Ćmówki z PESTKĄ@

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

PESTKA@ pisze:Nic specjalnego z nimi nie robie,nie kupuje najlepszego podloża ,ani odzywek,bo nie bardzo mam dostęp do cudów techniki.Postawiłam na ,,nature,,..kapiele w rosie i deszczówce,codzienne powiewy czystego powietrza i.....takie tam hihihi.Moja mama zawsze mówi ,ze mi to nawet ,,g...no,, w doniczce zakwitnie.Jak znajdę chwilę w mrożny zimowy wieczór to postaram się otworzyć wątek z ogrodem i kwiatami balkonowymi.To moja milość i pasja.Jestem strasznie dumna z mojego ogrodu,bo tworze go często od nasionek :wink:

Absolutnie nie możemy czekać aż znajdziesz chwile!!! Ja poproszę natychmiast wątek ogrodowy! :lol:
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Wklejam kilka fotek,bo az mi żal ,ze lato sie skończyło i tak buro za oknem.Mam tylko nadzieje ,ze mnie Jovanka nie przegoni za mieszanie w temacie :wink: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
marcia0409
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 lis 2008, o 22:19

Post »

Pestko twoje falki są również śliczniutkie :D może zdradzisz mi kilka sekretów jako wspaniały opiekun falków ;:6
Awatar użytkownika
kaisog1
500p
500p
Od: 16 cze 2008, o 17:33

Post »

PESTKA@ pisze:Wklejam kilka fotek,bo az mi żal ,ze lato się skończyło i tak buro za oknem.Mam tylko nadzieje ,ze mnie Jovanka nie przegoni za mieszanie w temacie :wink: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

PESTKA@ ależ piękne rośliny. Pelargonie w jak świetnym stanie! No i oleander mmhm miodzio!! Widać, że naprawdę masz rękę to wszystkich roślin. TYLKO POZAZDROŚCIĆ :lol:
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pestko jak miło jest oglądać i podziwiać Twoje storczyki (żółty gigant to moje marzenie!!) A ogródkowe roślinki też piękne!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak milutko ,ze wpadłyście do mnie na ;:40 i ploteczki.Marcio tak jak pisałam ..no nic szczególnego nie robie..Wiesz...ja na początku bardzo się trzęsłam nad storczykami i kilka zagłaskałam na śmierć.Teraz mam wiecej luzu i pokory i oczywiście jestem cierpliwa.Samej bylo mi bardzo milo na serduchu kiedy sobie poogladałam fotki z mojuego kolorowego ogrodu.Az sie łezka kręci ,ze tak szybciutko to lato mija.Najpiekniejsza jest wiosna w moim ogrodzie;kiedy kwitna narcyzy tulipany ,zonkile i moja hluba ogrodu,ktora kiedy kwitnie nie tylko zwabia motyle ,ale i ludzi na płocie.To żółta magnolia wielkokwiatowa.Cudownie pachnie i jest zjawiskowa :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aldonko, piękności pokazałaś, piękne, dorodne i zadbane. A jak Ci zakwitną te wszystkie rosnące pędy, o których piszesz to dopiero będzie pięknie :D
Awatar użytkownika
BEATA55555
200p
200p
Od: 22 wrz 2008, o 17:05

Post »

Aldonko jakich sterydów mam dodać???Bo ja też takie chcę mieć!
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko no mam cichą nadzieje ,ze zakwitną mi na Swięta.Nie mam zamiaru w tym roku stroic okien jakimis głupawymi żelami czy coś :wink: Stawiam w tym roku na naturę,klase i szyk jakie mają storczyki.Zreszta i tak nie mam innego wyjścia ,bo przeciez nie bedę ich chowac po kątach.Beatko ..ze sterydów to ja dodaje w dużych ilościach milość,ale na pewno każda z Was tez to dodaje.To jest jakby w pakiecie kiedy sie spojrzy na storczyka i już sie wie ,ze to jest ten,ktorego chce wynieść ze sklepu i wnieść go jak najszybciej do swojego domu.Juz to kiedyś pisałam ,ze ze storczykiem jak z facetem,spojrzysz i wiesz ,ze to ten,a potem pozostaje tylko go kochać takim jakim jest.Ale ja tu sie znowu rozpisuje ,a do tej kawy co ją przynioslam na ploteczki ,teraz dokładam makowiec zwijany.Własnie go pokroilam ;jeszcze cieplutki :wink:
Awatar użytkownika
marcia0409
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 lis 2008, o 22:19

Post »

Pestko na myśl o makowcu to aż mi ślinka poleciała ;:8
a twoja kolekcja zachwyca niesamowicie... Zapraszam do mniena ;:40 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=18639
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

Pestko, życzę Ci żeby ten gigantycznie wysoki falek zakwitł na swięta i żeby maiał co najmniej takie wielkie kwiaty jak poprzednio, a najlepiej jakby były wieksze jeszcze. A tak w ogóle to wszystkie storczyki w Twojej kolekcji sa takie urocze i pieknie wyglądają. Oby tak dalej.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziekuje Śnieżko za te życzenia :wink: Z tymi gigantami to jest tak ,ze często to co maja najpiekniejsze wychodzi poza ramy okienne ,tzn kwiaty i tak naprawde niewiele widać.Moj żółty,,gigant,, jak sie przyjzysz dokładniej ma po prostu zwiazane pędy kwiatowe do dołu i opleciony jest miedzy innymi pędami taką spacjalna nicia z gumką.To dla tego ,ze ma tak długie pędy..kwiaty były by poza witryną okienną.Są plusy i minusy takich phalków :wink:
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53

Post »

No faktycznie, chyba, że ktoś ma luksus posiadania dużego okna balkonowego i może go postawić na podłodze.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślałam ,ze moje cymbidium zakwitnie...,ale zamiast pędow kwiatowych,ktorych jeszcze nie widzialam ...caly czas wypuszcza boczne pędy.Przymrozilam go na tarasie i porządnie,bo stal do końca października.Widocznie nie mam ręki do cymbidium :cry: Jęst piekny ,zdrowy ,pelen zycia ,rozrtasta sie ,ale nie zakwitł.Tak czekałam na to...... ;:96 Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

może mu czegoś brakuje? ale nie wiem, czego, bo u mnie Cymbidia kiepsko rosły. nie wiem, jak byłoby teraz, ale miałam C. jakieś 3 lata temu i wtedy rosły źle (inne też, dopiero gdzieś od roku Phalaenopsisy i Vandy zaczęły rosnąć i mieć się dobrze).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”