia wiosną,ale tyle co ty,to chyba nigdy. :D
W tym roku mam dosłownie 7 donic wysianych roślin. :wink:
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ja weekend majowy też pamiętam, ale ostatnio to wcześniej bywało. Wiązało się to z pracą jak pracowałam to tylko długi majowy wchodził w rachubę, a jak jestem w domu to jak tylko trochę pogody lecę do ogrodu ;:65 ;:65 W jednym roku przepisowo w marcu posiałam groszek, który w ogóle albo nie wyszedł albo zmarzł i dosiewałam w kwietniu. Prognozy na razie nie są obiecujące ;:185
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko moja dalia wydaje mi się taka sama, ale tę nazwę spotykam po raz pierwszy, chyba że mam dalię pomyloną.

Aniu widzisz jak mi poszło w doniczki ;:306 większość rozsad to pomidory, które zabiera moja siostra.
Gdyby wszystkie moje siania się udały, byłoby tego więcej. Ja rok rocznie mam takie ilości, tylko w poprzednich latach stały doniczki pod foliakiem. No a w tym roku ze względu na piękną pogodę wszystko muszę trzymać na pokojach :lol:

Marysiu bo poprzednie lata były jakoś łaskawsze, szybciej nam wiosnę wpuszczały, ten rok wyjątkowy, takiej ilości śniegu w kwietniu nie pamiętam. Dwa tygodnie jeszcze zapowiadają pogodowej huśtawki, jak to wytrzymam nie wiem.
Jak jest pogoda to praktycznie cały dzień spędzam w ogrodzie ( oczywiście z przerwami na gotowanie), zawsze coś robię, przeważnie plewię.
Ty wiesz, że ja o tej porze też miałam już wysiany groszek cukrowy i bób. Kurcze wszystko będzie opóźnione, mam nadzieję, że mszyce też zaśpią tego roku.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Dorotko u ciebie to prawdziwa roślinna produkcja ;:oj
Ty to wiesz jak się urządzić ,pewnie przewidziałaś tą wstrętną pogodę i zrobiłaś sobie ogródek w domciu ;:224
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko Ty siałaś akanta prawda?
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko gdybym miała małą szklarenkę ;:108 to dopiero byłby szał. Ja tak lubię grzebać w doniczkach, przeglądać nasionka, eksperymentować. nie zawsze wszystko się udaje, ale próbować warto. Jak kupuję nasiona kwiatów, patrzę na zdjęcie, często zdarzało mi się, że kwiaty nie były takie piękne jak pokazują, więc te kwiaty wypadają już ich nie kupuję. Co roku jest tyle nowości próbować trzeba.
Pogody naprawdę nie przewidziałam, marcowe ocieplenie tak mnie rozkręciło, zachęciło, że teraz to zimno tylko mnie drażni.

Marysiu miałam nasionka z forumowej akcji, wszystko robiłam wg wskazówek, poddałam je stratyfikacji, czekałam długo i nic ;:185 W końcu z nerwów zaczęłam grzebać w doniczkach, nasionek nie znalazłam, zapewne trafiło, ale dla pocieszenia przed świętami kupiłam sadzonkę akantu miękkiego, nie wiem czy to jest to samo co grecki, zobaczymy.
A jak Twoje Marysiu pewno już masz duże sadzonki.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No właśnie zapytałam, bo nie znalazłam w Twoich uprawach i chętnie dam Ci moją, bo mam ich sporo rosną ładnie przepikowane. Nie wiem jaki jest mój muszę zapytać Zieloną jagodę, bo od niej mam nasiona i u niej ładnie rośnie. To bardzo proszę nie szukaj już akanta :lol:
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

..Maria ..a że i ja się uśmiechnę do Ciebie o akanta ?
Dorcia ..nadrobiłem zeległości w Twoim wątku...jak zwykle szaleństwo wysiewowe :shock: ja jeszcze z pomidorami czekam bi i tak mam pełne parapety..a to mój sposób na jednoroczne..wysiewy piętrowe..
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Józefie zapisz sobie moje namiary jak przyjdzie prawdziwa wiosna to uśmiechnij się jeszcze raz, bo pewnie wcześniej niż po 15 maja nie będę wysyłać ;:7
Awatar użytkownika
alexm
100p
100p
Od: 19 lut 2013, o 13:42

Post »

Dorotko zatkało mnie... ;:oj
U Ciebie wiosna :!:
Ja dziś dopiero posiałam pomidory i ogóreczki.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Dorotko ja tez uwielbiam grzebać w ziemi,sadzić,patrzeć jak kiełkuje...i cieszyć się z tego jak dziecko.
Tylko że na razie pół dnia pracuje ,jeszcze zakupy ,późny obiad ,dzieci, a do doniczek zaglądam z rana przed wyjściem i po południu po przyjściu.Chciałabym mieć tyle czasu i miejsca...
A u mnie na parapetach rosną dalie,aksamitki,niecierpki,lobelie ,szałwie oraz floks ,sasanka,orlik i lilie z tegorocznych zakupów. A na klatce schodowej w dużych donicach kanny i begonie
Życzę dużo słoneczka ;:3 ;:3 ;:3
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”