ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh
- magda2003
- 200p

- Od: 20 lis 2009, o 18:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: ziemia za paznokciami i w sercu także ...heheh
Gratuluję sreberka i poczucia humoru! 
Witaj Lucynko boli mnie brzuch od śmiechu,skąd znasz tyle dowcipów? Pora już iść spać dobranoc Hania
Zapraszam
Moj Ogrod
Moj Ogrod

"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
-
Lucy2na
wczoraj w końcu caly dzień byłam na działce!!!!!!
popracowałam pooglądałam ( fotorelacja po południu)
Okazało się , że moja " nieżywa " hortensja puściła pąki od korzenia ....ale radość
w ogóle wszystko pięknie rośnie , no prawie ...przy pieleniu znalazłam chyba z 10 cebulek mieczyków ..coś je podryło i zmarzły bo były za płytko....
, na całe szczęście moje gwiazdeczki posadziły nowych dużo ...
żmiana planów , żólta rabatka przeniosła lokalizację i już nie będzie cała zółta jedynie z przewagą żóltego....
Poprzesadzałam dziewannę , troszkę się bałam o korzeń ale moja miała płytko i ziemia pulchniutka jeszcze więć łatwo było wydobyć ją bez uszkodzeń .
Ciekawe czy przeżyje
Posadziłam też drzewko...i udało się nie było mrozu w nocy a teraz ma być już coraz cieplej więc chyba przeżyje, musiałam ją wsadzić do ziemi bo gotowa była zakwitnąć mi w domu...
Piszę i piszę al;e tak mi jakoś dzisiaj radośnie .....
Tylko jak ja będę teraz pracować , wszystkie mięśnie mnie bolą i ruszyć się nie mogę....
p.s
ziemia wróciła za paznokcie , czyli wszysko wróciło do normy
Okazało się , że moja " nieżywa " hortensja puściła pąki od korzenia ....ale radość
w ogóle wszystko pięknie rośnie , no prawie ...przy pieleniu znalazłam chyba z 10 cebulek mieczyków ..coś je podryło i zmarzły bo były za płytko....
żmiana planów , żólta rabatka przeniosła lokalizację i już nie będzie cała zółta jedynie z przewagą żóltego....
Poprzesadzałam dziewannę , troszkę się bałam o korzeń ale moja miała płytko i ziemia pulchniutka jeszcze więć łatwo było wydobyć ją bez uszkodzeń .
Ciekawe czy przeżyje
Posadziłam też drzewko...i udało się nie było mrozu w nocy a teraz ma być już coraz cieplej więc chyba przeżyje, musiałam ją wsadzić do ziemi bo gotowa była zakwitnąć mi w domu...
Piszę i piszę al;e tak mi jakoś dzisiaj radośnie .....
Tylko jak ja będę teraz pracować , wszystkie mięśnie mnie bolą i ruszyć się nie mogę....
p.s
ziemia wróciła za paznokcie , czyli wszysko wróciło do normy
Jakie to wspaniałe uczucie - kawał roboty zrobiłaś
Zakwasy to na zdrowie
Szkoda, że u mnie dziś zimno, bo poszła bym np. dalej grabić trawnik - po tej nieznośnej zimie
Miłego dnia ANIA
P.s. Tak mnie zastanawia, czy ty mieczyki zostawiłaś na zime w ziemi, czy sadziłaś niedawno
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Lucynko
A jezeli ziemia już jest za paznokciami , to widać , że sezon ogrodowy otwarty . p.s czekam na zdjęcia 
Skąd ja to znam ....zmiana planów , myślałam , że ja tylko tak mamLucy2na pisze:wczoraj w końcu caly dzień byłam na działce!!!!!!
p.s
ziemia wróciła za paznokcie , czyli wszystko wróciło do normy
- magda2003
- 200p

- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Gratuluję ziemi za paznkociami, najwyższy czas!
A gdzie fotoreporaż?
-
Lucy2na
Spokojnie będą zdjęcia tylko wrócę z pracy do domku
Ania mieczyki zostawiłam na zimę bo u nas nie trzeba wyjmować zimują bez problemów wiem bo ich wcale nie sadziłam a miałam całe mnustwo w zeszłym roku i sąsiadki też zostawiają w gruncie ... tym razem były po prostu na wierzchu i zgnite na dodatek.... musi być , że jakiś zwierz mi grzebał ..niech no ja go dopadnę .....
Ania mieczyki zostawiłam na zimę bo u nas nie trzeba wyjmować zimują bez problemów wiem bo ich wcale nie sadziłam a miałam całe mnustwo w zeszłym roku i sąsiadki też zostawiają w gruncie ... tym razem były po prostu na wierzchu i zgnite na dodatek.... musi być , że jakiś zwierz mi grzebał ..niech no ja go dopadnę .....
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja swoje mieczyki zawsze muszę wykopać . Dziwnym trafem jakiś został w ziemi , po zeszłorocznej zimie , nawet zakwitnął , czym mnie wprawił w osłupienie
.
Tej ziemi za paznokciami też mam sporo podczas prac w ogrodzie . Uwielbiam czuć jej strukturę w palcach . To nic , że skóra rąk jest sucha , szorstka ( mam krem - norweska formuła ) . A rękawiczki są dla ozdoby , do delikatnych prac się nie nadają .
Tej ziemi za paznokciami też mam sporo podczas prac w ogrodzie . Uwielbiam czuć jej strukturę w palcach . To nic , że skóra rąk jest sucha , szorstka ( mam krem - norweska formuła ) . A rękawiczki są dla ozdoby , do delikatnych prac się nie nadają .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
Lucy2na
Nie potafię pracować w rękawiczkach....
tyle razy próbowałam ale koniec był taki sam .....ziemia za paznokciami,,,,bo je wyrzucałam ....
tyle razy próbowałam ale koniec był taki sam .....ziemia za paznokciami,,,,bo je wyrzucałam ....
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Co z tego , że ubiorę , skoro zaraz i tak mam w środku pełno ziemi . Już kupiłam specjalne , z końcówkami flokowanymi . Są naprawdę super ! Ale jak mi przeszkadzają , to je ściągam , bo ani nie można uchwycić maleńkich pżdżi , bżdżi do palców , by wyplewić , posadzić .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
A ja bez rękawiczek, raczej solidnych (cienkie lateksowe odpadają), do ogrodu nie wyjdę. Z powodu pająków. Jak już któryś wlezie na rękawicę (a ZAWSZE włazi!), to daję radę- nie ma kontaktu ze skórą. A gdyby na gołą skórę... Nie wiem. Pod koniec sierpnia nie chodzę po ogrodzie sama. W lesie na grzybach nie byłam od 20 lat. Z powodu zwierząt. I tak dzięki ogrodowi zauważam postęp-nie mdleję na widok większej sztuki.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mnie mój M przywiózł z Holandii takie fajne dopasowane i reobi się w nich jak na gołe ręce.
Lucynko,ciekawe z tymi mieczykami, u nas przyjęło się ,że dopiero po majowych przymrozkach wysadza się je do ziemi. Musiałabym spróbować kilka sztuk wysadzić wcześniej i zobaczyć czy przetrwają.
Lucynko,ciekawe z tymi mieczykami, u nas przyjęło się ,że dopiero po majowych przymrozkach wysadza się je do ziemi. Musiałabym spróbować kilka sztuk wysadzić wcześniej i zobaczyć czy przetrwają.
-
Lucy2na
Te badyle na końcu to hortensja ...ożyła....