Kropelka zaprasza
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza
Mariolu cudne wiosenne widoczki. Widzę, ze i u Ciebie kwitną Pickwicki.... uwielbiam tę odmianę krokusów
A i przebiśniegi taka śliczna kępka 
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O, i do Kropelki wiosna zawitała.
Tak trzymać. U mnie słonko, lecę na działkę.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Mariolka pokaż co Ci kwitnie. 
Masz już wiosnę w pełni? Czy tak jak u nas - gdzieś się zatrzymała.
Oglądam ogrody, przeważnie te z południa - buchają kwiatami.
U nas tak naprawdę dopiero wszystko wychodzi (nie wszystko).
Masz już wiosnę w pełni? Czy tak jak u nas - gdzieś się zatrzymała.
Oglądam ogrody, przeważnie te z południa - buchają kwiatami.
U nas tak naprawdę dopiero wszystko wychodzi (nie wszystko).
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie Kochane 
Bardzo rzadko tu bywam od kiedy wiosna wkroczyła na salony. Równie rzadko mam okazję nacieszyć się ogrodem
Zgodnie z przewidywaniami wraz z nastaniem wiosny cały swój czas poświeciłam DG. A ponieważ jest scisle zwiazana z rolnictwem, właściwie nie mam czasu totalnie na nic. Czasem tylko przebiegnę z aparatem nacieszyć się tą wiosną choćby na zdjęciach. nie wiem tylko co na to chwasty... Rozpanoszą się na dobre i później może być ciężko ogarnąć to wszystko.
Na razie cieżko jest mi pogodzić dom ze sklepem, wysyłkami paczek. Wiecznie zabiegana, ciagle głodna i z tysiacem spraw do załatwienia. Na dodatek zbliża się komunia syna i tu też dodatkowe obowiazki.
Najmłodsze dziewczynki pojechały do niedzieli do mojej Mamy, myślałam, że dziś coś nadrobię zaległości, ale jak na złość miałam multum paczek do spakowania. Z drugiej strony oczywiscie cieszę się, bo jakby nie było nasz "biznesik" okazał się strzałem w dziesiatkę, tylko trudno to wszystko pogodzić, zwłaszcza gdy prace w polu nasilaja się, zostaję sama dosłownie ze wszystkim.
Nic nie sadzę, nic nie kupuję z roślin... postanowiłam, że w tym roku dopieszczę troszkę ogród pod względem spójności, postaram się o ścieżki wszyskie z odpadów granitowych (kamień jest, czasu na realizację totalnie brak). Mam też zamiar korować sporo powierzchni, bo jednak nie wyrabiam z plewieniem. Takie mam plany, ale czasu nie za wiele
Wiosna jest cudna, na zdjęciach tego nie widać...

Bardzo rzadko tu bywam od kiedy wiosna wkroczyła na salony. Równie rzadko mam okazję nacieszyć się ogrodem
Na razie cieżko jest mi pogodzić dom ze sklepem, wysyłkami paczek. Wiecznie zabiegana, ciagle głodna i z tysiacem spraw do załatwienia. Na dodatek zbliża się komunia syna i tu też dodatkowe obowiazki.
Najmłodsze dziewczynki pojechały do niedzieli do mojej Mamy, myślałam, że dziś coś nadrobię zaległości, ale jak na złość miałam multum paczek do spakowania. Z drugiej strony oczywiscie cieszę się, bo jakby nie było nasz "biznesik" okazał się strzałem w dziesiatkę, tylko trudno to wszystko pogodzić, zwłaszcza gdy prace w polu nasilaja się, zostaję sama dosłownie ze wszystkim.
Nic nie sadzę, nic nie kupuję z roślin... postanowiłam, że w tym roku dopieszczę troszkę ogród pod względem spójności, postaram się o ścieżki wszyskie z odpadów granitowych (kamień jest, czasu na realizację totalnie brak). Mam też zamiar korować sporo powierzchni, bo jednak nie wyrabiam z plewieniem. Takie mam plany, ale czasu nie za wiele
Wiosna jest cudna, na zdjęciach tego nie widać...

- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
twoja forsycja jest piękna i kwitnie aż od ziemi-muszę nauczyć się je przycinać
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
kropelka

Aguś, to chyba wynagrodzenie za zeszły rok, bo wówczas nie kwitła wcale. Ostróżki u mnie nie chcą rosnąć 
- mada83
- 200p

- Od: 3 lut 2012, o 14:33
Mariola widzę, że prace ogrodowe już ruszyły, zapowiada się fajna rabata. Jak planujesz wykończyć ścieżkę granitową?
Pozdrawiam Magda
Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
Mój ogród - moja pasja - zakątek pod lasem
-
kropelka

Madziu, właśnie przespacerowałam się przed chwilką po ogrodzie i oprócz tego co cieszy (kwitnace rosliny), chwasty biorą górę
W ścieżce tez wszystko wyłazi na potęgę
Zawsze gmerałam w ziemi od kiedy tylko było można, a teraz praktycznie nie pielę nic i na efekty długo czekać nie trzeba
Chyba nie obejdzie się bez jakiejś chemii, bo na pewno nie dam rady teraz tego wypielić, gdy non stop jestem w sklepie

[url=http://www.fotosik.pl]
Chyba nie obejdzie się bez jakiejś chemii, bo na pewno nie dam rady teraz tego wypielić, gdy non stop jestem w sklepie

[url=http://www.fotosik.pl]
jejku ta żwirowo-korowa rabata robi wrażenie!
no i jaka wiosna

no i jaka wiosna
-
kropelka

- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Cześc Mariolciu
Fajniutkie te Twoje małe ślicznotki
A ogród z roku na rok piękniejszy
Ścieżki granitowe i żwirkowe rabatki to moje klimaty i bardzo mi się podobają
A powiedz mi czy pod żwirek dawałaś agro?A granit na czym jest ułożony???
Fajniutkie te Twoje małe ślicznotki
A ogród z roku na rok piękniejszy
Ścieżki granitowe i żwirkowe rabatki to moje klimaty i bardzo mi się podobają
A powiedz mi czy pod żwirek dawałaś agro?A granit na czym jest ułożony???
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
No nareszcie jakaś dłuższa sesja zdjęciowa.
I do tego z dorodnymi dziewczynami.
Maria motyczką dziabnięta
Piękne ujęcia ogrodu i dzieciaków...ścieżka cudownie się wije pomiędzy rabatami 
Nie mogę się napatrzeć jak wszystko błyskawicznie rośnie, na tle białej ścieżki uroda iglaków jest podkreślona...fajny pomysł
Nie mogę się napatrzeć jak wszystko błyskawicznie rośnie, na tle białej ścieżki uroda iglaków jest podkreślona...fajny pomysł
-
kropelka

Grażka, właśnie ścieżka jest wbijana tylko w ziemię, bez żadnych podkładów, tkanin, zaprawy ect. I wiosna pokazuje, ze to błąd. Póki chwasty nie rosły było ok. teraz wszystko zamien ia się w zieloną łąkę 
Marysiu, dziękuję
Z czasem trochę krucho 
Aniu, masz rację wszystko błyskawicznie rosnie. Nie do wiary

Marysiu, dziękuję
Aniu, masz rację wszystko błyskawicznie rosnie. Nie do wiary