Moje marzenie - maniusika cz.II .
Re: Moje marzenie - maniusika cz.II .
Olu , pozwolę sobie odpowiedzieć chociaż to wątek Janeczki , krzewuszki można sadzić zawsze i przyjmują się bardzo łatwo bez ukorzeniacza prawie w 100 %.Nie czekaj więc i sadź.
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podpisuję sie pod tym co pisze Ania
bo tak mi też podpowiedziała i już mi puszczają nowe listki , a wsadziłam chyba w czerwcu

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ JANECZKO!
Dużo jeszcze u Ciebie kwitnących roślin. Cynie kwitną pięknie i zdobią ogród.
Dużo jeszcze u Ciebie kwitnących roślin. Cynie kwitną pięknie i zdobią ogród.
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Gazanie tez piękne

- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Janeczko u nas teraz pogoda super ale zapowiadają od jutra ocieplenie
to chyba dobrze wtedy będę w domu siedzieć bo teraz się chyba zarobię
na dworze końca nie tej roboty

to chyba dobrze wtedy będę w domu siedzieć bo teraz się chyba zarobię
na dworze końca nie tej roboty
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuje wszystkim za odwiedziny ,od środy nie było mnie w domy i nie widziałam swojego ogrodu ,dobrze że w tym czasie często padało więc kwiaty nawet są ładniejsze , siedziałam z wnukami u drugiej córki bo miała pierwszą zmianę , wróciłam dzisiaj i zaraz powsadzałam po swojemu wszystkie kwiatuszki ,które pod moją nieobecność przyszły , bo chociaż córkę informowałam co ma zrobić to ładnie powsadzała tylko zapomniała podlać dobrze że wnuczek lubi lać wodę gdzie popadnie i trafiło na te kwiatki co ich uratowało przed wyschnięciem , teraz wszystkie stoją w wodzie aby odżyły a jutro będę je sadzić , bo chyba już takich mocnych upałów nie będzie ,,,
Krzewuszkę dostałam od córki na imieniny a teraz ukorzenię te dwie gałązki i będę miała nowe sadzonki z nowymi listkami ..
Języczek mam kilka ,w cieniu ładnie rosną a te na słońcu mają przypalone liście ale ładnie kwitną ,tylko musiałam ich sporo podlewać , teraz ma cień to ich przeniosę pod kalinę a z tamtąd zabiorę róże bo w cieniu już mi marnie kwitną .. i będę miała cienistą rabatkę do sadzenia żurawek i ciemierników ..

również rudbekie zaczynają kwitnąć ..

miała to być wieloletnia naparstnica ale chyba jest co innego ..

również nie znam nazwy tego kwiatuszka . ma delikatne fioletowe kwiatuszki dobre do suchych bukietów ..
jutro córka ma jechać na bazarek , więc i ja się wybieram po wrzosy , ma mi nic innego nie wpaść w ręce tylko wrzosy . bo zapowiedziała że więcej mnie nie zabierze ..... ciekawe jak to zrobić ...???
Krzewuszkę dostałam od córki na imieniny a teraz ukorzenię te dwie gałązki i będę miała nowe sadzonki z nowymi listkami ..
Języczek mam kilka ,w cieniu ładnie rosną a te na słońcu mają przypalone liście ale ładnie kwitną ,tylko musiałam ich sporo podlewać , teraz ma cień to ich przeniosę pod kalinę a z tamtąd zabiorę róże bo w cieniu już mi marnie kwitną .. i będę miała cienistą rabatkę do sadzenia żurawek i ciemierników ..

również rudbekie zaczynają kwitnąć ..

miała to być wieloletnia naparstnica ale chyba jest co innego ..

również nie znam nazwy tego kwiatuszka . ma delikatne fioletowe kwiatuszki dobre do suchych bukietów ..
jutro córka ma jechać na bazarek , więc i ja się wybieram po wrzosy , ma mi nic innego nie wpaść w ręce tylko wrzosy . bo zapowiedziała że więcej mnie nie zabierze ..... ciekawe jak to zrobić ...???
- skorpion811-51

Janeczko też przerabiasz dosadzasz przesadzasz i tak wkoło,
też mam chętkę na wrzosy ale się namyślam bardzo mi się
podobają ale nie wszystko można mieć.Pozdrawiam
też mam chętkę na wrzosy ale się namyślam bardzo mi się
podobają ale nie wszystko można mieć.Pozdrawiam
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Janeczko, to córka z wnuczkiem uratowały kwiatuszki. Tylko małe szkolenie musisz im zaproponować i pomocników masz gotowych
ICieszę się ,że krzewuszka taka bezproblemowado ukorzenienia, bo są prześliczne. Zaraz zabieram sie za sadzonkowanie
ICieszę się ,że krzewuszka taka bezproblemowado ukorzenienia, bo są prześliczne. Zaraz zabieram sie za sadzonkowanie
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
goryczka143

WITAJ JANECZKO!
Śliczne słoneczki - szkoda tylko, że kojarzą się z jesienią.
Śliczne słoneczki - szkoda tylko, że kojarzą się z jesienią.
- maniusika

Krysiu , nie strasz jesienią , dopiero lato , chociaż ten rok był nieprzewidywalny to jednak szybko przelatuje ,,, , u nas mówią ze snopki i wykopki to koniec lata i nadchodzi jesień ..
jednak w ogrodzie nadal dużo kwiatów kwitnie ,,, a najładniej dalie , po deszczach dostały takiego kopa że kwiatów jest bardzo dużo , i kwitną jak szalone .. nawet jednoroczne odżyły ...

najładniej wyrosły i pięknie kwitną dziwaczki ..
jednak w ogrodzie nadal dużo kwiatów kwitnie ,,, a najładniej dalie , po deszczach dostały takiego kopa że kwiatów jest bardzo dużo , i kwitną jak szalone .. nawet jednoroczne odżyły ...

najładniej wyrosły i pięknie kwitną dziwaczki ..
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Witaj Janeczko ja też w tym samym źródle mam zamiar zakupić troszkę cebul.A dziwaczki piękne u mnie tez są olbrzymie krzaczory. A co znimi robisz na zimę? Przetrzymają może w gruncie??
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janko w naszym fachu w sezonie nie wolno ruszać się z domu bo więcej szkody niz pożytku
Dziwaczki tez u mnie piękne a tym bardziej,że dzięki Tobie mam upragniony kolor. Wyobraź sobie,że na tym samym krzewie kwitną wielokolorowe, w połowie kolorowy i ciemny róż lub tylko różowe . Jednym słowem nie może się zdecydować ..
A myślałam,że tylko my kobiety tak mamy.
Ciekawa jestem czy siejesz je co roku czy przechowujesz kłącza podobnie jak dalii ?
Ja zawsze ze 2 krzaczki mam z kłączy - sadzę już w kwietniu do doniczek i mam dużo wcześniej kwiaty a krzewy ... dużo większe choc te z nasion tez spore w tym roku i taka wielkość wystarcza.
Dziwaczki tez u mnie piękne a tym bardziej,że dzięki Tobie mam upragniony kolor. Wyobraź sobie,że na tym samym krzewie kwitną wielokolorowe, w połowie kolorowy i ciemny róż lub tylko różowe . Jednym słowem nie może się zdecydować ..
A myślałam,że tylko my kobiety tak mamy.
Ciekawa jestem czy siejesz je co roku czy przechowujesz kłącza podobnie jak dalii ?
Ja zawsze ze 2 krzaczki mam z kłączy - sadzę już w kwietniu do doniczek i mam dużo wcześniej kwiaty a krzewy ... dużo większe choc te z nasion tez spore w tym roku i taka wielkość wystarcza.
-
goryczka143

WITAJ JANECZKO!
Tymi hortensjami zauroczyłam się w wątku TESS. Zaglądnij do niej i tam zobaczysz piękne
hortensje. Ona ma już dojrzałe egzemplarze hortensji tak, że zobaczysz jak będą
wyglądać po latach. Warto tam wpaść bo ma duźo pięknych odmian.
Tymi hortensjami zauroczyłam się w wątku TESS. Zaglądnij do niej i tam zobaczysz piękne
hortensje. Ona ma już dojrzałe egzemplarze hortensji tak, że zobaczysz jak będą
wyglądać po latach. Warto tam wpaść bo ma duźo pięknych odmian.
- maniusika

nie przetrzymuję dziwaczków przez zimę bo i tak mam dużo kwiatów do przechowywania ale nasionka już w marcu wsadzam w zimnej szklarni i później flancuje ich gdzie mam miejsce ,, a te olbrzymy to od razu wsadziłam do ziemi pod domem od południowej strony ,chyba im to miejsce odpowiada ,, hortensje zaraz obejrzę ,bo muszę dokupić do ogrodu przy domu a chciałabym aby mi nie rosły wysokie ..

tak wyglądają moje hortensje , zaczynają przebarwiać im się kwiaty

dalie mimo że są położone na ziemi przez wiatr ładnie do góry wyciągają pąki i ślicznie kwitną ... nawet begonie na kwietniku kwitną coraz obficiej ..

tak wyglądają moje hortensje , zaczynają przebarwiać im się kwiaty

dalie mimo że są położone na ziemi przez wiatr ładnie do góry wyciągają pąki i ślicznie kwitną ... nawet begonie na kwietniku kwitną coraz obficiej ..
- skorpion811-51

Janeczko piękne masz dalie tyle kolorów