bo miały być...
Ogródeczek An-ki cz.3
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródeczek An-ki cz.3
ANIU!
Ja też czekam na Twoje wspaniałe róże. Ale grzechem by było nie pochwałić
cudnie kwitnących u Ciebie lilii i liliowców

Ja też czekam na Twoje wspaniałe róże. Ale grzechem by było nie pochwałić
cudnie kwitnących u Ciebie lilii i liliowców
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzis taki upał ,że na razie siedzę w domu przy kompie ,gdyż wieczorem to już wysiadam i nie daję rady wszystkich ogrodów poodwiedzać . Śliczne liliowce . Jakoś dziś nawet komputer słabo chodzi i nie wszystkie zdjęcia mi się otwierają . Może wieczorem je obejrzę 
Witam wszystkich serdecznie.Upał taki ,że róże zamierają-usychają.Mam gotowe suszki
Wczoraj zakwitły wreszcie pachnące lilie.KupiłamDimensjon,Dolcetto,Gizmo,Triumphator,Penthauz.
Zapach wieczorem zniewalający.
Kogro to znaczy,że i grzyby i borowki uzbieraliście z M.Już czuję ten zapach zupy.
do Ciebie ale poprzedni i ten tydzień mam napięty-goście,goście,goście(tata ma 89 lat) a ja gotuję i piekę.W ten upał to już mi to bokiem wychodzi.
Małgosiu liliowce jak widzisz przepiękne.Żólty jak na razie tylko 1 ale jaki okazały.Kilka nie zakwitło a jeszcze paę w pączusiach takich malutkich.Jeśli rozpoznałaś swoje to napisz mi które,bo karteczki rozmazały się.
Alionuszko jak to dobrze,że mieszkam za furtką i wszystko co Ci się nie mieści przelatuje do mnie.
Liliowce czy lilie przygarnę z miłą chęcią.Zawsze jest gdzie je wsadzić.
Margo na 1 zdjęciu jak zrobisz wygibusa
(nie odwróciłam zdjęcia) to tam widać w jakim otoczeniu rośnie.I tak wszystkie mają albo róże,albo hortusie,albo iglaki za tło.Następnym razem pokażę takie ujęcia.
Krysiu-Goryczko serdecznie witam Cię i tak się cieszę ,że znalazłaś sily na spacery po naszych ogrodach .Dzięki za pochwały.
Wczoraj zakwitły wreszcie pachnące lilie.KupiłamDimensjon,Dolcetto,Gizmo,Triumphator,Penthauz.
Zapach wieczorem zniewalający.
Kogro to znaczy,że i grzyby i borowki uzbieraliście z M.Już czuję ten zapach zupy.
Małgosiu liliowce jak widzisz przepiękne.Żólty jak na razie tylko 1 ale jaki okazały.Kilka nie zakwitło a jeszcze paę w pączusiach takich malutkich.Jeśli rozpoznałaś swoje to napisz mi które,bo karteczki rozmazały się.
Alionuszko jak to dobrze,że mieszkam za furtką i wszystko co Ci się nie mieści przelatuje do mnie.
Liliowce czy lilie przygarnę z miłą chęcią.Zawsze jest gdzie je wsadzić.
Margo na 1 zdjęciu jak zrobisz wygibusa
Krysiu-Goryczko serdecznie witam Cię i tak się cieszę ,że znalazłaś sily na spacery po naszych ogrodach .Dzięki za pochwały.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Izo-Lisko dotrzymuję słowa.Potrzebowalam(czyżby?
) róż takich do 100cm.Na dodatek miały kwitnąć non stop,albo z małą przerwą.No i kupiłam żółtą-herbacianą-Sun...?, Sir Lancelota-fantastycznie pachnie-kolorek moreli i długo trzyma kwiat,oraz jeszcze jedną White Mailland.Oto one już nie w pełnej krasie ale byly prześliczne.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i przegoniła mnie ,,,,róż dokupiła....
liliowce ma ładne. kolorowe ,,,
po co Ci Aneczko nazwy? ,,,wystarczy ,że róże znasz,,,to i tak dużo ...
co innego ja ,głowa zmęczona dziećmi ...do wczoraj ,
pamiętam jaką róże focę ,a raz się obrócę ,,,,zzgroza
Różyczki fajniste
po co Ci Aneczko nazwy? ,,,wystarczy ,że róże znasz,,,to i tak dużo ...
co innego ja ,głowa zmęczona dziećmi ...do wczoraj ,
Różyczki fajniste
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Ta biała jest rewelacyjna. Poluję na nią od dłuższego czasu i jakoś u mnie w okolicy nie ma. Czy kupiłaś ją może w jakimś sieciowym markecie?
Bogusiu tak dla treningu mózgownicy warto zapamiętywac nazwy.Przegoniłam Cię z różami?-nie wierzę.
Asiu-kupiłam White Mailland u nas w szkółce.Gdyby nie była taka ciężka to bym Ci wysłała ale za sam przesył pocztą kurierską to około 26zł.Chyba,żeby wyjąć ją i nagokorzeniową wysłaćj(jeśli jeszcze są).
Róże n a literkę E-- Eskimo i Easter Morning(miniaturka 30cm)

http://img682.imageshack.us/img682/8822 ... mornin.jpg [/img][/url

Literka F

Asiu-kupiłam White Mailland u nas w szkółce.Gdyby nie była taka ciężka to bym Ci wysłała ale za sam przesył pocztą kurierską to około 26zł.Chyba,żeby wyjąć ją i nagokorzeniową wysłaćj(jeśli jeszcze są).
Róże n a literkę E-- Eskimo i Easter Morning(miniaturka 30cm)

http://img682.imageshack.us/img682/8822 ... mornin.jpg [/img][/url

Literka F

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Aneczko u Ciebie jak w hipermarkecie - tyle odmian i kolorów.
Jak jesteś zajęta to odpocznij chwilkę i wpadnij na placek z jagódkami..

Jak jesteś zajęta to odpocznij chwilkę i wpadnij na placek z jagódkami..
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aneczko lilie, liliowce, róże, aż nie wiadomo czym się zachwycać dłużej, jak od wszystkiego nie można oderwać wzroku, wszystkie naprawdę piękne. Liliowce , moja najnowsza ( bo w liliach i różach jestem zakochana od lat) miłość, przepiękne 
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
ANIU
Prawdziwa uczta dla oczu. Twoje róże są zachwycające.
Prawdziwa uczta dla oczu. Twoje róże są zachwycające.
Agnes u mnie było odwrotnie-zakochana w liliowcach a lilie mnie zupełnie nie interesowały zwłaszcza te olbrzymy.A teraz?-nie wyobrażam sobie ogrodu bez tych pachnideł.
Grażynko ale narobiłaś mi apetytu na drożdżowe z jagodami.
Krysiu dziękuję
Dla Was kochane róża Blues-pnaca-młoducha jeszcze(jesienne nasadzenie)ale jaka piękna i wytrzymała na te upały a przecież ma słoneczko bez przerwy.Trochę osłoniłam ja parasolem bo niech cieszy oczy jak najdłużej.

Grażynko ale narobiłaś mi apetytu na drożdżowe z jagodami.
Krysiu dziękuję
Dla Was kochane róża Blues-pnaca-młoducha jeszcze(jesienne nasadzenie)ale jaka piękna i wytrzymała na te upały a przecież ma słoneczko bez przerwy.Trochę osłoniłam ja parasolem bo niech cieszy oczy jak najdłużej.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- gagawi

- Od: 20 gru 2007, o 21:57
Piękna ta Blues
, a już myślałam, że nie zdąży zakwitnąć przed wyjazdem
Natomiast First Lady to jakaś brzydula...od samego początku nie podobała mi się.
A białaska Meidilandka ( o ile nią jest ) nie powtarza kwitnienia
poczytałam w hmf.
Natomiast First Lady to jakaś brzydula...od samego początku nie podobała mi się.
A białaska Meidilandka ( o ile nią jest ) nie powtarza kwitnienia
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Ania, kochana jesteś!
. Kurczę, teraz są takie upały, że nie wiem czy róża zniosłaby podróż. Ale będę się wybierać na na południe Polski to się wtedy odezwę z prośbą o namiary tej szkółki. Jeśli się okaże, że jest mi do niej po drodze to bym się skusiła. Blues ładniutka, lubię taką budowę kwiatu.