Leśny ogród Moni68 cz.2
Moniś Śliczne kwiaty, a kolor jeszcze ładniejszy.Super!

grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MONIA witam zimowo -bo właśnie u mnie pada.
Piękny hipcio ,ciekawa jestem jaki będzie miał kolor mój urodzinowy -3 kolory ,bo 3 cebulki.Wiesz ja sie jednak upieram przy tym ,zebyś posiała sobie pomidory w jakiejś donicy -wiesz jaką będziesz miała frajdę ,ty i Twoja rodzinka z konsumcji.Codziennie świeże pomidorki -mniam -pomyśl o tym .Koktajlowe są ,w ogóle nie kłopotliwe,sadzisz i rosną .Miłego dnia życzę.
-
Monia68
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie w nowym dniu
Niestety, pogoda nie rozpieszcza i u mnie znowu bardziej zimowo niż wiosennie... Mam dzisiaj trochę spraw do pozałatwiania, dobrze więc, że przynajmniej nie jest tak zimno.
Iduś, dzisiaj zapewne nie zdążę już do ogrodniczego, ale jutro kupiłabym donicę na te pomidorki koktajlowe, bo kusisz bardzo
Jak duża powinna być?
Niestety, pogoda nie rozpieszcza i u mnie znowu bardziej zimowo niż wiosennie... Mam dzisiaj trochę spraw do pozałatwiania, dobrze więc, że przynajmniej nie jest tak zimno.
Iduś, dzisiaj zapewne nie zdążę już do ogrodniczego, ale jutro kupiłabym donicę na te pomidorki koktajlowe, bo kusisz bardzo
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam poranną kawką. We Wrocławiu znów w nocy padał deszcz i jest pochmurno. Na termometrze +5. Może jednak pojadę na działkę choć na trochę, bo bardzo mnie już ciągnie. Nie byłam od środy. Ale chyba za wiele to nie popracuję. Moje hipki wszystkie przekwitły, mam ich kilka ale nie wiem jaki. Nie umiałam z nimi dotąd postępować. W ubiegłych latach wcale nie zasuszałam i niektóre też mi zakwitały. Później usłyszałam, że trzeba zasuszyć cebulę, więc cebule bez okresu spoczynku obcinałam liście i wystawiałam na balkon, aby zaschły. I tak stały w cieple przez trzy - miesiące, a później wsadzałm znów do ziemi. Teraz wiem, że trzeba im zrobić zimowisko a nie letnisko jak ja robiłam.
I tak cud, że chciały zakwitnąć. W tym roku postaram się z nimi postąpić prawidłowo. Miłego dnia życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
grazka_j - moje wątki