Skromny ogród Joli - 2009r cz.1
- Zyta
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja sadzę różne witaminki w skrzyni na oknie, mam też nasionka z ubiegłego roku.
Zamierzam je wysadzić już teraz.
Rukola, szczypiorek, pietruszka, bazylia i koperek-( mam jeszcze )z ogrodu zabraną przed mrozem daje mi cenne witaminki (część) na parapecie a reszta w nieogrzewanym pomieszczeniu gospodarczym , zamarzła .
W tym budynku mam też pikowaną sałatę, zobaczymy co wyniknie z mojego eksperymentu.
Zamierzam je wysadzić już teraz.
Rukola, szczypiorek, pietruszka, bazylia i koperek-( mam jeszcze )z ogrodu zabraną przed mrozem daje mi cenne witaminki (część) na parapecie a reszta w nieogrzewanym pomieszczeniu gospodarczym , zamarzła .
W tym budynku mam też pikowaną sałatę, zobaczymy co wyniknie z mojego eksperymentu.
pyszna roślinka do sałatki, która sama się rozsiewa... do mrozów ją jadłam... Nawet teraz wygląda spod śniegu... ale zmarzniętajollla500 pisze:Już wiemjest to śródziemnomorska roślina sałatkowa o aromatycznym smaku
Joluś wysiej... jeśli lubisz zieloną sałatę to i rucolę polubisz.
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lisko uwielbiam sałatę ,zresztą wszystkie warzywa lubię. Muszę popatrzyć za nasionkami, jak to dobrze że to forum istnieje można tyle rzeczy się dowiedzieć a jeszcze więcej się nauczyć
Odwiedzam inne wątki i tak pięknie mają wiosennie aż chce się żyć .Ja wiosną nie robiłam fotek kwiatów,dopiero jak latem weszłam na forum zaczęłam bawić się fotografa.
U mnie smutno
bo nie mam uwiecznionych wiosennych kwiatków 
Odwiedzam inne wątki i tak pięknie mają wiosennie aż chce się żyć .Ja wiosną nie robiłam fotek kwiatów,dopiero jak latem weszłam na forum zaczęłam bawić się fotografa.
U mnie smutno
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jolu, to jest złotlica.dosyć ciekawa i oryginalna roślina.jollla500 pisze:Asiu tego to ja na pewno nie jadłam hi hi a co to jestAska pisze:Dziewczyny - widzę, że jadacie różne niezwykłości, może któraś próbowała korzeni złotnicy żółtej?
Przepraszam że wklejam zdjęcia, jeśli Ci będą przeszkadzać, to skasuję, ok ?

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Złotnica - to coś nowego dla mnie i jeszcze jadalna na dodatek jak liliowce.
Możecie napisać coś więcej o tej roślinie ?
Jak u nas zimuje, czy to bylina, czy kwiaty pachną, jak się ją rozmnaża, itd........
Jak u nas zimuje, czy to bylina, czy kwiaty pachną, jak się ją rozmnaża, itd........
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu nic z tego nie ma żadnego kasowania , nawet niech Ci takie myśli nie przychodzą do głowyGabriela pisze:
Jolu, to jest złotlica.dosyć ciekawa i oryginalna roślina.
Przepraszam że wklejam zdjęcia, jeśli Ci będą przeszkadzać, to skasuję, ok ?
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Grażynko, myślę że Jolka mnie nie przepędzikogra pisze:Złotnica - to coś nowego dla mnie i jeszcze jadalna na dodatek jak liliowce.![]()
Zimuje u mnie bez problemu, jest zimozielona.
Po przekwitnieniu stara rozeta jakby ginie, ale po krótkim czasie wypuszcza sporo nowych przyrostów.
Te są zielone do przyszłego kwitnienia. Zachowuje się podobnie jak juka.
Ale czy kwiaty pachną ? nie odpowiem Ci - nie wąchałam.