Moje miejsce-ogródek majowej
Re: Moje miejsce-ogródek majowej
Ja mam kilka sumaków, dość dużych, z czego wsadzony był tylko jeden, reszta to siewki, a właściwie nie siewki tylko odnogi puszczane od korzenia. Co roku usuwam ich setki w moim ogrodzie. Ale sama jestem sobie winna, bo ciągle w okolicy ich bryły korzeniowej kopię i coś przesadzam. Jeśli zostawi się je w spokoju to nie wyrastają. Dobrym sposobem jest też wkopanie w ziemię plastikowej bariery.
Ja to liczę na sumaka żeby sobie wyrósł tu i ówdzie
Bardziej zastanawiam się nad akacją bo to już nie przelewki. Wycięli u nas koło bloku akację a teraz jest od groma małych, mam już szpadel w samochodzie, tylko czekam na właściwy moment żeby kilka odnóżek wykopać.
Iwona ja kiedyś dowiedziałam się od sąsiadki żeby na trawnikowe chwasty popsikać "mniszkiem", powój mi tak łaził że trawę zasłaniał i polałam go przy okazji, efekt był super, kilka lat spokoju, czego nie mogę powiedzieć o mleczach.Na mlecz inny roztwór procentowy się rozcieńcza, chyba
.
Iwona ja kiedyś dowiedziałam się od sąsiadki żeby na trawnikowe chwasty popsikać "mniszkiem", powój mi tak łaził że trawę zasłaniał i polałam go przy okazji, efekt był super, kilka lat spokoju, czego nie mogę powiedzieć o mleczach.Na mlecz inny roztwór procentowy się rozcieńcza, chyba
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Ogród
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
robaczek_Poznan pisze:Iwonko, kamyczki na rabatach wprowadzają nienaganny porządekU mnie raczej dominuje kora, ale na rabacie od frontu mam żwirek i tak na razie zostanie. Muszę jednak dokupić grubszy, chwasty niestety zaczynają się przebijać...
Dziewczyny, czy będzie grubszy czy drobniejszy żwirek, to chwasty i tak wyjdą, żeby się pozbyć tego dziadostwa, to dobrze jest położyć agrowłókninę na spód. Nie gwarantuje to i tak pozbycia się tego dziadostwa, bo się rozsiewa i między kamyczkami się ukorzeniają, plus jest taki, że łatwiutko się je usuwa
Iwona, sumak piękny chociaż upierdliwy
Ale u Ciebie cudnie, przejrzałam cały wątek od początku, po prostu bajecznie
Wszystkie dodatki są cudownie skomponowane z resztą, karmniczki, klateczki, doniczki, wprost bajkowo. Masz świetny zmysł dekoratorski. Będę napweno częstym gościem. Pozdrawiam.
Wszystkie dodatki są cudownie skomponowane z resztą, karmniczki, klateczki, doniczki, wprost bajkowo. Masz świetny zmysł dekoratorski. Będę napweno częstym gościem. Pozdrawiam.
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Iwonko witaj
Twój sumaczek ma piękną koronę
marzy mi się, żeby mój taką już miał
Na razie jest cieniutki ale kilka dorodnych gałązek posiada.
Wywalam również wiciokrzew, dwa lata się z nim męczę, paskudny jest od wiosny. Najpierw zeżarły go mszyce i prawie nie kwitł, a teraz mączniak, dość
Powojniczek zajmie jego miejsce
Pozdrawiam
Wywalam również wiciokrzew, dwa lata się z nim męczę, paskudny jest od wiosny. Najpierw zeżarły go mszyce i prawie nie kwitł, a teraz mączniak, dość
Pozdrawiam
- lulka

Iwcia, gdzie ty się podziewasz?
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gdzie zdjęcia, się pytam!!! 
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem, jestem
. Dziękuję, że o mnie pamiętacie
i za wszystkie odwiedzinki podczas mojej niebytności. Skończyła się słodka laba letnio-urlopowa, a powrót do rzeczywistości pourlopowej jest trudny. Na ogród mam raptem chwilę po pracy i zaraz robi się ciemno. Dzisiaj mży i siąpi cały dzień, a myślałam żeby zacząć wsadzać cebule, które zamówiłam u Królika. Tymczasem pokażę kawałek nowego miejsca, które jest na styku końca starej działki i początku nowej (2 metry z 20 arów mam właśnie obsadzone
).
Posadziłam tu rododendrona i hosty przeniesione z rabatki, którą byłam zmuszona zlikwidować, azalię i tuję, które przez kilka lat rosły w pojemniku, dokupiłam trochę wrzosów, tułacza, berberys Admiration, jałowiec i powoli coś tam powstaje.

A to efekt moich eksperymentów z "fotonarzędziami"

Posadziłam tu rododendrona i hosty przeniesione z rabatki, którą byłam zmuszona zlikwidować, azalię i tuję, które przez kilka lat rosły w pojemniku, dokupiłam trochę wrzosów, tułacza, berberys Admiration, jałowiec i powoli coś tam powstaje.
A to efekt moich eksperymentów z "fotonarzędziami"
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Śliczne to wszystko
Tułacz lubi się późno opuścić się na wiosnę nie martw się, że zmarzł...
A hmmm obróbka zdjęć... Nie przepadam
Tułacz lubi się późno opuścić się na wiosnę nie martw się, że zmarzł...
A hmmm obróbka zdjęć... Nie przepadam
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
No nareszcie!!! Tak pieknie! Tak lubię!
Piekne wrzosy nabyłaś!
Miłka
- lulka

Muszę pomyśleć o wrzosowisku, są piękne
- marika2006
- 200p

- Od: 24 kwie 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ślicznie
Jesień Ci nie straszna 
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
- variegata
- 1000p

- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Ale tu pięknie
Na pewno będę podglądać co u Ciebie nowego
.
Bardzo fajny klimat.
I te ogrodowe aranżacje- brawo, naprawdę ładnie
Na pewno będę podglądać co u Ciebie nowego
Bardzo fajny klimat.
I te ogrodowe aranżacje- brawo, naprawdę ładnie
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Iwonko masz cudowny ogródek.
Taki porządek i nieprzeładowany.
Podziwiam twoje ozdoby ogrodowe, bo one tworzą świetny klimat. Ciekawa jestem czy w domku masz też podobne klimaty? 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie