Ja się zastrzelęDamianC pisze: wywalam te moje kubeczki paletki!!!!!!!
Podłoże do nasion,sadzonek cz.1
Re: Podłoże do wysiewów
- BozenkaA
- 1000p

- Od: 26 cze 2011, o 21:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ty nas tu forumowicz nie strasz przed początkiem sezonu.
- romaszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
forumowicz a powiedz mi, nie gramotnej, na końcu filmiku oni robią dziurki w ziemi, po co??forumowicz pisze: https://www.youtube.com/watch?v=DEn8G4QOGSQ
- jode22

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też mnie to zaintrygowało 
- Yvona

- Od: 31 sie 2011, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To chyba ma na celu spulchnić i napowietrzyć ziemię przed wysadzeniem w miejsce docelowe. Coś na zasadzie aeracji (trawnika).
Trzeba być szalonym, żeby za własne pieniądze katować się w górach...
Trzeba być głupim by tego nie robić.
Trzeba być głupim by tego nie robić.
- romaszka

- Od: 31 gru 2010, o 23:43
Oj, chyba nie, tam było tyle samo dziurek co w paletce z pomidorami, może wkładają te paletki do tych dziurek?
Ale po co? 
Też by Iwona nie mieli czym tego robić tylko taką prymitywną " maszyną " zamiast np glebogryzarką ręcznąYvona pisze:To chyba ma na celu spulchnić i napowietrzyć ziemię przed wysadzeniem w miejsce docelowe.
Na mój chłopski rozum to służy do wykonania regularnych i równej głębokości otworów w glebie bądź do wysiewu bądź pikowania rozsady wprost do gruntu/ tzw. rozsady rwanej/
- pawel1000
- 50p

- Od: 20 maja 2012, o 20:44
romaszka pisze:forumowicz a powiedz mi, nie gramotnej, na końcu filmiku oni robią dziurki w ziemi, po co??forumowicz pisze: https://www.youtube.com/watch?v=DEn8G4QOGSQ
Chyba to do tego służy.
https://www.youtube.com/watch?v=uP-HahJU5JQ
Pozdrawiam Paweł.
- Prazyn
- 200p

- Od: 30 lip 2012, o 16:31
Karol
- stachs
- 100p

- Od: 26 lut 2012, o 19:50
hollas to chyba ta sama firma która produkuje ziemie aura pasłęk, więc może będzie OK
forumowicz
Dzięki za odpowiedź, ale chodziło mi o pokrywkę na paletę (przez pomyłkę napisałem kuwetę - sory). Czy w kwietniu, w nieogrzewanych pomieszczeniach, taka pokrywka bardziej stabilizuje temperaturę wokół rozsady? Czytałem, że niektóre osoby wstawiają palety (lub kubki z rozsadą) do tekturowych pudełek i naciągają na nie folię.

Dzięki za odpowiedź, ale chodziło mi o pokrywkę na paletę (przez pomyłkę napisałem kuwetę - sory). Czy w kwietniu, w nieogrzewanych pomieszczeniach, taka pokrywka bardziej stabilizuje temperaturę wokół rozsady? Czytałem, że niektóre osoby wstawiają palety (lub kubki z rozsadą) do tekturowych pudełek i naciągają na nie folię.

Pozdrawiam
Adam
Adam
Wiesz Adam ?. W kwietniu to ja osobiście wolałbym, by rozsada moja miała temperaturę niższą niż mam w mieszkaniu. Ta osłona jedynie pozwala na utrzymanie wilgotności i podłoża i powietrza ale na pewno nie ogrzeje rozsady, jeśli ta paleta 24 godziny na dobę przebywa w chłodnym pomieszczeniu. Po paru godzinach temperatury się wyrównają. Robiąc rozsadę będziesz walczył z wybieganiem a taka osłona właśnie wybieganiu służy. To jest dobre ale dla sadzonek zielnych, jeśli chciałbyś rozmnażać np pomidorki ukorzeniając boczne pędy.
Naprawdę zbędny wydatek.
Naprawdę zbędny wydatek.
- apw81
- 200p

- Od: 11 lis 2011, o 17:09
Superpawel1000 pisze:Chyba to do tego służy.https://www.youtube.com/watch?v=uP-HahJU5JQ
pozdrawiam Asia
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
- stachs
- 100p

- Od: 26 lut 2012, o 19:50
fajny filmik zwłaszcza dla początkujących i nie tylko..
Nie wiem co to jest to Vermiculate ale to chyba jest fajne:)
Nie wiem co to jest to Vermiculate ale to chyba jest fajne:)
-
Rozalia123
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 16 gru 2012, o 18:08
Kupię jutro podłoże do wysiewów Pasłęka.