Sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądać. Wczoraj przesadziłam biały lilak dzisiaj dalsze przesadzanie tylko przyuważyłam że mam kolka sztuk w kolorze białym jukę, ostróżkę, dzwonki podobne do karpackich i irysy. Najwięcej bylin mam w kolorze żółtym, pomiędzy nimi dla kontrastu dosadziłam trzmieliny przez cały rok będzie coś pstrokatego na rabacie.
Nareszcie dotarłam do Ciebie Aniu teraz będę częściej na Forum. Cieszę się że masz wreszcie wymarzone oczko pięknie kolorowo i bardzo smacznie w Twoim wątku sałatkę z buraczków na pewno sobie zdrukuję ,ja zrobiłam koktailowe z przepisu od Ewy na pewno będą smaczne [jak golonka].Też popracowałam na działce i dosiałam trawkę coraz ładniej się robi na działeczce :P :P
Romko podam jeszcze przepis na Paprykę z Pieczarkami też bardzo dobry. 2kg papryki,1kg pieczarek,4 duże cebule.Zalewa 3ząbki czosnku,liść laurowy, ziele angielskie,2l wody,2 szkl octu, 1,5 szkl cukru, 2 łyżki soli.Pieczarki sparzyć, paprykę-paski, cebula-talarki. Wymieszać i gotować w zalewie 15 minut od zagotowania. Przekładać do słoików na wierzch dodać łyżkę oleju.
Aniu - poieram ten przepis na paprykę z pieczarkami jest pyszny,dodaję tylko więcej ząbków czosnku ,bo u mnie póżniej wojna o ten czosnek Wykopałam dużą kępkę rumianu ozdobnego , duży kwiat - posiadasz już?
Marzenko bardzo mi miło że Ci się u mnie podoba, wklej link do wątku bo nie mogę Cię znaleźć.
Agnes powojnik wysiałam w ubiegłym roku zimą. Na wiosnę posadziłam na miejsce stałe i na jesieni już zakwitł ale w tym roku bije rekordy cały czas jest obsypany kwiatuszkami i pióropuszami z nasionkami.
Ojć i zaczynają sie schody do niebaaaaa,ze mnie jest gamoń komputerowy pospolitus próbowałam cokolwiek zacząć w tym temacie ,ale klops mi wyszedl zamiast wątku hahahahhaha no nic metoda prób i błędów w przyszłej dziesięciolatce będe miała swój wątek obiecuję! albo i nie będę hahahahaha wszystko jest możliwe psze pani
Marzenko czekam niecierpliwie na wątek a popisać zawsze możemy o roślinach które Ci się podobają. Na komputerze co i jak poduczyły mnie moje dzieci bo też jestem noga po czasie przyznaję że jest coraz prościej.