Nasze wyzwanie działkowe :)
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nasze wyzwanie działkowe :)
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Duczek , Osia bardzo jestem ciekawa, jak Wam przezimuje trawnik. Skończyłam przekopywanie działki ale nie ośmielę się siać trawki. Zwłaszcza, że mam drzewa i liście spadną - nie ma siły. U Was też trochę będzie (od sąsiadów). Nie wiem co gorsze - zostawić liście na zimę czy naruszyć delikatną trawkę grabieniem
.Może poczekajcie troszkę, niech trawka wzmocni się
.
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Lodziu , zaczyna być pięknie u Ciebie , trawka ślicznie rośnie , ale w przyszłym sezonie bedzie sie działo

- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A juz myślałam,że jestem jedyną Leokadią na Forum .Kto Ci wybrał to imię ? Pozdrawiam serdecznie młodą imienniczkę...Tacca pisze:Lodziu imię rzeczywiście rzadko spotykane , moja teściowa miała tak na imię , dodam że była to wspaniała osoba .
Lato było mokre , mam nadzieje że jesień bedzie ciepła i długa , przy pomyślnych wiatrach i z trawą zdążycie przed zima . Życzę powodzenia.
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Kochani dziękuje wam wszystkim za miłe słowa
trawnik grabiłam dziś bardzo delikatnie i jak się okazało bardzo dobrze że to zrobiłam, bo tam gdzie już zebrało się sporo liści trawa zaczęła żółknąc i pewnie z czasem by zgniła. Nie zauważyłam żeby coś stało się jej złego z powodu delikatnego zgrabienia, raczej zniesie to bez uszczerbku
myślę że pod koniec października przed zimą jeszcze przyjdzie do skoszenia bo teraz ma około 5 cm a za dwa tygodnie osiągnie spokojnie już 8 cm czyli będzie do podcięcia.
dziś mój roler - border wykopałam i w jego miejsce wkopałam kamienie, od razu wygląda lepiej

oprócz wkopywanie kamieni zajęłam się też wkopywaniem bali pod kwadraty przyszłego warzywniaka

no i jak wychodziliśmy to się zrobiło już ciemno, bardzo wcześnie zresztą bo już o 18:30 .... zima idzie
trawnik grabiłam dziś bardzo delikatnie i jak się okazało bardzo dobrze że to zrobiłam, bo tam gdzie już zebrało się sporo liści trawa zaczęła żółknąc i pewnie z czasem by zgniła. Nie zauważyłam żeby coś stało się jej złego z powodu delikatnego zgrabienia, raczej zniesie to bez uszczerbku
dziś mój roler - border wykopałam i w jego miejsce wkopałam kamienie, od razu wygląda lepiej

oprócz wkopywanie kamieni zajęłam się też wkopywaniem bali pod kwadraty przyszłego warzywniaka

no i jak wychodziliśmy to się zrobiło już ciemno, bardzo wcześnie zresztą bo już o 18:30 .... zima idzie
- wielkakulka

Widziałam pogodę, w gdansku może przelotnie padać śnieg
jutro
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No i na skuterku przyjechałaś! 
- wielkakulka

- ewaidc1198
- 200p

- Od: 21 cze 2006, o 13:11
Bardzo Ci gratuluję, że zniknął ten rolborder, z kamykami jest bez porównania lepiej.
No i teraz już wiesz - jak masz jeszcze gdzieś taki to wystarczy tylko poprztykać się z Małżem i zaraz na działeczce będzie piękniej
No i teraz już wiesz - jak masz jeszcze gdzieś taki to wystarczy tylko poprztykać się z Małżem i zaraz na działeczce będzie piękniej
- DuczekiOsia
- 1000p

- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
ewaidc1198- też tak uważam
roolerborder zostanie przeznaczony pod inną rabatę - jednak łączenie drewna z kamieniem do siebie w ogóle nie pasuje
Maska= tak jest
przezorny zawsze ubezpieczony
wielkakulka- nie w klapkach, przyjechałam w gumiakach
byłaś na dobrym tropie
lanceta- mama opiwiadała mi historie że miałam być Władkiem, ale że urodziła się dziewczynka to nie wiedzieli jak mi dać na imię ... zajrzeli do kalendarza a tam 9 grudnia jest Leokadii więc imię dostałam z kalendarza
Maska= tak jest
wielkakulka- nie w klapkach, przyjechałam w gumiakach
lanceta- mama opiwiadała mi historie że miałam być Władkiem, ale że urodziła się dziewczynka to nie wiedzieli jak mi dać na imię ... zajrzeli do kalendarza a tam 9 grudnia jest Leokadii więc imię dostałam z kalendarza
Leokadio, widzę, że działasz w ogrodzie bez przerwy: zmieniasz, tworzysz nowe, dosadzasz, przesadzasz... bardzo ładnie wyszła Ci ta rabata i z kamieniem na obrzeżach wygląda naprawdę elegancko! Zastanów się czy nie złagodzić nieco jej linii, bo trudno będzie manewrować z kosiarką...
Pozdrawiam słonecznie
Pozdrawiam słonecznie
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Osiu
znalezisko ci się trafiło w sam raz... wcale niekoniecznie masz rację z tym drewnem i kamieniem... tu akurat zestawienie nie pasowało, bo od razu było widać że rolbordery są "doczepione" z braku kamulców... ale myślę że jakby pokombinować na zmianę... trochę kamieni, trochę drewna... to też by fajnie wyglądało...np. kamienie układać w taki wklęsły łuk... po obu bokach takie duże na wysokość rolborldera a potem malejące do środka ...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
slanka-flora
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 3 gru 2011, o 09:38
Widzę Dziewczyno,że nie marnujesz czasu
Postępy widać gołym okiem
Pozdrowienia,
Sławek
Postępy widać gołym okiem
Pozdrowienia,
Sławek
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Wkońcu dorarłam do wąteczku...podziwiam ogrom pracy który wykonaliści i dalej działacie
Podglądam 
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Lodziu , ja miedzy kamienie i trawnik wkopałam dodatkowo plastykowe obrzeże , przedtem miałam same kamienie , ale trawa bardzo wrastała w miękką rabatę i było za dużo roboty .Z czasem kamienie zapadają się głęboko w grunt i widać ich połowę , pod kamienie położyłam paski zwykłej folii i zamaskowałam korą , teraz nie zapadają się .