Ogród w Bieszczadach

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w bieszczadach

Post »

Kamilu, ja się wpisuję i czekam na te twoje tulipanki..ja też większość kupiłam w Biedronce. W tamtym roku wzięłam 2 paczki na próbę i okazało się że to fajne zgodne z opisem odmiany, a dodatkowo cena- bajka :uszy Wcześniej zamawiałam na alle.. i przyznam że to była istna loteria, część się udawała, cześć w ogóle jakieś takie niespodzianki kolorystyczne. Tak więc w tym roku poszalałam i zakupiłam 8 paczek Stonkowych ;:224 co do twojego oczka to taka krzywizna terenu może być atutem. Gdybyś wyrównał dno tak aby tafla wody była równa z tą niższą częścią na powstałej skarpie można by było ułożyć ścianę z kamieni (właściwie zrobić kamienną ścianę, która zapobiegnie osypywaniu się ziemi do wody) lub puścić coś pnącego, tak aby zwisało do oczka. Nie wiem czy wiesz o co mi chodzi..ale w sumie niewielkim nakładem finansowym i sporą dozą własnej pracy mógłbyś wybrnąć z tej "krzywizny" ;:209
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

kamil888 pisze:Aniu to Ty masz mućkę? ;:oj Może da Ci chwilkę pospać :D
Nawet 3 :;230
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p
Od: 26 lip 2012, o 17:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko ja też kupowałem tulipanki na alle... Te to co są w tej rabacie w kształcie kółka. Zamawiałem całkiem inne kolory. Ale i nalepki na woreczkach były takie jakie zamawiałem, zakwitło co innego ;:222 Ale grunt, że kwitnie. Co do oczka to myslałem, aby je wyłożyć płaskimi kamieniami. Nakładów finansowych za bardzo nie mam ;:185 Bo jeszcze nie pracuje tylko się uczę ;:202

Aniu to masz bardzo fajnie ;:oj Masz i zajęcie przy dojeniu i wypasaniu, i świeże mleczko :D
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
noontaak
200p
200p
Od: 16 lis 2012, o 21:47
Kontakt:

Post »

Cześć! Widzę, że u Ciebie też biało ;) U mnie od poniedziałku już tak. Takie deszcze padały, ale wszystko marzło, wszędzie drzewa połamane, słupy, po prostu wszytko! Dojazdu do szkoły nie miałem, Autobusy nie miały jak jechać bo było tak ślisko, że do rowu wpadały! :? :? Dużo śniegu spadło czy tylko mróz teraz?
Kamil :)
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p

Post »

Kamilu u mnie biało i bardzo mroźno ;:222 Byłem w Rzeszowie dzisiaj i bardzo zmarzłem :( Śnieguu jest jakieś 7 cm i -12 mrozu ;:185 Jeszcze tylko tydzień został mi wolnego i znów do szkoły :roll: A Ty kiedy zaczynasz ferie?
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Wiesz, ja ekspertem nie jestem, bo swojego oczka nie mam (jeszcze ;:208 ) ale właśnie o to mi chodzi z tymi kamieniami..spód swoją drogą, ale powstałą skarpę też możesz obłożyć takimi kamorkami przytaszczonymi własnoręcznie, a co jak co, u nas na podkarpaciu łatwo o takie :roll: jedyny koszt to twój wysiłek ;:oj
piszesz, że u ciebie śniegu sypnęło..szczęściarzu, przynajmniej ci roślinki nie zmarzną. U mnie totalnie łyso a mrozu już -15, wczoraj biegałam przykrywać wystające już z ziemi lilie, nie wiem czy coś z nich będzie ;:223
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

kamil888 pisze:Fraszko Zachody uwielbiam :D Pada teraz śnieg i są ładne widoki na ośnieżone lasy ;:oj Z wypadkami chodzi mi o to, że jest bardzo dużo stłuczek i cięższych wypadków w których osoby są w ciężkim stanie :roll: Mi, ani nikomu z moich znajomych się nic na szczęście nie stało :wink:
To dobrze, że jesteś cały :D
noontaak
200p
200p
Kontakt:

Post »

Chociaż masz te 7 cm śniegu, ja nie mam wcale. Za to mrozu -16 w nocy teraz -12! I co już Ci tydzień ferii śmignął! Ja za tydzień dopiero zaczynam ;)
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p

Post »

Sabinko kamienie to ja z lasu przynoszę :D Już sobie upolowalem takiego dużego, w bardzo ładnym mchu ;:oj Tylko nie wiem jak ja go wydrę z tego lasu? :roll: Śniegu mam już około 20 cm :D

Fraszko masz rację ;:333

Kamilu Może jeszcze coś nasypie :D Mrozu to ja tez mam dużo ;:145 Ty ferie zaczynasz 3 lutego, a ja 3 lutego wraca do szkoły ;:202 ;:145 ;:222

Całą noc sypało ;:oj Teraz tez sypie i nawet nie widać co jest 200 metrów dalej ;:185 Jest już jakieś 20 cm i bardzo mroźno ;:222 brrrr
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
noontaak
200p
200p
Kontakt:

Post »

Ty wracasz do szkoły ja zaczynam ferie :) hehe ;D Powinieneś się cieszyć, że spadło Ci teraz te 20 cm śniegu, roślinki CI nie zmarzną! ;)
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p

Post »

:wit
Śniegu u mnie wciąż przybywa ;:oj Może później pójdę porobić zdjęć :D
A teraz wspomnienie wiosny i lata :D

Iryski tylko trochę rozmazane ;:202

Obrazek

Tulipanki :D W tym roku będzie więcej ;:oj

Obrazek

A teraz widoczki :D

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia :D
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Kamilu... :wit
Gdzieś mi umknąłeś i dopiero co Cię znalazłam. Tulipany piękne i widoki również.
U mnie też zima, ale śniegu nasypało, to się nie martwię.
Dobrego odpoczywania Ci życzę... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p

Post »

Dorotko dziękuje i nawzajem :D Śniegu mam bardzo dużo ;:oj Roślinki mi nie zmarzną, ale czy śnieg nie połamie nieokrytych roślinek, o których zapomniałem? ;:202
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Ja mam dużo roślin, których nie okrywam. Tylko te najbardziej cenne, albo słabo zimujące. Reszta musi sobie radzić, za dużo tego jest, żeby wszystko przykryć. A jak masz śniegu za dużo na jakichś gałązkach to strzepnij delikatnie, żeby nie połamać. Ja tak robię z Sosnami, Jałowcami i komu tam potrzeba. Teraz akurat jeszcze jest dobrze, bo śnieg drobny i sypie powoli. Ale ubiegłej zimy, to sporo śniegu zrzucałam z drzew... :)
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
kamil888
500p
500p

Post »

Dorotko dziękuje za radę ;:333 Pójdę za chwile otrzepać te roślinki, na którym jest duuuuuużo śniegu :D
Ogród w Bieszczadach
Pozdrawiam Kamil
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”